Mennyire felhánytorgatható, hogy 6 évvel idősebb a barátom?
Múlt héten elmondtam a szüleimnek, hogy van barátom, akit be szeretnék nekik mutatni. Mondták rendben, örültek is a hírnek, pénteken el is jött a pillanat. Ezzel baj nem is lenne, meg nem is volt annyira semmivel se probléma, csak a korával, ugyanis 28 éves, míg én csak 22 vagyok, és anyámék szerint kislány vagyok mellette, semmi tapasztalatom sincs férfiak terén (csak ők nem tudnak róla) és biztosan meg szeretne házasodni így 30-hoz közel, én meg csak egyetemista vagyok, ezért nem hozzám való a barátom.
Semmi más kifogásuk nincs ellene, hisz a számukra "tökéletes" vejet megtaláltam, egyedül csak a korát hozzák szóba.
Még megérteném, ha 40 éves vagy annál több lenne, de nem hiszem, hogy +6 év olyan tragikus lenne. Tudom, hogy ez a 4 hónap nem egy hosszú idő, nem kellett volna még bemutatni a barátomat, de mivel sokat vagyok nála (kb. 2 hetente megyek hozzá), nem mondhatom folyton, hogy a koliban maradok, azért nem járok haza.
Biztos nagyon érthetetlen lett, amit írtam, a lényege csak annyi, hogy 6 évvel idősebb a barátom, amit nem nagyon szívlelnek a szüleim. Ez idővel változhat, hogy elfogadják a barátom "korát", vagy bármikor szóbakerül akkor én leszek az örök kislány, akinek még nem szabadna fiúznia?
"Anyám szerint kislány vagyok mellette" > anyád végtelenül ostoba.
Az én párom is hat évvel idősebb nálam, hát aztán? Semmit nem jelent.
Így hogy megvan a probléma forrása nincs mit tanácsolni csak azt hogy majd elfogadják hogy felnőttél, vagy legyél határozottabb velük hogy lássák hogy már nélkülük is boldogulsz. Pl ne hagyd rájuk a dolgokat amikor más a véleményed, ne hagyd magad irányítani, ilyenekre gondolok. Remélem konfliktus nélkül sikerül ezt megoldani és rájönnek hogy a kicsi lányuk már felnőtt.
Sajnos van olyan is hogy nem jönnek rá, de nem ismerem a szüleid úgyhogy ez majd kiderül.
A tovább tanulás dolgban majd bebizonyosodik higy nincs igazuk úgy ahogy a többi dologban se. Ez idő kérdése is.
11essel ertek egyet!
A leirasodbol ugy tunik, hogy nagyonis felnott gondolkodasu vagy. Szerintem ha lediplomazol es osszekoltoztok a paroddal, akkor teljesen maskent fognak viselkedni.
Egyebkent ostobasag volt azt mondaniuk, hogy a parod majd pont hazasodni akar, holott megcsak 4 honapja vagytok egyutt. Ez az o szegenysegi bizonyitvanyuk, meg oreg gondolkodasuk. Erre amugy mondtal nekik valamit? Mert kellett volna a velemenyed mondani.
Ha 12 éves lennél, nem pedig 22, akkor eléggé gáz lenne. Meg akkor bele is ugathatnának, ámde így...
Más egyéb errorok is vannak itt... azon túl, hogy szüleid ezen izélnek, meg az, hogy te is problémázol rajtuk. Meg 2 hetente találkoztok, meg hogy 4 hónapja és már kb. házasságon gondolkodsz, vagy hogy azon agyalsz, hogy mikor "kell" bemutatni, mikor korai vagy sem... meg ilyen hlyeségek...
Lehet 22 vagy, de érettségben tini.
Nem én agyalok a házasságon, hanem a szüleim képzelik ezt be. Szívem szerint még nem mutattam volna be a barátomat, de mivel még szüleimnél élek és nem vagyok teljesen önálló (nyilvám dolgozok nyáron, van félretett pénzem, de nem elég önálló életre) ezért úgy gondoltam, hogy ez lenne a leglogikusabb lépés, és nem azt mondani, hogy lent maradok a koliban, vagy egy barátnőmhöz megyek.
Megmondtam nekik, hogy nem kell semmi durvát ebbe belegondolni, friss a kapcsolat, még ő se akarna 4 hónap után házasodni. Akkor jött az, hogy most még nem, de maaaaajd stb...
Hát én 18 vagyok, a barátom a 27-et töltötte Januárban. Az elején nem nagyon tetszett anyáméknak a nagy korkülönbség, de én megmondtam nekik, hogy az én életem, én vagyok vele és nem ők. Ha nem tetszik, akkor ez van.
A nővérem férje 20 évvel idősebb a nővéremnél. Nővérem 32, a férje 52. Anyáéknak ez sem nagyon tetszett, mert a tesóm férje konkrétan anyával egy idős, de nem tudtak ellene mit tenni.
Szerintem nem kell más véleményével foglalkozni, mert azt, hogy mi a jó neked, csak is te tudod, senki más. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!