Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek nem volt sosem rendes...

Akinek nem volt sosem rendes apja, az egész életében hiányolhatja ezt a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Apámat nem igazán ismertem gyerekként.

Majdnem 30 vagyok, és még mindig jó lenne valaki akire apaként nézhetek.

De nincs.

2021. márc. 14. 12:23
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
51%
Nincs olyan hogy "apakép" abban az értelemben ahogy te hiszed utolsó. Azt akármelyik normális férfi megadja, legyen az nagybácsi, tanár, vagy jó ismerős. Tehát a vér szerinti apa, nevelőapa hiánya igazából lényegtelen.
2021. márc. 15. 05:45
 22/33 anonim ***** válasza:
82%
Igen, egyik szulom sem volt normalis, szereto vagy tamogato. Helyette bantalmazo, megalazo, lekicsinylo.Evekig ereztem, hogy barcsak nekem is lehetnenek olyan szuleim, mint az osztalytarsaknak, baratoknak. Elfogadtam, de nehez volt.
2021. márc. 15. 07:50
 23/33 anonim ***** válasza:
69%

Apám lepattant mikor 1 éves voltam. Nevelő apák voltak az apa képek (kisebb, nagyobb sikerrel). Kell az apa pótló, főleg ha fiú vagy.

Ismerem a saját apámat, de nem szoros a kapcsolat, de nem is hiányzik.

2021. márc. 15. 08:24
 24/33 anonim ***** válasza:
84%
Én nő vagyok, én sokáig azt hittem nem bánt, hogy lelépett, de tudatos önfejlesztés során rájöttem, hogy a párkapcsolataimban ismétlődő sz.r minta, az elbxott apakép miatt történik. Egyébként szinte minden gajra ment kapcsolat a szülői mintákon alapszik. Felül tudtam kerekedni rajta, de komoly energiát igényelt. Egy nálam kevésbé okos ember akár élete végéig egy ilyen spirálban marad és magát bünteti egy méltatlan személy miatt. Így szerintem mindenképp meghatározó az apa képe, ugyanannyira, mint az anya képe. De tudatosan minden trauma kezelhető, csak nem könnyű. Az én célom az volt, hogy amikor nekem gyerekem lesz, az én gyerekem apukája legyen olyan, amilyen nekem kellett volna jusson. És ez végülis megvalósult, a férjem csodálatos apa. És bár apósom sajnos már nem él, de ő is az volt, őt követi a férjem elvekben, tehát ennyit számít, hogy egy kisfiú milyen apamintát lát.
2021. márc. 15. 08:55
 25/33 anonim ***** válasza:
#21: Ezt a pszichológia erősen vitatja
2021. márc. 15. 12:27
 26/33 A kérdező kommentje:
21-es téved. Ezt kb sztem mindenki látja/érzi.
2021. márc. 15. 13:20
 27/33 anonim ***** válasza:
68%

10 voltam, amikor meghalt édesapám. Az öcsémet leszámítva a családban csak nők maradtak, ők neveltek fel minket. Anyám ritkán (és csak makacs faggatózásra) beszélt apámról, nem túl pozitív képet festve róla.

Most, közel a negyvenhez, azt gondolom, erősen meghatározta a párkapcsolathoz és a családhoz való viszonyomat az apahiány.

Erősen ragaszkodom a függetlenségemhez, némi feminista felhanggal és durva bizonyítási vággyal. Nem nagyon tudom, hogy működik egy komplett család, és bizalmatlan vagyok a férfiak iránt.

Nem tudom, mi lett volna, ha apám végigkíséri a felnőtté válásomat - magamtól is nehéz személyiség vagyok :)

2021. márc. 15. 14:56
 28/33 anonim ***** válasza:
75%
" Ezt a pszichológia erősen vitatja" Forrást kérnék, mert érdeklődöm a téma iránt. És hálás lennék ha nem az elmaradott Bagdy Emőke féle őskövületek nézeteit kapnám
2021. márc. 15. 15:03
 29/33 anonim ***** válasza:
54%
JBP, Orvos-Tóth
2021. márc. 15. 15:19
 30/33 anonim ***** válasza:
30%
Mindegy is ki vitatja... Tény: 2 szülő, 1 nő,1 férfi! Ennyi! Ezen nincs mit vitatni, a többi csak hablaty.....
2021. márc. 16. 07:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!