Hogyan tudja túlélni a szülő a huszonéves gyermeke hirtelen halálát? Vannak erre módszerek? Van ötletetek erre?
Soha. Felfogni fel lehet ( kell tudni) egy idő után,de elfogadni soha. Mindig olyan lesz,mint egy eleven seb a szíven. Mindig. Ennél rosszabb nincs egy ember életében.
Kérdező,te vagy éritett? Mert akkor nagyon sajnálom és sok erőt kívánok az elfogadhatatlant felfogni. <3
1. Elsőnek a pszichoterápiát javaslom.
2. Emellett vannak gyászcsoportok is. Most a Covid miatt sok alakult.
Legyetek vele sokat. Ne adjatok tanácsokat, hallgassátok meg, ha beszélni akar, ha nem, csak legyetek ott.
Ha nagyon aggasztónak tűnik az állapota, tényleg érdemes szakembert keresni. De ha viszonylag friss a gyász, érthető, hogy nagyon mélyen van szegény.
Egyszer egy orvosnővel beszélgettem erről. Ő kétgyerekes anyuka. Egyik betege huszonévesen gyógyíthatatlan volt. A fiatalember szüleinek egyetlen gyereke volt. Az anyjának elmondták őszintén, hogy a fiát nem lehet meggyógyítani. Nem fogadta el. Azt mondta, hogy az élete innentől értelmetlenné válik. Ahogy a doktornő mondta, erre ő sem tudott mit mondani, mert a helyében ugyanúgy érezne. Ha van másik gyerek, akkor legalább van még kiért élni.
Szóval, ha rokonodnak van másik gyereke, akkor mondd neki, hogy a másik gyerekének szüksége van rá, ezért nem szabad belesüppednie a gyászba. Ha a másik gyerekének netán van gyereke, akkor legyen az unokájával sokat. A kisgyerekek (és a velük való foglalkozás) gyakorlatilag gyógyító hatással vannak ilyen esetben.
Ha nincs másik gyereke, akkor nekem sincs ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!