Tényleg jogos ENNYIRE kiakadni, hogy odavágja az egész zacskót a konyhába, csak mert nem vettem fel a telefont és neki kellett feljönnie? 19L
Szép napot!
Van az apám, aki tegnap éjszakás volt futárként. Este 10-kor hívott engem, de én éppen a fürdőben voltam, a telefonom meg a szobámban, nem hallottam. 5 perccel később hívtam vissza, de akkor ő már toporzékolva jött fel és nyitotta a lakás ajtaját. Elkezdett ordibálni, szidni, sértegetni, hogy hülye **ökér vagyok, neveletlen. A zacskóban lévő kaját, amiben volt dobozos kínai is, amit mellesleg nem ér kértem, hogy hozzon, oda*aszta a konyhába, és örülhetek, hogy nem hozzám, mert legutóbb szintén hasonló sztorinál felvágottat vágott hozzám, és mondta, hogy örülhetek, hogy nem a lábost. Miután még odavágta és kiömlött minden a padlóra, elviharzott.
Csak szerintem ez a világ legkisebb problémája, amit felnagyít, vagy tényleg ekkora világvége, hogy így reagál rá, amiért nem egyből vettem fel azt a nyamvadt telefont?
Szeritnem nem kell lemenned kutyába, csak mert "ő nevelt fel".
Engem is apa nevelt, szeretem, de bizony tett olyat, amiért majd' egyéven keresztül 100% ignoráltam.
Nem balhéztam, egyszerűen csak nem mentem haza meglátogatni, míg be nem látja, hogy hibázott, szmét volt és elnézést nem kér érte.
Amint ez megtörtént - plusz komolyan elbeszélgettünk - ismét nyitott voltam és vagyok felé.
Egy ember nem egyszerűen jó vagy rossz, hanem vannak jó és rossz tulajdonságai. Én elhiszem, hogy a kérdező apja szereti a lányát. Inkább az érzelmi intelligenciájával vannak gondok. Nem veszi észre saját magát, nem tudatosítja a saját érzéseit. Sajnos ez elég gyakori még ma is. Ezzel együtt nincs szó rosszindulatról, ártó szándékról. Nem hiszem, hogy komoly remény lenne arra, hogy a kérdező apja megváltozzon, pláne arra, hogy pár éven belül.
Ideális lenne - amennyiben apukát nem lehet pszichológushoz, önfejlesztésre küldeni - ha a kérdező tudna pszichológushoz menni, és tanácsot kérni, hogyan kezelje jól ezt a helyzetet. Hogyan kezelje most, hogyan kezelje majd, ha már elköltözött, és majd akkor, mikor az apját meglátogatja az első babájával és - az immár nagypapára - pont rájön az "ötperc"...
Stílus, fusztráció... Van ilyen.
(- Apa. Nem halottam, éppen fürödtem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!