Szülők, mit tennétek, mit éreznétek, mit mondanátok, ha kiderülne, hogy a huszonéves lányotokat megerőszakolta az exe?
9-es, pontosan ilyesmitől tartok én is. Vagy a másik véglet, hogy az apám megveretné valakivel.
Azért gondoltam rá, hogy elmondom nekik, hogy ne zaklassanak folyamatosan azzal, hogy mikor lesz pasi meg gyerek, mert nem lesz egyik sem.
Attól függ hogy történt...
De mindenképpen felháborítana.
Mondjuk tini lányom első szerelme, és a barátja megerőszakolta akkor nagyon megbánná az exe.
Nagyon sajnálom, ami veled történt. Ne haragudj, hogy első körben nem szorosan a kérdésre válaszolok, de valamennyire értem, érzem, hogy mi kavarog benned (engem nem erőszakoltak meg, de másképp bántalmaztak férfiak, és én se tudok bízni bennük). Azt javaslom, ha lehetőséged van rá, inkább szakemberhez fordulj. Ameddig fel nem dolgozod a traumát, a szüleid nyomasztása a párkapcsolattal/gyerekkel teljesen másodrendű, engedd el a füled mellet.
Egyébként - a kérdésre válaszolva - ha lenne gyerekem, és elmondaná, hogy ilyet tettek vele, megtalálnám a módját, hogy a faszi azt is megbánja, hogy megszületett.
Az enyémek semmit nem tennének, mert valahogy úgy intéznék, hogy ne kelljen ezzel törődniük. Én pl. ezért sem mondtam el és neked sem javaslom, ha más témában sem volt tökéletes a kommunikációtok.
Szerintem magadat gyógyítsd, kezeltesd, regenerálódj! Ne törődj a véleményükkel, hogy miért nincs pasi, stb.
Én ha szülő lennék, biztosan megtáncoltatnám a fogait akármikor is derül ki amit művelt.
Volt egy exem, volt abban némi bántalmazás, zsarolás, féltékenykedés (első pasim yay), nagyon csúnya szakítás volt a vége. Öcsém öt évvel később is kerüli a települést ahol lakik, mert tudja magáról (meg mi is róla) hogy nekimenne ha összetalálkoznak. Egyébként nem vagyunk C kat. állampolgárok, csak a szüleim-nagyszüleim balkáni faluból származnak, azért ott máshogy megy az élet.
Valamikor olvastam egy nőről akinek a kislányát megölte és megerőszakolta egy férfi. A nő a tárgyaláson lelőtte az elkövetőt aztán ment szépen a böribe és leülte a jussát. Magamat is így tudnám elképzelni
Öt évvel ezelőtt? :D
Nem tennék semmit, mégis mit kéne?
Nincs bizonyíték, csak az ő szava az exével szemben, ami a törvényt illetően 1:1.
Engem is erőszakolt meg az exem a kapcsolatunk alatt... hát, ez van, kapcsolaton belüli erőszakot kb leszják mindenhol (meg amúgy is).
Kidobtam, eljártam pszichológushoz - egyebeket is csnált a kedves exem -, feldolgoztam.
A párom tudja, apám nem.
32n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!