Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engednéd a gyerekedet romákkal...

Engednéd a gyerekedet romákkal barátkozni?

Figyelt kérdés

Nos, sajnos a fiam osztályában ő az egyetlen aki nem fehér. Amúgy most 4.-es.

Mivel ugye más mint ők, és a suliba kevés roma jár ezért rendszeresen kirekesztik, nem barátkoznak vele. De szerencsére sulin kívűl van pár haverja.

Engem sem kedvelnek nagyon a szülők közül, pedig rendszeresen dolgozom de mivel keveset keresek és a férjem is itt hagyott minket ezért pl. osztálypénzt nem mindig tudunk fizetni.

Mi lehet ennek az oka, hogy ok nélkül utálnak? Egy normális családon könnyebb levezetni amit elszenvedtek másoktól?

2021. febr. 2. 17:09
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:
19%

Nem.

Az osztályába van pár,de elmagyaráztuk neki a dolgokat,úgyhogy nem is barátkozna velük.

A tesóját épp emiatt egyházi suliba adjuk majd,oda nem vesznek fel c-t.

Sajnos nagyon kevés rendes c.van ,nekem is az egy barátnőm,de ritka mint a fehér holló

2021. febr. 3. 13:10
 32/39 A kérdező kommentje:

31

Valamennyire megértem, de így sajnos csak még kevesebb az esélye annak hogy ki fog egy normálisat ha mindtől tiltjátok!

2021. febr. 3. 13:28
 33/39 anonim válasza:

Tudom tenyleg nehéz.

A baratnőm is fél cigány mint írtam de tenyleg a tenyeréből tudnék enni. De ő sose hordozta a rossz cigányokra jellemző vonásokat,a férje se cigány, tanult,dolgozik,edesanya.

Nyilván ő dönt,en nem vagyok ott a suliban,de ezek akik ott vannak azok olyan tenyleg legalja...ha azt mondom van ilyen is meg olyan is,nem fogja még erteni. Majd kesobb fogja.

2021. febr. 3. 13:43
 34/39 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen az osztályfőnök de lehet egy próbát megérne vele beszélni vagy egy szülőin rákérdezhetnél. Hátha a tanár bíztatná a gyerekeket kicsit akár egy tanmese segítségével.
2021. febr. 3. 15:19
 35/39 anonim ***** válasza:

13- as vagyok. Jól le lettem pontozva, az igen!

Sok romát ismerek, mégis mindegyikkel kijövök, barátaim is vannak köztük.

Köszönhetem ezt annak, hogy elfogadónak neveltek, de nem hülyének. Tudok "bánni" velük, mert gyerekkorom óta volt 1-1 az osztályban, itt-ott. Tudom, mire ugranak, mit tisztelnek.

(Nem hátrány ez Kőbányán :))

Sokkal nagyobb gáz, ha a gyereket tiltják tőlük, mert előbb-utóbb össze fog futni velük, és igen néha elég egy rossz megnyilvánulás, és kész a baj. Ez megelőzhető lenne azzal, ha gyerekként kitapasztalhatná őket, hogy működnek.

Szóval a véleményemet tartom.

2021. febr. 7. 12:44
 36/39 anonim ***** válasza:
2: miért ne vihetné bele rosszba? A gyerekkor erről szól. Én már kitomboltam magam gyerekként. Akit vissza fognak az majd 18 évesen mikor már lesz ugye pénze, rögtön megy a fekete piacra drogot venni, mert akkor akar elkezdeni úgymond élni egy kicsit. Gyerekként még elég neki hogy az 5. emeletről hideg vizet önt húsvét hétfőn valakire az ablakból, vagy ugrál az ágyon, vagy fetreng a kertbe. Na de ha nem ezt érted rossznak, hanem veszély áll fent az más. De ha nem roma csinálja akkor többet engedsz meg? Mindig hagyd kitombolni amennyire lehetséges különben ott fog a küszöbödön feküdni heroinnal belőve.
2021. febr. 13. 10:44
 37/39 anonim ***** válasza:
36: OMG! :-DDDD
2021. febr. 13. 10:55
 38/39 anonim ***** válasza:
Én nem az Orbán vagyok.
2021. febr. 13. 10:59
 39/39 anonim ***** válasza:

Nekem a legjobb barátnőm fél cigány (már több, mint 10 éve a legjobb barátnőm,

általános iskolás korom óta) és én egy magyar ismerősömre (a szüleimen és a testvéreimen kívül) sem számíthattam annyira sosem, mint rá. Ha bármi gondom volt, egyből itt volt, segített amiben tudott, mindenben támogatott. (Persze ez visszafelé is így volt, rám is mindig számíthatott)

Igaz, hogy nem minden cigány ilyen, én is találkoztam olyannal, aki még az elő fába is belekötött, de viszont, ha kifogod a fehér hollót, az egy életen át veled marad.

Én úgy gondolom, hogy nem kellene ennyire előítéletesnek lenni. Persze ez mindenkinek a saját döntése, ha valaki úgy gondolja, hogy nem akar a cigányokkal foglalkozni, akkor nem foglalkozik velük.

2021. febr. 13. 13:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!