Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ér sokkal kevesebbet...

Miért ér sokkal kevesebbet sok családban még ma is a lány?

Figyelt kérdés
Nálunk is...
2021. febr. 28. 09:54
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
81%
Annyira vicces...bátyjám kint él külföldön és akárhányszor elmesélem hogy milyen felfogású emberek élnek itt és mik a körülmények mindig kiakad hogy olyan mintha ősemberek között kéne élnem egy visszafele fejlődő lassan diktatorikus országban
2021. febr. 28. 11:23
 12/39 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom...én apukaként nagyon örülök, hogy lányom született.
2021. febr. 28. 11:37
 13/39 anonim ***** válasza:
89%
Mert sokakban még sajnos benne van ez a régimódi berögződött elmélet hogy a lány gyermek sokkal kevesebbet ér. Sajnos akiket ezzel a felfogással neveltek fel és esetleg a házastársuk is ezt látta otthon akkor mindketten abban vannak hogy ez a jó, mert odahaza is ezt látták, főleg ha még az ismerősi köreikben is ez a fajta gondolkodás mód van meg.
2021. febr. 28. 12:34
 14/39 anonim ***** válasza:
25%
Ezt én egyáltalán nem vettem észre. Pedig külhoni magyar vagyok, és itt elvileg konzervatívabbak az emberek. Nagyon sokszor pont az ellentétét vettem észre.
2021. febr. 28. 13:08
 15/39 anonim ***** válasza:
97%

Nemcsak primitív emberek között létezik ez.

Értelmiségi családoknál is bőven előfordul ez a mentalitás.

Mindkét szülőm diplomás, művelt, anyám különösen érzékeny, kedves nő. Mégis öcsém a kisisten. Semmi kötelezettsége nincsen. Ha én nem mentem mondjuk rokonlátogatásra, ordibálás lett a vége. Öcsémnek meg soha nem kellett.

"Nálunk is bátyám a szent és sérthetetlen. Középsőként fiú de az egyszem...

Egy léhűtő, életképtelen szar... Anyagilag se sehogy nem segít anyámnak...ő a minden...

Őt nem lehet bántani..." Mintha én írtam volna. Anyám-apám elintézi azzal, hogy hát a fiúk ilyenek és hogy az én férjem kivétel. Ez hülyeség rengeteg férfit ismerek, aki nem ilyen. Nevelés kérdése.

2021. febr. 28. 13:14
 16/39 anonim ***** válasza:
94%

Magyarország eleve nagyon elmaradott, erősen diszkriminálja a nőket, amire a jelenlegi kormány is rátesz még egy lapáttal. Írta valaki, hogy nem sok családban, hanem a primitív családokban... ez igaz, de sajnos nagyon sok a primitív. Én is külföldön élek, máshol ez nem ennyire feltűnő, bár pl. Németországban is vannak gondok a nemi egyenlőséggel, csak más körülményeknél.

AMúgy felesleges arra is mutogatni, hogy a régi korokban miért volt ennek előnye, ami valahol érthető, bár csak töredékében. Nagyapámnak három gyerek volt, két lány, egy fiú. A lányok szétszivatta, az egyszem fiúnak semmit nem kellett csinálnia soha. Míg a lányok házimunkát csináltak, kapáltak a földön vagy bármi, ő játszhatott, és nem csak kiskorában, hanem mindig. Egy léhűtő lett belőle, munkahelye sem volt soha, párszor alkalmi munkát csinál, aztán ennyi. Unokák közül szintén két fiú, egy lány. Egyik fiú sitten, másik nem életképes, mégis ők voltak a szemében az igazi unokák, a lány (én) meg le volt tojva magasról.

2021. febr. 28. 13:28
 17/39 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk is így van pedig sokdiplomásak a szüleim és tanultabb vagyok mint az öcsém.
2021. febr. 28. 13:38
 18/39 anonim ***** válasza:
97%
En ezt sosem vettem észre a sajat családunkban pedig paraszti származásúak vagyunk mindkét szülő oldaláról.pedig nagyanyám tolta a parasztasszony szövegeket pl lusta asszony vesz bolti tésztát stb. De valamennyire haladt a korral. Ha valakik tuskók akkor tuskók mindegy hogy paraszt ember vagy agysebesz. Sokszor az van az ilyen tuskóéknál szerintem hogy a férfi családtagok kb haszontalanok, semmirekellők de kell hogy vakakit magasztaljanak. Mégse vallhatják be hogy egy here az illető ( a dologtalan lusta ember szégyen volt, igy inkabb hazudtak maguknak is)
2021. febr. 28. 14:13
 19/39 anonim ***** válasza:
89%
Ostobaságból és rosszindulatból.
2021. febr. 28. 14:19
 20/39 anonim ***** válasza:
0%
11: Igaza van, ennél pontosabban nem is fogalmazhatott.
2021. febr. 28. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!