Tényleg nagy falat lenne egyedül bevállalni a babát?
19 éves vagyok, és 10 hetes terhes.
A barátommal Budapesten élünk, és eddig úgy terveztük, hogy itt is maradunk a pici születése után (amúgy a szüleink, családjaink Nyugat-Magyarországon élnek). Anyukám tegnap felhozta, hogy szerinte érdemesebb lenne hazaköltöznünk, mert nem fogom egyedül bírni a babával itt (ugye a barátom csak az első hónapban lesz velünk végig, utána reggel 9-től délutánig én leszek a picivel). Meg hogy én Pesten nem merek vezetni és bármi lehet, amiért kocsiba kell ülnöm majd. Ez igazából annyi, hogy belvárosi részen lakunk, én a kerületből nagyon ki sem megyek, minden itt van a környékünkön (szórakozóhelyek, éttermek, pékségek, boltok, stb). 1 éve van jogosítványom, tényleg nem szeretem a pesti forgalmat, ezért feleslegesnek tartottam, hogy az én autómat is elhozzuk. De nyilván ha szükséges lenne, megbirkóznék ezzel is. Anyukámon inkább azt érzem, hogy ő még mindig nem szokott hozzá ahhoz, hogy elköltöztem, külön élek és ezáltal szeretné elérni, hogy haza költözzünk. Mert pl. most is, ha 2-3 hétig nem megyünk haza, akkor már mondja, hogy eljön ő hozzánk, meg ki van borulva... Szóval nem tudom, hogy nem-e azért próbál rám ijeszteni, hogy neki is jó legyen...
Mert itt tényleg nem lenne sok segítségünk, maximum az, hogy nem kell a háztartással, főzéssel foglalkoznom, de a baba körüli dolgokat nagyrészt tényleg nekem kéne megoldanom.
Ez mennyire nehéz?
Mert tényleg jó lenne, ha csak 5-10 percre lennénk egymástól, meg anyukám sem dolgozik, a párom anyukája sem (41 és 44 évesek, szóval nem olyan nagyszülők lesznek, akik már nem úgy mozognak és teher nekik az unoka). A nagyszüleink is mondták, hogy mindenben segítenek, mindenki lelkes a baba miatt.
Elöször ia az, ha közel vannak a nagyszülök, inkább hátrány, mert mindenbe beleszólnak.
Másodszor egy gyerekkel nem akkora stressz, rengeteg egyedüálló (pár nélküli) nö is megdolja nagyobb gond nélkül.
Harmadszor ha a belvárosban laksz, akkor teljesen fölösleges az autó, mert a tömegközledéssel gyorsabban eljutsz bárhová. Ha meg netán vészhelyzet( pl baleset a babával) lenne, akkor eleve nem ajánlott vezetni, mert túl ideges vagy, akkor vagy taxi vagy ha tényleg komoly, mentö a megoldás.
Emellett minél elöbb próbáld anyukádat leszoktatni arról, hogy folyamatosan rádtepelszik, neki kell megtanulnia/elfogadnia, hogy önálló életet élsz.
Gyakorlatilag majdnem minden anya egyedül van a gyerek, amíg apuka dolgozik.
Jól érzed, anyukád csak rádijesztett.
Kezdj el felnőttként is viselkedni, mond meg nyugodtan a gondodat, ne hagyd, hogy bárki beleszóljon az életetekbe, tanácsokat természetesen lehet kérni, és elfogadni. De a lényeg, nemsokára anya leszel, határozottnak és önállónak kell lenned, hidd el, menni fog! :)
Az tény hogy sokkal jobb ha van segítséged.
Nekem legalábbis nagyon jól jött amikor elkellett valamit intéznem akkor csak eljött hozzám anyukám így nem kellett magammal rángatnom a picit.
Vagy amikor nagyon beteg lettem és alig "éltem" akkor is jó volt hogy tudtam van segítségem.
nők milliói csinálják így
ott a taxi
anyád nagyon ráér, miért nem dolgozik? keressen munkát, és nem fog unatkozni.
1. Nem egyedül vállalod, hanem a pároddal, így normális.
2. A "szórakozóhelekre, éttermekre" egy darabig úgysem lesz gondod:)
3. Én nem látom ebben az érzelmi nyomást, ha kiegyensúlyozott a kapcsolat a szülőkkel, akkor tényleg nagy segítség tud lenni, ha közel vannak, de nyilván egyedül is megoldható minden.
Ne haragudj, de a leírás alapján kicsit éretlennek látlak, ezért szerintem neked külön jó lesz távol otthonról, így több értelemben is felnősz a feladathoz.
Nekrm sincs segítségem. Sőt a férjem több műszakban dolgozik. Utálok a városban vezetni.
Barátnőmnek szintén nincs segítsége, a férjeink egy helyen dolgoznak, neki mégcsak jogsija sincs.
Élünk!!!
Igen. Nehezebb mintvannak aki heti (akár több) alkalommal eltudja vinni a mamának a picit h pihenhessen, főzhessen stb. De azért nem lehetetlen dolog
Ez nem egyedül bevállalás.
Már azt sem értem, hogy a párod minek marad otthon 1 hónapig? Ha olyan lesz a babátok, mint nekünk a 2. szarrá fogja magát unni, de lehet, hogy még te is! Nekem ő aludt-evett, mikor már többet volt ébren is simán elvolt magának, mindent lehetett mellette csinálni, csak néha rá kellett nézni, hogy él-e még egyáltalán, vagy mi ez a csend...
Ha olyan lesz, mint az első... há nem egyszerű, de nem is lehetetlen!
Egyébként az elején minden rokon lelkes általában...
Iszonyat sokan nevelik a gyereket teljesen egyedül 0-24ben, neked legalább délutántól ott lesz a párod!
Az, ha közel van a nagyszülő tényleg inkább hátrány, mert bizony nem csak gyerekfelügyelők lesznek, de hajlamosak igencsak szembe menni a szülői kérésekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!