Szülők! Ti kevesellnétek ha a gyermeketek csupán évi 1-2 millió forinttal segítene benneteket, miközben Ő évi 60-70 millió forintnak megfelelő összeget keres külföldön?
Ez az összeg külföldön is átlag felettinek számít, ott ahol él a gyerek, de messze nem annyival mint Magyarországon... Az ingatlan/albérlet árak is jóval magasabbak ott ahol a gyerek él... Persze ettőlmég az a 2 millió forint így is az éves keresetének csupán 3 százaléka.
A szülők pedig nélkülöznek... Nagy a hiteltartozás és kevés a fizetés/nyugdíj.
Kiváncsi vagyok róla, hogy mi erről a szituációról a véleményetek, mint szülők mit gondoltok erről...
Az lenne a helyes, hogyha a gyerek több pénzt küldene a szüleinek?
Vajon miért kellett külföldre húznia...
Gondolom szorgosan dolgozatok hogy jól indulhasson az életben igaz?
Azt bírom mikor írkálnak ide olyat, hogy jajj az egyeteme összesen x millió volt. Hát milyen jól keres igazán vissza adhatná...
Akkor minek szültök gyereket?
Amerikában azt hiszem egy ilyenért még képesek voltak feljelenteni a gyereket. Nem tudom megnyerték-e de ha igen, azonnali kapcsolat megszakítással járt volna meg ha nem akkor is
23: papi, az én szüleim a neveléssel, iskoláztatással éppen eleget segítettek nekem, hogy itthon boldoguljak. Ja, én nem linkeskedtem el a középiskolat és a technikumot, ahogy kiestem az iskolapadból magam kerestem munkát, hogy elindulhassak. Ott meg ha jött egy lehetőség (tanfolyam, magasabb beosztás stb.) éltem a lehetőséggel. 14 év alatt megnégyszereztem a havi fizetésem az elsőhöz képest.
És persze támogatom a szüleimet, ha szükséges, mert jut rá. Csak kérniük kell.
"Vajon miért kellett külföldre húznia..."
Kellett? Hol látod, hogy kellett? Nem mindenki kenyszerbol el kulfoldon.
Szülőként nem érdekelne, hogy a gyerekem mennyit költ rám. Ő döntése, nem az enyém.
Nem azért csináltam gyereket, hogy eltartassam vele magam.
Ha már nem fogok tudni pénzt keresni, akkor lehúzom a rolót.
Szülőként nem lennének elvárásaim, örülnék neki hogy a gyerekem jól él, nem szeretném hogy rám költse a pénzét.
Viszont gyerekként nem tudnám elviselni hogy a szüleim nyomorognak, miközben én meg nagy lábon élek, tuti hogy elhalmoznám őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!