Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért ilyen az...

Szerintetek miért ilyen az édesanyám?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, és tudom hogy érzelmileg zsarol. Testvérem elment Németországba, vitte a családját is. Anyám ha eszébe jut, a családi halálesetek vagy épp bátyám hiánya akkor iszik.

Na már most én annyira i diota vagyok hogy a saját és családom boldogságatól is eltekintve őt nézem hogy neki mi a jó.

Párom messze dolgozik, hétvégén van csak itthon, ide építettünk a szüleim telkére régen egy külön kis lakást, mert akkor is érzelmileg hatott rám anyám hogy ne menjek el. Amit azóta is bánok.

Viszont ha hazajön a párom, akivel van egy közös gyermekünk is, jó lenne együtt tölteni azt a kevés időt. Na és ez a szüleim szemét szúrja, folyamatosan bántják ( nekem mondják)például hogy elmentek sétálni a kislányom és az apukája

kb másfél órát és az ölébe hozta haza a 3 éves gyereket, van lába sétáljon, elkényeszteti vagy hogy munka után csak ül a szálláson, nem csinál semmit, kipihenni magát és mi az hogy itthon az udvaron nem tevékenykedik EGÉSZNAP! Szóval utálják. Nagy erővel gyűjtjük a pénzt hogy mi hamarabb vegyünk egy saját házat, természetesen akkor meg édesanyám azt teszi szóvá hogy minek, elférünk. Máskor mint ahogy ma is közli velem hogy takarodjunk innen el.

Hozzáteszem azt hogy rengeteg mindent kapnak tőlünk, több tízezres dolgokat kérnek hogy vegyünk meg. Illetve teljes egészében fizetjük a rezsit, amire viszont fény derült hogy az édesapám nem tud róla. Szerinte mi ingyen lakunk itt, és hogy ők támogatnak bennünket.

Egyébként nem gond ez, kifizetjük, csak sokszor az is baj hogy a párom hétvégi szennyesruháját kimosom. Illetve ahogy ők fogalmaznak használja a wct, a vizet stbstb.

Komolyan mondom nem értem. Én nagyon rosszul érzem már magam a folyamatos bántások miatt.

A rezsire visszatérve, ne merjem mondani apámnak mert akkor nem fogja haza adni a fizetését, és elfogja inni.

Szóval mit tegyen ilyenkor az ember lánya....hallgatok és tűrök.

Elnézést kérek előre, mert talán egy összevissza írtam, csak konkrétan az idegtől nem látok.

Párommal sem tudom ezt megbeszélni, mit mondjak neki, hogy utálják. Inkább csak emésztem magam.

2021. febr. 7. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Hülye vagy ne haragudj, aszisztálsz anyádnak, hogy kiutáljon titeket.

Apáddal ülj le beszélgetni, ki tudja, mi mindent tud még másként, mint ahogy van.

A rezsit innentől csak magatok után fizesd, ne károsítsd magatokat, főként hogy ez a köszönet érte.

2021. febr. 7. 22:36
 2/7 anonim ***** válasza:

"Mérgező Szülők"

Szerintem amint tudsz, költözzetek el és éljetek külön életet.

Ez a mindennapos stressz nem csak neked lesz rossz, hanem a gyerekre is nagy hatással lesz a későbbiekben. Hiába hogy a szüleid, de ha nekik nem az a céljuk, hogy te boldogan élj, akkor nem igazi szülők, hanem önzőek. Sajnálom a kifejezésért, de ez szerintem így van.

Próbálj előbb velük beszélni erről, mondj el mindent ami bánt, zavar , és vagy megértik ,vagy nem, az már az ő dolguk lesz, hogy hogyan állnak ehhez és a családi kapcsolatokhoz, de mindenesetre tényleg egészségesebb, ha külön éltek.

A jövőben támogasd őket anyagilag továbbra is, látogasd meg őket, vigyél ajándékot, szeretgesd anyukádat stb, de ha ennyire zsarolnak lelkileg, akkor tényleg "menekülj", csak próbáld szépen és korrekten lezárni ezt a dolgot.

2021. febr. 7. 22:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, és a kérdésedre a válasz, hogy Miért ilyen az anyukád?

-----Mert unatkozik!

Ezért ne ess a csapdájába.

Ha nagyon lelkiismeretes és türelmes vagy, akkor találj neki valami elfoglaltságot, hobbit, munkát stb, de ha nem érdekli semmi, akkor próbáld elengedni a dolgot.

A te életed, te gyermeked, te jövőd.

A szülőktől kéne a legtöbb érzelmi támogatást kapni.

2021. febr. 7. 23:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A testvéred tette jól! Neked is el kéne onnan menni de minél előbb és minél gyorsabban. Egy 3 éves gyereknek amúgy sem tesz jót az ilyen mérgező közeg. A párod messze dolgozik, nem tudtok ti is odaköltözni? Esetleg testvéred hátha segítene nektek a kiköltözéssel. Ha már megfogalmazódott benned hogy ez így nem jó akkor lépned kell és nem így élni egy életet. Javulni nem fog, állj ki magadért de elsősorban légy felelősségteljes anyja a gyereknek. Őt nézd és a jövőtöket, magatoknak gyűjtsd a pénzt ne anyád alkoholizmusára.
2021. febr. 7. 23:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Csomagolj, koltozz a parod utan, vagy koltozzetek egyutt kulfoldre ti is. Eleg ostoba vagy, ha nem teszed meg. Szegeny parod!
2021. febr. 7. 23:13
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek jobb külön, mégha olykor nehezebb is. Nem külön tetőtér, meg másik ház egy telken, teljesen függetlenül!
2021. febr. 7. 23:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az anyád saját magával nincs rendben, titeket lenyomva, leszólva próbálja magát feljebb emelni. Önző, mártír és ostoba is, ne haragudj, de ez van.

Tipikusan "szeretetbe csomagolt bántalmazás" amit csinál, ez SOHA nem fog változni. Ha most nem húzod meg a határokat, akkor pár év, és tiszta szívedből gyűlölni fogod, mert annyira kicsinál. Saját tapasztalat. Szétszedi a családotokat, elmar a férjedtől, elbizonytalanítja a gyereket, mert hidd el, hogy hamarosan rászáll majd. Beszéld meg a férjeddel, hogy hova mentek, még ha nagy lépés is, ez az egyetlen járható út. Hogy mit fog mondani édesanyád, hogy minek mennétek, van itt hely, stb...hát nem mindegy? Uralkodik rajtad, nem engedi, hogy leválj róla, ezen dolgozz.

2021. febr. 8. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!