Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg vele,...

Hogyan értessem meg vele, hogy ez az én magánügyem?

Figyelt kérdés

Nem élek a szüleimmel, de néha hétvégére hazalátogatok. Szingli vagyok, de van már vkim akivel randizgatok. Mikor a szüleimnél vagyok, akkor anyum mindig nyomozgat utánam (amióta tudja, hogy egyedülálló vagyok), kérdezget is, hogy van -e vkim. Én ezt nem akarom az orrára kötni, mert marhára az én dolgom és rám tartozik. Mikor mondom neki, nem érti meg, másnap ugyanezt eljátszuk, ha nem személyesen akkor telefonon.

Nekem már nincs hozzá türelmem, hogy mondjam meg neki, hogy felfogja?

Köszönöm, aki segíteni tud.

2021. febr. 14. 22:30
1 2
 11/16 anonim válasza:
92%

Húzd meg a határokat. Ha rákérdez a témára, és nem tágít, kezdj el másról beszélni, esetleg telefonon köszönj el azonnal és tedd le a telefont. Ha fontos vagy neki, akkor kénytelen lesz elfogadni, hogy ez neked nem oké, és már nem kerülhet kontrollba feletted.

Arra azért figyelj, hogy azokkal a rokonokkal ne romoljon meg a viszonyod, akik ezt nem érdemlik meg. (PL apukád.)

2021. febr. 15. 07:56
 12/16 anonim ***** válasza:
49%
Azt miért olyan nehéz kimondani, hogy "ismerekedem anyu, majd ha komoly lesz bemutatom"? Azonnal megoldódna a probléma.
2021. febr. 15. 08:41
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
10, szó nincs a kérdésben minden részletről tudni akaró mamáról, csak az a kérdés, van-e valakije...
2021. febr. 15. 09:14
 14/16 anonim ***** válasza:
96%
Teljesen mindegy, hogy anyuka mennyit akarna tudni. A kérdező felnőtt ember, a magánélete a magánügye, és ebből annyit tár fel másoknak (igen, a kedves mamának is), amennyit ő szeretne. A közös múlt nem jelenti azt, hogy egy önálló, felnőtt ember a szülei felé ne húzhatna meg határokat.
2021. febr. 15. 11:14
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért nem akarom neki elmondani, mert akkor többet kérdez, elkezd kutatni a neten, tervezi az esküvőt stb. az exemmel ugyanígy volt az elején, el is költöztem egy másik országba miatta.

2021. febr. 15. 12:16
 16/16 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem 12-es írta a legjobb választ (le is lett pontozva nullára).
2021. febr. 15. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!