Visszaengednéd a lakhatási gondokkal küzdő gyermeked ilyen esetben?
Az első kapcsolatomból származó gyermekem dolgozik évek óta, jól keres (nem bejelentett helyen van), csak az albérleteivel van gond folamatosan.
4 éve épp albérletet keresett, amikor a feleségemmel közös lakást vettünk, mert jött a második baba és a korábbi lakásunk kicsi lett volna. Ekkor a gyermekem kérte lakhatna-e nálunk. Igent mondtunk, de csak 1 évre, mert hát felnőtt, eddig se velem élt, meg a lakás se akkora, hogy hosszabb távon ez élhető legyen.
Sajnos azonban sok baj volt vele és fél év után a feleségem azt mondta ha nem pakol össze egy hétvége alatt, akkor az utcára fogja kidobálni a ruháit. (A sok baj a rendetlenségen és koszon kívül a szobában cigizés, drogozgatás, és néha napokra eltűnés volt.)
Most a feleségem előállt azzal, hogy ha vége lesz végre a jarványnak, akkor az egyik szobát kiadhatnánk egy diáklánynak. Nekem viszont eszembe jutott szegény felnőtt gyerekem, aki épp újra albérletet keres és mondtam, akkor ő jöjjön vissza had élvezzen elsőbbséget. Sajnos a feleségem kiakadt, hogy mit képzelek magamról a gyerekem semmit nem változott, drogos, link alak. Én nem értem hogyan lehet ennyire szívtelen, hogy inkább egy vadidegennek kiadna egy szobát, mint egy családtagnak segítene. Igyekeztem megnyugtatni, hogy tiszta a gyerek már, csak még a rendőrségtől nem kapta vissza a lefogalt telefonját (rosszkor volt rossz helyen egy rendőrségi rajtaütéskor, biztos nincs köze semmilyen bűntényhez, én hiszek neki).
Kicsit azonban elbizonytalanodtam.
Jézusom, nem ez volt a kérdés(hogy mennyire sáros a fia) .Koncentráljatok.
Azt meg hagyjuk a rendőrségre. De az azért érdekelne, hogy ezek a másodszor, harmadszor házasodott papucsok puszta konfliktuskerülésből képesek megtagadni a saját gyerekeiket, akik ÖRÖKKÉ a kölykeik lesznek, a jelenlegi neje meg ki tudja meddig lesz a képben. Mellesleg ha felnő a legifjabb csemete és hasonló szituba keveredik, remélem anyucija őt is kivágja az ajtón. Bár erre nem vennék mérget.Szóval szerencsétlen puncimegvonástól rettegő papucsok , gondoljátok át mit is jelent a VÉRSÉGI kötelék.
32-es jössz itt s vérségi kötelékkel, na de akkor most ki segít kinek? A kérdező meg van szorulva anyagilag, a fiának meg kéne a hely, eddig megoldhatónak tűnik a dolog, csak hogy már egyszer ki kellett rakni, mert rendetlen, bagózik a lakásban és ki tudja milyen kétes ügyei lehetnek. De tudod mit akkor tegye próbára: költözzön vissza, de 2 figyelmeztetés után repül újra.
Mondjuk nem tudom belegondolt-e az asszony, hogy egy idegen beköltöztetése a kisszobába mivel jár. Látja az életed, közös a fürdő, a konyha, egy jót fingani se tudsz a saját lakásodban. Viszont neki a fiú is egy idegen, ráadásul már egyszer meggyűlt vele a baja.
Majdnem korrekt, amit írsz, 33. A vége nem stimmel nekem: miért is tekintené idegennek a nő a srácot? Ha pár évvel korábban jönnek össze, még a nevelőanyja lenne. A pasival járó csomag. Nem vérszerinti, de nem is idegen.
Igaza volt egy előző kommentelőnek, aki valami olyasmire célzott, hogy ha nem akarsz függelékeket, ne kezdj elválttal, akinek gyerekei vannak.
#35, és a legrosszabb az, hogy sokan csak néznek bambán, hogy de miért nem sikerül ez nekik? miért nem működik?
jajaja. és vádlón dugják a mutatóujjukat a drogos kölykük felé: minden a te hibád!!
nem, nem a szar családdinamika, a rossz kommunikáció, a széthulló családok, az újraházasodó anyák-apák, a 20 évvel fiatalabb féltestvérek...
36-sajnálom, ha itt senki nem érti az iróniát. Én zöld kezet adtam neked, de ez nem sokat segít itt.
37- én hozzászoltam itt párszor, utoljára a 34, 35 is az enyém. Fentebb már irta, hogy közel 60 éves vagyok. Nem a hülyegyerek, aki mutogat a szüleire. Én is szülő vagyok ,3 már felnőtt gyerekkel.És sajnos mégis ilyen szarnak látom a helyzetet. A nagyobb baj, hogy amíg nem értik meg az emberek a család fogalmának és működésének a lényegét, addig ebben az országban nem fog jó irányba változni semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!