Ti bevállalnátok egyedül?
2: "Tèlen a rezsi lehet 30-40"
Választás kérdése ez is. Úgy kell lakást választani, olyan adottságokkal, hogy ne legyen 30. Különben aminek télen 30, annak nyáron 12-14, szóval lehet tartalékolni télre. Meg nincs olyan, hogy télen: van 1 vagy 2 hidegebb hónap, a többiben feleannyi a fűtés, és összesen 5 hónapot kell fűteni. Akkor tehát van max. 2 hónap, amiben 30, a többiben kevesebb.
Nekem 60 nm-en 70 000 az éves gázfogyasztásom, ebben nem csak fűtés van. Egy egyfős lakás többnyire kisebb ennél, tehát a fűtés is kevesebb.
Nyilván ha a 100 E fölött van még egy 20 000 körüli kktg, + víz, + minden más, + villany fűtés, villanybojler, no, akkor felejtős. De ez a kombináció minden esetben felejtős.
2-es vagyok. Nálunk 50 m2-en kktg 6e, villany 8, víz 3, net tv 6, gáz nyáron 3 tèlen 20. Ez átlag 30. Ùjèpítèsűben lehet kevesebb, szigeteletlen panelben több.
Felesleges ezen rugózni, vèlemènyem, hogy ilyen fizu mellè ez sok. Meg lehet èlni, de nem optimális.
Ketten vagyunk, de a fogyasztás nagy rèsze ugyan ennyi lenne egyedül is (kktg, nagyfogyasztók, fűtès, net). De ez egy kis beagasságù lakás jó ablakkal, egy kisebb gangos polgári gerèbtokos ablakkal többet eszik.
Mint mondtam, nèhány ezer forinton rugózunk feleslegesen.
Szerintem sok a fizu arányában, persze ha nincs jobb akkor ez van.
Dehogy költöznék. A fizetésed felét minden hó elején kukázhatnád úgy ahogy van. Éhen nem halnál, de innen hogy lépnél feljebb?
Elköltözni két esetben éri meg: van stabil párkapcsolatod és közös életet szeretnétek, vagy máshol annyival jobban keresnél mint a jelenlegi lakóhelyeden, hogy ez kompenzálja a plusz kiadásokat. Na, a kérdés alapján nálad egyik eset sem áll fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!