Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szulo a gyerekivel akar...

Ha a szulo a gyerekivel akar felvetetni hitelt hogy hazat vegyen mennyire menjen bele?

Figyelt kérdés
2021. márc. 8. 09:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Nos nálunk ez volt. Tesóm és köztem nagy korkülönbség van, amikor apáék anno építkeztek segített és adóstárs lett. Na most ott tart, hogy nem tudja felvenni a csokot (vagy a babavárót, nem tudom pontosan), mert még mindig adós és nem lehet egyszerre több hitele. A szüleim végig rendesen fizettek, csak névleg volt az övé a hitel és mégis több mint tíz év múlva lett ennek meg a következménye. Most lehet agyalni, hogy miből lesz kifizetve a hátralék, vagy hogyan lesz szegény kárpótolva. NE vegyetek fel hitelt a szüleiteknek, szülők ti pedig NE kérjetek ilyet a gyereketektől.
2021. márc. 8. 10:45
 22/29 anonim ***** válasza:
45%

Helyzetfüggő.

Nekem anyu vett fel hitelt, apu háza a fedezet, mert én 28 évesen, 1 év munkaviszonnyal, átlag feletti fizetéssel (akkori minimálbér több, mint duplája) nem kaptam hitelt, az oka az volt, hogy egy lepukkant vidéki városban vettem lakást. 15 éve fizetem anyu számlájára, amit kell. Még 2-3 hónap van hátra.

De nekünk olyan volt a kapcsolat, hogy meg lehetett bennem bízni.

Szóval mérlegelni kell, miért nem kap hitelt a szülő (vagy gyerek) illetve milyen a kapcsolat.

Emellett, ha a gyerek házas, akkor a házastárs beleegyezése is kell, hiszen tök mindegy kinek a hitele, a hitel közös lesz.

2021. márc. 8. 10:49
 23/29 anonim ***** válasza:
79%
Szemközt kell röhögni és pont.
2021. márc. 8. 11:08
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülő stabil, megbízható keresettel rendelkezik, amiből tudja fizetni a részleteket, akkor a bank neki is ad hitelt. Ha nem rendelkezik ezekkel a paraméterekkel, akkor a hitelt se fogja tudni fizetni. Ehhez nem kell nagy logika.

Ott marad majd a gyerek nyakig eladósodva, egy rakat fizetnivalóval, saját tulajdon nélkül, és esély nélkül, hogy valaha is sajátja legyen,hacsak nem keres milliókat.

2021. márc. 8. 11:30
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Max ha tudjátok fizetni és saját névre íratni!(haszonélvezet nélkül!)
2021. márc. 8. 12:07
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Soha. Én sem mentem el apámnak még kezesnek sem. Meg a nagy lóphaszt. Kitalálta volna. Akkor voltam 20 körül.
2021. márc. 8. 12:46
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
És akkor te majd hogy fogsz hitelt felvenni saját lakásra? Nem fogsz kapni...nem baj?
2021. márc. 8. 13:37
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy akkor a "gyerek" nem tud felvenni hitelt saját lakásra. Hiszen neki már van egy hitele, el van köteleződve.

Nem szabad!

2021. márc. 8. 15:00
 29/29 anonim ***** válasza:
76%

Én belementem ebbe a dologba, évekig rágták a fülemet. Hiába vették le őket feketelistáról évek óta, akkor sem kaptak hitelt. Nyilván én sem szerettem volna, ha albérletből mennek nyugdíjba, mert akkor nekünk kellett volna anyagilag segíteni őket. Nagyon kevés a hitel összege, a futamidő 10 év. Abban az esetben mentem bele, hogy ha bármi történik és nem fizetik, akkor azonnal nyitok más banknál számlát vagy kp-ban kérem a fizetésemet és akkor viszik alóluk a házat. Illetve lett mellé egy fundamenta is, amiből előtörlesztettek, már csak olyan 400 ezer van vissza belőle, az is idén lesz előtörlesztve. Soha nem csúsztak a részlet fizetésével, de csak azért, mert tudják, hogy nem vagyok palimadár, soha nem fogok helyettük fizetni, előbb mennék el feketén dolgozni és külföldre készülök. A másik feltételem meg az volt, hogy az én nevemen van, hiába vagyunk 3-an testvérek, csak én fogom örökölni. A hitel összege nem nagy, kb 3.5 millió volt felvételkor.

Ha más eset lett volna, pl itthon tervezem a jövőmet, gyereket akarok, saját házra hitelt akarok, akkor nem mentem volna bele. Akkor sem, ha 10-20 milliókról lett volna szó és 100 ezres törlesztőkkel. Szóval ez nagyon attól függ, hogy milyen céljaitok vannak. Ha szeretnétek a közeljövőben házat, akkor meg kell érteniük, hogy nem.

2021. márc. 9. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!