Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim rettentő spúrok, és...

A szuleim rettentő spúrok, és abba is beleszólnak, hogy a sajat pénzemet hova költöm. Ez normalis?

Figyelt kérdés

Szoval kezdjük ott, hogy egyetemista vagyok egy eleg nehez szakon. Igy az online oktatas elott nem volt idom semennyit se dolgozni iskola mellett, hála isten most tudok, ráadásul olyat, ami eleg jol fizet es nem sok idot vesz igénybe, persze igy se megyek mindennap, de mondjuk egy hónapba osszegyulik 30-40 ezer, amibol tökéletesen tudok költeni es félretenni is. Gondoltam, hogy ez jo pénz lesz arra, hogyha elmegyek barátomhoz, akkor vegyünk valamit a mekibe, megvegyem magamnak azokat a dolgokat amikkel régóta szemezgetek, pl a nem tul olcsó karácsonyi ajándékokat is ebbol fizettem stb. Anyaeknak egyebkent van pénzük, csak ulnek rajta. Igy ebbol a kis plusz penzbol hamar az lett, hogy kb mindent en vegyek magamnak, pl. multkor kertem 2 ezret uj fogkremre es fogkefere es mar sohajtoztak, hogy miert nem en fizetem? Amiket veszek, mert mondjuk most vettem uj kabátot, uj cipőt, orultem hogy vegre magamnak meg tudom venni, amit szeretnek, azt mindig velemenyezik, persze negativan, hogy ez most miert kellett venni? Pedig hozzáteszem, hogy nem valami tobb tízezres dolgokról van szo, mindig a learazasokkor megyek, es olyanra ami tenyleg megeri. Állandóan turkálnak a pénztárcámban, hogy mennyi van felrerakva stb. Persze ha ezt jo indulattal, kíváncsian kérdeznek akkor nincs vele baj, de tudom hogy azert hogy utana kibeszéljenek. Szoval a lenyeg: alapbol nem is lenne semmi plusz penzem, (zsebpénzt nem kapok) de most ebbol a kis összegből is el van várva mar hogy mindent IS en fizessek, es amit veszek belole arra is be van szólva. Egyebkent itthon ugy volt megbeszelve, hogy amig egyetemre jarok, vagy szükségem van ra, támogatnak, pl tesom is eleg sokaig egyetemezett, de o nem dolgozott semmit soha mellette. Ezert nem tartom fairnek most ezt a viselkedést. Ismerek olyanokat akik sokkal szarabbul élnek, megsincs ez a spúroskodás, nagyon lesziv, hogy mindig mindent meg kell magyarázni.

Mit gondoltok? Nem feltétlen csak az engem vagy a szuleim ocsarlasat varom, tenyleg őszintén de normalisan írjatok le mit gondoltok, vagy ti hogy viselkednetek szulokent, es h ez normalis e.

20L

2021. febr. 24. 18:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/117 anonim ***** válasza:
40%
En annyit fűznék hozzá h igen te pénzed arra költod amire akarod. De 20 ev után felneveltek meg minden fogalmad nincs ez mekkora meló és vettél fogkremet és fogkefét és elkezdesz rajta szart rágni! Ez nekem se tetszene...kb 1 ezer Ft-ról beszélünk...
2021. febr. 24. 23:29
 32/117 A kérdező kommentje:
#31 Nyilvan nem ez volt az elso eset, hogy egy alap dolgot akartak velem megvezetni, es pont hogy nem en ragom a szart ezzel szerintem. Ez a lenyeg, hogy csak 2000et kertem, nem 200ezret, mint a korombeliek, es vagni kell a pofat hozza. Egyebkent unalmas ez a “felneveltek, legyel erte hálás” duma, nyilvan az vagyok, es nem cserélném le oket senki másra, mert nagyon sok mindent koszonhetek nekik, de azt sosem en kertem hogy szuljenek meg😄
2021. febr. 24. 23:41
 33/117 A kérdező kommentje:
megvetetni*
2021. febr. 24. 23:42
 34/117 anonim ***** válasza:
94%

akiket ilyen spúrságban nevelnek, azok gyakran az ellenkezőjére fordulnak mikor elkezdenek keresni. de kmolyan, havi 30-40 ezerből mit spóroljon?? ha kell téli kabát, akkor kell, nincs mese, valószínúleg jövő hónapban nem fog mégegyet venni, jó esetben jövő évben sem.

#26 anyámék is két gyereket járattak egyetemre, albérletet fizettek mindkettőnknek, tanítói és gyári fizetésből. ismerősöm szülei szintén, ők még lakást is vettek pesten.

2021. febr. 24. 23:44
 35/117 anonim ***** válasza:
51%

31: Latod mirol szol ez a kerdes, a kerdezonek nem tetszik valami, aztan nem kepes elfogadni hogy nem biztos hogy neki van igaza

Termeszetesnek veszi hogy kivolt/van nyalva a feneke aztan fel van haborodva ha gyerekkent kezelik ot, esetleg megprobalnak valamilyen elvarasokat tamasztani fele, nagyon nem arrol van szo hogy a szulei megprobalnak elszedni a zsebpenzet vagy spuroskodnanak es megis ennek szeretne beallitani de ezt nem kepes megerteni

En nem sokkal vagyok idosebb tole de olyat meg nem lattam hogy ha a hasonlo koru gyerek elkezd dolgozni akkor a szulok nem varjak el hogy legalabb minimalisan besegitsen a kozos kiadasokba eljenek akarmilyen jol

2021. febr. 24. 23:47
 36/117 anonim ***** válasza:
15%

#26 latod neked ez a normalis de ettol meg nem kellene ugy gondolni hogy ez termeszetes, vannak eleg sokan olyanok akiket egyedul neveltek fel de olyat is ismerek aki gyermekotthonbol ment egyetemre

Es ez a "nem en akartam hogy megszulessek" duma...nem 14 eves a kerdezo, meg van mindene ehhez kepest nem kepes neha-neha venni egy tubus fogkremet es nem tetszik ha beszolnak neki hogy mire kolti a penzet

2021. febr. 24. 23:54
 37/117 A kérdező kommentje:

34: en is ezt erzem magamon, hogy szerintem azert lettem ilyen “költekezős”, mert a szuleim spúrok voltak. Bar szerintem meg közel se vagyok olyan rossz, amit megveszek az sosem a legdrágább, tenyleg hordom/elfogyasztom/használom, es szükségem van ra. Szoval nem csak megveszem az 50. kacatot.

35-36: latom meg mindig magyarazol. elfogadom a véleményed, lehet hogy neked egyetem mellett belefer a 40 ora munka, de nekem nem. csak az online oktatas miatt tudtam dolgozni, es nem tartom fairnek hogy a kis “zsebpénzemet” is alapszuksegletekre koltsem. ha nem tudnek dolgozni, akkor meg nem is kapnék fogkrémet se ruhát, vagy mi? igazad van, nem alap ez sehol, de annak kene lennie. mint ahogy lattad, sokan kommenteltek, hogy ok meg lakást is kaptak egyetem alatt stb. szoval latod, nem vagyok en annyira elkenyesztetett, csak szeretnem hogy a MEGKERESETT PENZEM az enyem legyen, es ne kelljen 20 evesen rezsit fizetnem ITTHON 😄 bar ilyen ötlettel nem hozakodtak elo, nem is fognak. csak fura, hogy mit kell turkálni a dolgaimban, ennyi.

2021. febr. 25. 00:04
 38/117 anonim ***** válasza:
79%
#37 ez annyira tipikus. nagyon oda kell figyelned magadra, hogy ésszerűen kezeld a pénzügyeidet, mert jó példa nem volt előtted, ezért ha nem vagy tudatos, egyik extrémből a másikba ugrasz.
2021. febr. 25. 00:06
 39/117 A kérdező kommentje:
Szimplán érdekes, hogy más gyerek 2-3 havi fizetés áráért kér telefont, az normalis, az már alapnak számít, de hogy valaki egyetem alatt otthon merészel tartózkodni (mert megsúgom egy nem bufeszak es egy normalis szociális elet mellett a 8 órás munka nem nagyon fer bele) arra mar pofavagas.
2021. febr. 25. 00:08
 40/117 A kérdező kommentje:
#38: igen, ezzel egyet is ertek! De mint irtam, szerintem ezt el lehetne mondani normalisan, pl megoszthatnanak velem tippeket, tanácsokat, elmondhatnak, hogy mire éri meg költeni, mennyit éri meg félretenni satöbbi. Mint ahogy a normalis szülők szoktak. Mert ebbol ugysem fogok tanulni, hogy csak számon vagyok kérve, hogy még a szükséges dolgot is pl. kabat, miert veszem. Max még idegesebb leszek, es meg jobban dühíteni akarom oket.
2021. febr. 25. 00:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!