Azok akiknek hasonlóan rossz gyerekkoruk volt, hogyan sikerült továbblépnetek és normális életet élni?
Megpróbálom röviden összefoglalni:
Apám alkoholista volt (ahogy hallottam most is az), végigvert a gyerekkoromon. Anyám asszisztált hozzá, majd amikor megunta ő is a sorozatos pofonokat, akkor kivágta apámat. Mivel nem tudta magát eltartani mert sosem dolgozott, ezért a nagyszüleimhez költöztünk és rajtuk élősködött tovább.
Ha ők nem lettek volna, nem lett volna se ruhám se kajám se semmim.
Utána anyám egyik pasinak az ágyából ugrott a másikéba, gyorsan össze is szedett még 3 gyereket pluszba. Akkor már én is keresőképes voltam, de a folyamatos adósságai és nemdolgozása miatt az összes pénzem elment. Mamám meghalt rá 2 évre, így "szerencséjére" nem élte meg, hogy anyám akkora adósságot halmozott fel, hogy jelzáloghitelt vett fel papám hozzájárulásával a házra, hogy a gyerekek ne menjenek az utcára.
Persze anyám akkor sem dolgozott, ellenben beköltöztette az aktuális pasiját a házba. Én akkor már elmenekültem onnan (19 évesen).
A hitelt nem fizették, ezért elárverezték papám házát, akit még aznap este el is vitt a mentő agyvérzés miatt és a kórházban meghalt. Ott láttam utoljára anyámat,amikor elhozta a cuccait ennek 15 éve. Mellékesen jegyzem meg, hogy amíg papám élt, nem ment be hozzá a kórházba mert "nem ért rá".
Azóta nem tudom hol van, él-e vagy sem, de nem is érdekel. Telefonszámot cseréltem, nem tartom egyik "szülőmmel" sem a kapcsolatot.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Albérletbe mentem eleinte, majd megismertem az akkori páromat, akivel összeköltöztem és 10 éve a feleségem. Együtt felépítettük az életet, általa lett új családom is. Az anyját pl a saját anyámnak tekintem, mert sokkal többet kaptam tőle érzelmileg mint a saját "családomtól" összesen. A tesója olyan, mintha az én testvérem lenne és az apját is szeretem.
Szóval én sokkal jobban vagyok így, a feleségem megismerése nagyon sokat segített akkor. Ma meg már szinte vissza sem gondolok az "előző életemre", a nagyszüleim természetesen hiányoznak és túlzás nélkül mondhatom, hogy anyám nyírta ki őket. Nem gondoltam volna, hogy valaha ennyire meg fogom utálni, de még a temetésére sem fogok elmenni. Apámmal ugyanez a helyzet.
Sajnos van aki nem tud tovabblepni soha, mert csak akadalyokat lat maga elott.
Nekem peldaul nem kellett tovabblepni, mert nem volt min. Teljes mertekben fittyet hanytam egy ido utan a rossz dolgokra, tortenesekre, emlekekre, veszekedesekre. Ma mar nem is jutnak eszembe csak ugy a semmibol, es nem is haragszom rajuk. Semleges emberek lettek szamomra. Van szereto csaladom mar, boldog vagyok, magamnak teremtettem meg. Miert kene foglalkozzam azzal, hogy milyenek a szuleim? Fuggetlen vagyok toluk, erosebb es jobb.
Ezert nem is tudok, es szerintem senki nem tud neked, es a hozzad hasonlokon segiteni. Ti orokke ragodni fogtok a multon, ahelyett, hogy erosebbe valnatok tole.
Fordulj pszichologushoz, mint irtad, a penz nem problema.
Egyetertek minden hozzaszoloval. Legy magadra buszke, hogy ott tudtad hagyni azt a beteges, mergezo helyzetet.
Most mar csak elore tudsz :) Hajra es sok sikert.
En lelektani konyveket ajanlanek, illetve elmehetnel egy csaladallitasra. Nem kell elsore neked allittatnod, lehetnel resztvevo mas csaladallitasan. Rengeteg mindent megismersz ott, a multadrol, hogy mi miert tortent. Ha ezt kiprobalod, keszulj fel, hogy nem lesz konnyu megemeszteni, viszont segit megerteni a mierteket.
A panikrohamokon sokat segithet, ha minel tobbet vagy a szabad levegon, elmesz turazni, kirandulni (szerintem egyedul a legjobb, en utazni is imadok egyedul, amiert mindenki hulyenek nez, de en olyankor szabadulok fel, foleg, ha 5 napig nem kell senkihez sem szolnom,csak a magam gondolataival vagyok el, azt nezek meg, amit akarok, es szabad lehetek..), valamint a meditacio, esetleg joga, egyeb sportok.
Tudom, most a covid miatt nem lehet nagyon tarsasagba jarni, de bizony vannak olyan sportok, hobbik, ahol ismerkedhetsz. Pl tan, csoportos edzesek, akar kuzdosport is, ahol a haragod kiadhatod, vagy epp barmilyen erzelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!