Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 30 év felettiek, milyen...

30 év felettiek, milyen gyakran látogatjátok a szüleiteket?

Figyelt kérdés
Én havonta egy hétvégét töltök náluk.
2021. febr. 2. 11:21
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
30- tehát ha egy szülő a segítést megoldja másképp (fizet a fiatalabb szomszédnak érte pl.)hogy ne terheljen vele téged és csak pihenni és kajálni kellene menni, akkor te nem mész, mert inkább a családoddal pihensz?
2021. febr. 3. 08:56
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

"csak pihenni és kajálni kellene menni, akkor te nem mész, mert inkább a családoddal pihensz?"

Igen, az esetek többségében otthon maradok a családommal és velük pihenek ha van időm. A szüleimhez pedig akkor megyek, mikor épp kedvem van. Oda nem pihenni megyek, mert azt a saját családommal teszem meg. Ha hetente megyek akkor hetente, ha kéthetente akkor kéthetente, ha félévente, akkor félévente. Nem mindenkinek van kedve otthon dekkolni szabad idejében a szüleivel. Azért van saját családom, hogy velük töltsem az időt. Ettől még látogatom a szüleimet, hogy megnézzem minden okés e, de csak akkor ha van kedvem, plusz időm.

2021. febr. 3. 10:40
 33/36 anonim ***** válasza:
#31 te elég véresen komolyan veszed a dolgokat úgy látom. :D Én a #32-es válaszolóval teljesen egyetértek, a pihenés/szabadidő számomra is elsősorban az amikor otthon vagyunk ketten a párommal (még nincs gyerekünk) vagy csinálunk valamit. A szülői látogatás meg nem olyan hogy 'na eltelt 2 nap hogy nem láttam őket ezért ma mindenképp megyek akármennyire nincs kedvem vagy időm' hanem amikor úgy érezzük hogy kedvünk is van menni, ez nálunk általában kéthetente 1nap pár órára való átmenést jelent, de volt már olyan is hetente mentünk 1 nap pár órát, de 3 hét is volt már belőle (azért legalább kéthetente mindig megyünk vagy mi vagy ők jönnek), de nem tartjuk számon úgy hogy számoljuk a napokat hogy mennyi telt el. Nem attól lesz valaki hálás hogy kétnaponta ott ül hanem hogyha szívesen is megy. Ettől nem szeretjük őket kevésbé. És ugyanúgy ők is amikor úgy érzik találkoznának már, akkor ugyanúgy felhívnak hogy otthon vagyunk-e vagy hogy épp arra járnak és beugranának. Nekik is van dolguk, munkájuk, programjaik és nekünk is de amikor az egyik fél úgy érzi na de jó lenne már találkozni vagy épp arra járunk akkor egyből szólunk a másiknak:)
2021. febr. 3. 12:45
 34/36 anonim ***** válasza:

#33 vagyok

Ja bocsi én nem vagyok 30 feletti, a válaszok olvasgatása közben elfelejtettem hogy kor meg volt adva a fő kérdésben, de mindegy azért válaszoltam :D

2021. febr. 3. 12:50
 35/36 anonim ***** válasza:

"csak pihenni és kajálni kellene menni, akkor te nem mész, mert inkább a családoddal pihensz?"

Én ha pihenni akarok, akkor pihenek és nem szülőket látogatok.

Nálunk mindig az volt, hogy ha haza mentem akkor jöttek a "tudsz segíteni kicsit" málenkij robotok és végig dolgoztatták velem a hétvégét. Ha meg nem volt kedvem segíteni akkor meg harag volt, mert "ennyit se tudok megcsinálni".

Volt olyan is hogy megkaptam, ha nem segítek semmit, minek jöttem haza...

Így hát a fene se jár haza, élem az életemet és kész.

2021. febr. 3. 14:36
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

35-ös: hu, hogy milyen jó, hogy ezt leírtad.

Nálunk ugyan ez volt. Nagyon sokszor heti 6 napot dolgoztam kb napi 10 órát a munkahelyemen. Nap végére örültem, hogy kicsit pihenhetek.

Szülők meg elvárták volna, hogy kb vasárnap meg náluk segítsek 8-10 órát, kitaláltak mindig mindent. Fát kell vágni, füvet kell vágni, ide kéne vinni kocsival stb. Egy pár alkalommal még megcsinálták velem felnőtt fejjel is aztán beintettem. Mondom nekem nem ér annyit az egészségem, hogy egész hónapban 1 napot sem pihenek plusz barátnőm is elhagy, mert vele sem tudok effektíve együtt lenni.

Plusz apámnál a levágjuk a füvet, kitakarítjuk a kocsit, ezek a többes számok mindig azt jelentették, hogy leült egy székre és nézte ahogy csinálom és okoskodott...

2021. febr. 4. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!