Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez gyermekbántalmazásnak...

Ez gyermekbántalmazásnak számít? Ha igen, mit tehetnék ellene, ha nem vagyok a család tagja?

Figyelt kérdés
Van egy 14 éves lány ismerősöm, akinek az anyja megkérdőjelezhető dolgokat tesz. Teljesen be van korlátozva, nem tehet semmit magától, az anyja az élete minden percénél ott akar lenni. Nem mehet sehova, nem találkozhat a barátaival, ezért nincs is sok neki. De számomra a legkiakasztóbb, hogy azzal bűnteti, hogy megvonja a vacsorát, és nem kap enni. Többször hagyta már magára napokra víz nélkül és nagyon kevés étellel. Apa nincs a képben, és nincs nagyon hely, ahova tudna menni. Az anyja sosem egyezne bele, hogy elköltözzön, elszökni meg nem tud, mert az anyja a törvényes gondviselő. Fizikailag nem volt bántalmazva, legalábbis én nem tudok róla. De akkor sem normális ahogy bánnak vele otthon. Csak online beszélgetünk, és nem tudom mit tehetnék többszáz kilóméterről. Sajnos csak a lány nevét tudom, se a címét, se az anyja nevét nem.

2021. jan. 29. 17:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
7%

Egy ismerősömnek ikrei vannak. Az egyiket szeretik, a másikat kezdettől verik.

Kicsi korában szinte egész nap pléddel letakarva volt a kiságyban. Amikor lehúzták a pkédet, fájt a szeme a fénytől.

Alig kapott enni, fele akkora volt mint a testvére, csontos.

Sokszor kék zöld foltok voltak rajta, fakanállal verték.

Egyszer sz4rral is megetették.

A saját rokonaik is jelentették, de semmi nem történt az ügyben.

Szóval kétlem hogy a csaj ügyével foglalkoznának. Csak az anyját húzod fel és bedurvul jobban.

2021. jan. 29. 18:20
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
11: feltéve, hogy igaz a történet....
2021. jan. 29. 18:22
 13/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem kihagytam pár dolgot, mert elég gyorsan írtam. A házban nincs tiszta víz, ihatatlan. Ez hihető szerintem, mert mi panelban lakunk, és van hogy nálunk is ihatatlan, barna víz folyik a csapból. Az elete minden percénél ott akar lenni részt úgy értem, hogy nem hagyja önállósodni. Attól ne féljetek hogy oénzt adnék neki, én sem töltöttem be a 18 éves kort, nincs annyi pénzem, hogy megérje engem lehúzni. Többször javasoltam neki hogy tegyen lépéseket ezügyben, de mindíg visszautasította, mert fél hogy ő jönne ki rosszul a dolgokból. Ez miatt picit nekem is kamu szaga van, mert ha igaz lenne hogy nagyon szörnyű a helyzet, akkor szerintem szeretne cselekedni. Gondolkoztam hogy keressem e meg az anyját és írjak e rá, de aztán rájöttem hogy csak rontanék a helyzeten, ha tényleg igaz amit mond
2021. jan. 29. 18:31
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
És akkor bezárta az anyja a házba, víz nélkül...? Ha ház, akkor simán kimászhatott volna az ablakon...
2021. jan. 29. 18:34
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a házban nincs víz, de internet van.... Nem, nem hihető. Az hogy NÉHA nálatok rozsdás a víz, nem egyenlő azzal hogy nincs víz.
2021. jan. 29. 19:38
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
"elszökni meg nem tud, mert az anyja a törvényes gondviselő." Aha, és ez komoly gátja hogy lelépjen az első gyámügyi hivatalhoz, és jelezze hogy bántalmazzák...
2021. jan. 29. 19:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Csőtörés esetén érthető, ha ihatatlan, koszos, büdös a víz. De az átmeneti állapot, még kisebb falvakban is. Ha alapból nem a legjobb ott a víz minősége valamilyen okból, forralás után fogyasztható és a lány is meg tudná tenni. Vagy akkor mégis mit isznak? Bolti ásványvizet, amit az anyja elpakol előle? Megvonja tőle a vacsorát és nem kap enni? 14 éves lány csak tud magának kenni egy vajas kenyeret, vagy suli után elfutni a boltba valami kajáért. Ha többször magára hagyja napokra víz és kaja nélkül, de internettel (!), akkor a kislány már rég kért volna segítséget. Mellesleg elvileg még általánosba jár, ott nincs online oktatás, oda csak elengedi az anyja. Tehát lenne lehetősége segítséget kérni az osztálytársaktól, az osztályfőnöktől, az igazgatótól, vagy akár a szomszéd Marika nénitől is. De ugye ott az internet, ahol aztán bármit és bárkit megtalálna, tudna segítséget kérni,ha akarna. Helyette csak veled közli a dolgokat. Mióta tartod vele a kapcsolatot? Szerintem ez kamu, vigyázz vele!
2021. jan. 29. 19:59
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

12. Igaz.

Lehet lepontozgatni, lef0som.

Millió meg egy ilyen eset van a világban. Vannak szülők akik megerőszakolják, megölik a gyerekeiket.

Nem tudom ebben mi a hihetetlen.

2021. jan. 29. 21:16
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, vannak bántalmazó szülők- de a kérdésbeli sztori erőteljesen bűzlik....
2021. jan. 29. 21:58
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Lakóövezetekben nem szokott ihatatlan víz folyni a csapból, maximum csőtörésnél. Olyan van, hogy nincs valahol ivóvíz, de ez nem jellemző, maximum valami zsákfaluban Borsodban vagy nyaralókban, de ugye az nem lakóház.

Szerintem mindent el kell osztani kettővel amit mond, mert sok az ellentmondás és erősen túloz.

2021. jan. 29. 22:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!