Ha a szulo a gyerekivel akar felvetetni hitelt hogy hazat vegyen mennyire menjen bele?
Én nem venném fel, kivéve ha már van saját hazám és ha a törlesztő részlet nem okozna gondot (igen olvastam, hogy nem nekem kellene fizetni, de a hitel az én nevemen lenne szóval az én felelősségem, hogy fizetve legyen, hiszen mégis csak az én vagyonom úszik, ha történik valami). Illetve természetesen a jelzálog a megvásárolandó ingatlanra kerülne és az én nevemre. Ha nem fizetnek akkor fizetem én tovább a SAJÁT hazám törlesztőjét vagy eladom és a abból fedezem, lényegtelen. Ha rendesen fizetnek akkor nincs gond, én nem szólok bele semmibe, mintha nem lenne közöm a házhoz.
Egy ilyen üzlethez bizalom kell, és mivel ők kérnek szívességet ezért inkább ők vállaljanak ezzel kellemetlenséget mint én.
A bankok nem azért nem adnak hitelt valakinek, mert nem tetszik nekik a szemszíne! Pénzügyi szakemberek szerint a szülő nem lenne képes a pénzt visszafizetni; hallgatnotok kellene rájuk.
Gondold végig, mit is jelentene ez az egész: Lenne a párod nevén egy nagy összegű hitel, aminek a hasznát nem élvezhetné, mivel nem kapná meg a házat, nem abban élnétek. Viszont erősen esélyes, hogy neki kell majd fizetnie, mivel a szülő okkal nem kap hitelt. Arról meg ne is álmodjatok, hogy amíg ezt a hitelt vissza nem törlesztenétek, addig saját lakásra, házra vagy bármi másra hitelt tudnátok felvenni.
Ti csak szívnátok akkor is, ha fizetné, amit nagy valószínűséggel nem fog.
Semennyire. Velem anno anyám vetetett fel hitelt, mert majdnem az utcára került. Akkor megsajnáltam és kisegítettem, mert csak én voltam hitelképes a családban. 1 évig fizette, majd utána nem. Tudta volna, de nem. Járkáltam a bankba, ügyvédhez, mindenhova. Évekig tartó folyamatos stressz volt. Végül elvették a házát és mehetett az utcára, de nekem még utána évekig járkálnom kellett a bíróságra.
Szerencsére 1 fillért nem vontak le a fizetésemből mert a ház fedezte, de az a sok stressz és álmatlan éjszaka baromira nem érte meg.
Szóval szerintem ne. Én jó nagy barom voltam és naiv, befolyásolható. 1000x megbàntam de nem tudom visszacsinálni.
Azóta (18 éve) nem is tartom vele a kapcsolatot, lehet a híd alatt lakik, de nem is érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!