Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim rettentő spúrok, és...

A szuleim rettentő spúrok, és abba is beleszólnak, hogy a sajat pénzemet hova költöm. Ez normalis?

Figyelt kérdés

Szoval kezdjük ott, hogy egyetemista vagyok egy eleg nehez szakon. Igy az online oktatas elott nem volt idom semennyit se dolgozni iskola mellett, hála isten most tudok, ráadásul olyat, ami eleg jol fizet es nem sok idot vesz igénybe, persze igy se megyek mindennap, de mondjuk egy hónapba osszegyulik 30-40 ezer, amibol tökéletesen tudok költeni es félretenni is. Gondoltam, hogy ez jo pénz lesz arra, hogyha elmegyek barátomhoz, akkor vegyünk valamit a mekibe, megvegyem magamnak azokat a dolgokat amikkel régóta szemezgetek, pl a nem tul olcsó karácsonyi ajándékokat is ebbol fizettem stb. Anyaeknak egyebkent van pénzük, csak ulnek rajta. Igy ebbol a kis plusz penzbol hamar az lett, hogy kb mindent en vegyek magamnak, pl. multkor kertem 2 ezret uj fogkremre es fogkefere es mar sohajtoztak, hogy miert nem en fizetem? Amiket veszek, mert mondjuk most vettem uj kabátot, uj cipőt, orultem hogy vegre magamnak meg tudom venni, amit szeretnek, azt mindig velemenyezik, persze negativan, hogy ez most miert kellett venni? Pedig hozzáteszem, hogy nem valami tobb tízezres dolgokról van szo, mindig a learazasokkor megyek, es olyanra ami tenyleg megeri. Állandóan turkálnak a pénztárcámban, hogy mennyi van felrerakva stb. Persze ha ezt jo indulattal, kíváncsian kérdeznek akkor nincs vele baj, de tudom hogy azert hogy utana kibeszéljenek. Szoval a lenyeg: alapbol nem is lenne semmi plusz penzem, (zsebpénzt nem kapok) de most ebbol a kis összegből is el van várva mar hogy mindent IS en fizessek, es amit veszek belole arra is be van szólva. Egyebkent itthon ugy volt megbeszelve, hogy amig egyetemre jarok, vagy szükségem van ra, támogatnak, pl tesom is eleg sokaig egyetemezett, de o nem dolgozott semmit soha mellette. Ezert nem tartom fairnek most ezt a viselkedést. Ismerek olyanokat akik sokkal szarabbul élnek, megsincs ez a spúroskodás, nagyon lesziv, hogy mindig mindent meg kell magyarázni.

Mit gondoltok? Nem feltétlen csak az engem vagy a szuleim ocsarlasat varom, tenyleg őszintén de normalisan írjatok le mit gondoltok, vagy ti hogy viselkednetek szulokent, es h ez normalis e.

20L

2021. febr. 24. 18:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/117 A kérdező kommentje:

9 - ha neked 40 ezer forint jövedelem, akkor remelem hogy te is ennyiből élsz meg 😄

10 - koszi, lehet van benne igazsag, az igaz, hogy nem vagyok egy spórolós fajta, de ezt normalisan is elmagyarazhatnak, hogy miert érne meg, hogy kell stb., a szamonkeresek helyett

2021. febr. 24. 19:21
 12/117 anonim ***** válasza:
42%
Nem az a bajuk, hogy alapból van otthon amúgy is fogkrém - mint minden háztartásban -, de neked az nem felel meg, így kérsz extrábbra pénzt? Ezt pedig én is szóvá tenném. Mert ha nem jó az otthoni, rendben, de akkor vedd meg a saját pénzedből
2021. febr. 24. 19:23
 13/117 A kérdező kommentje:

12 - ez teljesen érthető lenne, pont ezert van a sajat penzem, hogyha valamiből extrabbat akarnék, vagy olyat venni, ami nem szükséglet, akkor azt abbol megveszem. ez eddig igy volt, mindent en vettem, ami ez a kategória, nem varom el hogy ok fizessék, nem errol van szó.

Apa nézegette a fürdőszobai dolgokat, es mondta hogy a fogkefet ki kell cserélni, es a fogkrém is elfogyott. Erre én mondtam, hogy jó, baratomnal lattam egy fogkrémet (Colgate, ami meg olcsóbb mint amit mi szoktunk venni) ami ott nala bevalt, ezert majd en megveszem, igy nem kell apanak lefotozni, meg keresgélni hogy milyet akarok. Ezzel nem is volt baj, csak masnap mikor anyától kertem penzt erre, akkor sohajtozott. Mondjuk az is lehet, hogy be volt rugva, kicsit olyan volt. :/

2021. febr. 24. 19:28
 14/117 anonim ***** válasza:
17%
Jah, így másabb a leányzó fekvése
2021. febr. 24. 19:30
 15/117 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező miért te 40 ezerből élsz meg? Nm adnak anyuciék fogkrémre? Fizetned kell albérletet rezsit, kajába? Nem? Nos ki kell ábrándítsalak de te se 40 ezerbe kerülsz:-D
2021. febr. 24. 19:40
 16/117 anonim ***** válasza:
52%
Hát kérdező azt mondtad TE veszed meg. Gondolom nem azt gondolták hogy te veszed meg az ő pénzükön...
2021. febr. 24. 19:41
 17/117 anonim ***** válasza:
22%

20 evesen meg otthon laksz (ami sajnos ebben az orszagban teljesen normalis), eddig eletedben nem dolgoztal, fizettek a rezsi rad eso reszet is, gondolom azt a kajat eszed amit ok foztek (az se ingyen van)

Vegre keresel penzt erre azt latjak hogy szorod minden szarsagra ahelyett hogy sporolnak (mondjuk sajat alberletre ahol a kutya nem mondja meg hogy mire koltod)

Halatlan vagy, a szuleid tettek lehetove hogy valami marhanehez szakon tanulj egyetemen

2021. febr. 24. 20:59
 18/117 A kérdező kommentje:
Mi koze a szüleimnek az egyetemhez? En tanultam erte, hogy felvegyenek, nem ok. Másrészt szerintem alap, es az ismeroseimnel is igy latom, hogy amig az egyetem tart, addig kb otthon elsz. Csak ok nem is dolgoznak, megis fizetve van minden. Nem ugy mukodik a gyereknevelés, hogy világra baszod, aztan meg örüljön, hogy ehet a kajából. Harmadrészt, ezek közül a karácsonyi ajándék (amit nekik vettem) volt a hulyeseg, vagy az uj kabat, amit az elozo 4 évig használt kabat utan vettem? Negyedrészt, olyan diplomám lesz, amivel sokat fogok keresni. Ha a 30 ezremből most elkezdek gyűjtögetni, akkor max két havi albérletre lesz penzem, szoval nem leszel ezzel ki a vízből. :D De nem is volt szo alberletrol. Es mi az hogy sajnos teljesen normalis? Jo tudom, vagytok ti, az ilyen gyakoris jampizok, akik mar 16 eves koruk ota kulon élnek, kapalnak a mezőn, gyár stb, de azert nem mindenki igy nyomja. Meg gondolom nem is vegeztel egyetemet, hogy tudd, hogy emellett nem egyszeru melozni.
2021. febr. 24. 21:06
 19/117 A kérdező kommentje:
Es azt se mondta senki, hogy eletemben nem dolgoztam, hanem hogy amiota tart az egyetem, alapbol olyan orarend van, hogy nem lehetne sehova benyomorintani egy munkahelyet. De tenyleg, ebbol a megnyilvanulasodbol csak az latszik, hogy életedben nem voltal meg egyetem közelben, hogy tudd, hogy ez milyen. Igy meg nem ertem mit okoskodsz, mert nyilvan ha nem tanulnek, akkor dolgoznék teljes állásban.
2021. febr. 24. 21:09
 20/117 A kérdező kommentje:
16: a fogkrémet mind a harman hasznalnank. Akkor miert en fizessem? nem tudom, ha a gyerekem ezt mondana, nekem egyértelmű lenne. 😄 mondjuk nem is igy fogom nevelni, hogy sohajtozok, ha kell valami szükséglet neki.
2021. febr. 24. 21:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!