Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kötelező szeretni a szüleiket?

Kötelező szeretni a szüleiket?

Figyelt kérdés
Sokszor megkapom h szeretni kéne a szüleimet. Bármit is tesznek szeretnek. De én nem érzem ezt. Testileg és lelkileg is bántanak. Miért kéne szeretnem őket? Ráadásul nem én döntöm el h szeretek e valakit. Ezt érzem. Mit csináljak?
2021. márc. 24. 20:56
 1/8 Metionin ***** válasza:
99%
Nem. A genetikai rokonság nem jelent kötelező szeretetet, sokan szóba se állnának a szüleikkel vagy a tesóikkal ha nem lennének rokonok. Én sem szeretem őket, foglalkozom velük mert a szüleim de tipikusan nem azok az emberek, akikkel jóban szoktam lenni. Elcseszték a gyerekkorom, utána meg leszartak. Nem igazán van olyan dolog amiért igazi szeretetet éreznék irántuk, inkább csak megszoktam hogy ők a szüleim és ennyi.
2021. márc. 24. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

Sokan ebben a tudatban élnek, de NEM kötelező. Én ha nem laknék velük, (mielőtt beszólnának, hogy mamahotel, középiskolás vagyok) szerintem az életben többé nem szólnék anyámhoz. Majd rádöbben.

De az ilyen helyzetekben elviselni viszont kötelező sajnos, ha nincs más választás.

2021. márc. 24. 21:13
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
Nem.
2021. márc. 24. 21:15
 4/8 Savlekotő ***** válasza:
98%
Nagyon nem,főleg nem egy testi lelki bántalmazót.. Le kéne már ezzel állni hogy ezt adjuk tovább a gyerekeinknek is hogy ha rúgnak ütnek aláznak is te térdelj le és szeress,csókolj is kezet,kevesebb bántalmazó kapcsolat lenne ha nem ezt sulykolnák már folyamatosan a gyerekeinkbe is gyerekként már..
2021. márc. 24. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
98%

Marhára nem kell szeretned őket mert vannak olyan szülők akik teljesen alkalmatlanok rá, mégis gyereket vállalnak mert az a társadalni norma.

Persze majd jönnek az okosok akik elmagyarázzák hogy nekik köszönheted az életed blablabla...

Csak a többségüket "normális" családba születet (itt most arra gondolok amikor legalább az egyik szülője rendelkezik valamennyi érzelmi intelligenciával, empátivál, felelősség tudattal a gyereke iránt, nem arra hogy anyu-apu még együtt élnek 30 év házasságban boldogan, békességben)

Nekem megadták a szükségeseket (kaja,ruha, fedél) de képtelen voltak kibújni a saját lelki nyomorukból és észrevenni hogy van (több) gyerekük akit nevelni kell, akinek szüksége lenne a tanácsukra, akit terelgetni kellene valamerre nem csak várni a csodát hogy "okos gyerek, majd megoldja".

A legrosszabb hogy ők sajnos ezt nem szándékosan csinálták, egyszerűen alkalmatlanok szülőnek és még az érzelmeiket se képesek megfelelően kimutatni, kezelni, pláne a gyerek előtt és eszükbe nem jutott soha hogy ezek milyen lelki sérüléseket tudnak okozni.

Ennek ellenére látogatom őket, tartom velük a kapcsolatot még ha nagyon felületesen is de felnőtt fejjel azért könnyebb elfogadni hogy ez van, nekem ez jutott, mindenért azért mégse lehet őket hibáztatni, ők megtették ami tőlük tellett.

2021. márc. 24. 21:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#5 teljesen, 100% egyetértek.

Nem, nem kötelező szeretni őket.

Akkor sem, ha megadták a szükséges kaját és ruhát, és lakhatást biztosítottak, amíg el nem tudtam költözni. Ezért max. tisztelet jár.

Az érzelmi, lelki sérülések is elkísérnek egy életen át, hiába mondogatjuk, hogy túlnőttünk már rajta.

Szánalommal és bizonyos fokú megértéssel, még annál is kevesebb tisztelettel lehet, de szeretetre nem kötelezheted magadat.

2021. márc. 25. 16:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. márc. 25. 16:48
 8/8 anonim válasza:
100%
Nem
2021. márc. 25. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!