Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám hogy engedheti meg...

Az apám hogy engedheti meg magának, hogy nem dolgozik és a feleségeitől várja el, hogy megoldják az életet?

Figyelt kérdés

Apám 3x nősült, 4 gyereke van.

Én születtem az első házasságból, most vagyok 20 éves.

A másik három gyereke 14, 8 és 6 évesek. Mindig jön egy "nagy szerelem", akiért otthagyja az éppen aktuális családját. Megfigyelhető, hogy 4-5 évente és kivétel nélkül kisgyerekekkel hagyja ott a nőket.

Anyukám még szerencsés volt, mert a nagyszüleim segítették és egy sikeres, befutott nő lett. Jól keres, egyedül is el tud tartani, mert apám nem, hogy szülinapokkor, karácsonykor, vagy "csak úgy" nem vesz ajándékot, de még gyerektartást sem nagyon szeret fizetni. Igazságtalan, de nálunk az a 30 ezer forint nem hiányzik.

Viszont a legutóbbi felesége óvónő, nem keresi magát halálra és ott két gyerek van. Jóban vagyok velük, szoktam velük találkozni. Tegnap náluk voltam délután, mert a húgomnak szülinapja volt, felköszöntöttem, tortáztunk egyet és az anyjuk elkezdett panaszkodni, hogy ő nem érti az apámat, hogy hogy képes így élni, hogy van 4 gyereke, egyiket sem keresi és nem is érdekli, mi van velük. Pedig ha én hívtam apát, hogy szálljon be 1-1 nagyobb kiadásomba, vagy felezzék anyával a tandíjamat, akkor fel volt háborodva, hogy neki másik 3 gyereket is el kell tartani és neki nem férnek bele az ilyen százezres kiadásaim. Utána meg kiderült, hogy egyik gyerekét sem segíteni, most konkrétan a húgomat fel sem hívta a születésnapján, nem mondta, hogy meglátogatja, vagy bármi.

Ráadásul az anyámmal való válása óta kínosan ügyel rá, hogy semmi ne legyen a nevén. A lakás, ahol lakik, a nagyszüleimé, a vállalkozás, amit teljes mértékben ő csinál, az a tatám nevén fut. Az autója papíron szintén az övé. Sőt, most, hogy elvált a 3. feleségétől, ott még azért akart pereskedni, mert hogy a ház, ahol éltek, hiába a feleségéé, arra lett költve a felújítások alatt és annak a felét neki fizesse ki a felesége.

Panaszkodik, hogy mennyire nincs pénze és hogy másfél éve nincs munkája, a covid is hogy tönkretette. De közben napi 1 doboz cigit elszív, olyan hobbijai vannak, amik nem olcsóak. Tenisz, vadászat, biciklizés, vitorlázás. Pl. ősszel annyiért vett biciklit, mint más autót. Előtte egész nyáron lent volt a nagyszüleim balatoni nyaralójában, meg hajózott. Ezért nem lehetett lemennünk, se nekem a barátnőimmel, se a nagyszüleimmel, mert hogy "apa egyedül akar lenni, ne zavarjuk".

Ismétlem, nem az a bajom, hogy engem nem segít anyagilag. Mert én szinte már felnőttem, az anyám megadott nekem mindent. Igen, bántja az igazságérzetemet, hogy amíg ő budapesti lakást vett nekem és be is rendezte, addig apám meg sem kérdezte, hogy van-e valamire szükségem. De látom, hogy anya ezt már elengedte és én is próbálom.

Viszont az nem fér a fejembe, hogy egy majd' 50 éves ember hogy élhet úgy, hogy tudja jól, hogy van 4 gyereke, de inkább pihen és a hobbijainak él, meg csak néha dolgozgat, mondván, hogy "nincs munka".

2021. márc. 4. 17:32
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"szerinted az ő fizetésükből él ilyen nagylábon????"

Tekintve, hogy elváltak, kétlem. Előtte is külön kasszán voltak mindig.

"20 évesen lassan nem anyádtól kéne várni. Apád lánya leszel?"

Őszintén büszke vagyok, és kicsit fel is nézek azokra, akik az orvosi egyetemre járva képesek magukat még el is tartani. Én örülök, ha egy jó átlagot összetudok hozni, de nyilván képességtől, adottságoktól is függ a dolog. :) Megragadtad a lényeget, gratulálok!

2021. márc. 4. 19:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont az nem fér a fejembe, hogy egy majd' 50 éves ember hogy élhet úgy, hogy tudja jól, hogy van 4 gyereke, de inkább pihen és a hobbijainak él, meg csak néha dolgozgat, mondván, hogy "nincs munka"."

Hát így. Ahogy leírtad fentebb. Xarik mindenre és mindenkire. És ne féltsed, van ennek bevétele vagy megtakarítás, nem is kevés, de lehet feji valaki tőgyét.

Amúgy a 3. asszonyt nem értem, hogyan tudta ennyire paliravenni. Mert hogy anyádat meg a 2. nőt még megértem, de a 3. nem gondolkodott el azon, "ha az első kettő így járt, akkor én is így fogok?" Jáááj....

2021. márc. 4. 19:25
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ilyen emberek. És a legdurvább, hogy mindig találnak valakit, akit pumpolhatnak, miközben ők felélik más ember munkáját.

Magas ívben tojik ő mindenki másra, őt az érdekli, hogy neki legyen jó.

2021. márc. 4. 19:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem perelik az asszonykák? Ha nincs pénze a gyt-re semmi gond, majd az állam kifizeti, ő meg leüli a böriben. Egy kis hűsölés után lehet rögtön nagylelkűbb lesz. De ez nem egyik pillanatról a másikra megy, intézni kell. Ügyvéd, bíróság, hajrá. Ha ráhagyják, vagy max rinyálnak meg pityeregnek egy sort, akkor persze, hogy vidáman szarik mindenre és mindenkire.
2021. márc. 4. 20:31
 15/18 anonim ***** válasza:
32%
sok válaszoló mondandójában eléggé irigység szagot érzek :D
2021. márc. 4. 21:31
 16/18 A kérdező kommentje:

"Miért nem perelik az asszonykák? "

Anyám azért nem perelt anno, mert úgy volt vele, hogy ő nem fog 30 ezer forintért c_gánykodni a bíróságon. A második feleségről nem tudok, ő valamiért gyűlölt engem és kb 5-ször, ha találkoztam vele. A harmadik felesége attól tart, hogy ha perelne, végleg betörne apám feje és nem látogatná egyáltalán a két gyereket (igaz, hogy most is 2-3 havonta teszi kb, de úgy van vele, hogy egy is jobb, mint a semmi).

2021. márc. 4. 21:36
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát a nők sem kóserek akik anyád után hozza mentek ...
2021. márc. 4. 21:49
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehet az exem egyik gyereke vagy? :-D

Az is pont ilyen...gyereket csinál aztán otthagyja őket mert szerelembe esik...fizetni nem akar, dolgozni nem akar, mindig keres egy nőt aki eltartja :-)

2021. márc. 5. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!