Elmondjam anyának?

Figyelt kérdés
Elmondjam édesanyámnak azt,hogy "csak egy álarcot vettem fel" velük szembe? Ezt úgy értem,hogy megjátszom magam előttük,hogy ne vegyék észre,hogy rosszul vagyok. Orvos megállapított nálam pár éve depresszív depressziót. Azóta volt olyan időszak mikor úgy éreztem jobban vagyok viszont most újra előtört belőlem ez a betegség. Újra elkezdtem sajnos hánytatni magamat nem mindennaposan de előjön nálam a bulimia. Illetve a szokásosnál is többet alszom magyarul nem érzem jól magamat sokszor sírok illetve előfordul,hogy nem látom az életem értelmét. Volt egy időszakom amikor öngyilkos akartam lenni szerencsére azt már nem fontolgatom viszont úgy érzem,hogy kéne beszélgetnem újra egy orvossal. Gyógyszereket folyamatosan szedek de úgy érzem nem érnek semmit.Próbálom mindenbe a jót látni de sokszor van olyan,hogy elkeseredek és nem látom ebből az állapotból a kiutat. Az orvosom a jelenlegi helyzet miatt nem rendel viszont én már ott tartok,hogy sírok azért,hogy lásson egy orvos ami szerintem nem normális dolog sőt az sem,hogy úgy vezettem le a stresszt,hogy hánytatom magamat. Jó kapcsolatot ápolok a szüleimmel de sokszor nem tudok beszélni az érzéseimről velük mert van számtalan más gondjuk mellettem. A tüneteimet akkor produkukálom amikor nincsenek itthon akkor hánytatom magamat.. Magándokit sajnos nem engedhetek meg magamnak.
2021. márc. 17. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen a szüleiddel a kapcsolatod.

Én is hasonlón mentem keresztül, és bár szeretjük egymást a szüleimmel, de sokszor kicsit felszínes velük a viszonyom. És nem akartam őket ennyire a bizalmamba fogadni.

Nekem volt egy szűk baráti társaságom, én velük beszélgettem sokat a dolgaimról, nekem ők voltak a segítségem az orvos és gyógyszerek mellett hogy jobban legyek.

Ha tartasz a szüleidtől hogy talán nem értenék meg, akkor inkább valaki olyat keress akivel nagyon jóban vagy. Legjobb barát, vagy a párod ha van. Tesó, nagyszülő, mindegy. Csak közel álljon hozzád.

Ja, és nem baj ha nem tudsz menni magánba. Háziorvos is adhat beutalós pszichiáterhez tb-re. Jobb mint a semmi.

Kitartást!

2021. márc. 17. 13:23
 2/4 anonim ***** válasza:
41%
Szia! Hány éves vagy? Írj nekem privátban megpróbálok segíteni.. 21 éves lány vagyok
2021. márc. 17. 13:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen mondd el. Szerintem neked is jót tenne, ha valakivel megbeszélhetnéd ezeket.
2021. márc. 17. 13:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Legalább annyit mondj, a szüleidnek, hogy szükséged van ismét orvosi segítségre! Ha faggatni próbálnának az okáról, megmondhatod, hogy nekik nem szeretnél róla beszélni, de szeretnéd, ha segítenének abban, hogy megfelelő szakemberhez kerülj.
2021. márc. 17. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!