Mit szólnátok ha a lányotok sötét lilára festené a körmeit?
Igen, viszont a lányod nem a húgod🤷♀️
Minden ember más, 1 körömlakk színtől nem lesz semmi.
(Ráadasul körömlakkok közül a fekete az egyik legalapabb szín.)
Nem látok bele az életetekbe, nemtudom, hogy mennyire korlátozod őt, viszont ha minden egyes apróságot megtíltasz neki, akkor előbb vagy utóbb, de befog sokalni és direkt a szabályaid ellen fog menni.
10: és mernek előtted röhögni, vagy csak miután távoztál?
Egyébként 16 évesen van ideje feketére festeni a körmöket, felnőttként már nagyon ciki, munkában meg nem professzionális. Úgyhogy hagyd neki nyugodtan, hadd élje ki magát.
Nyugodtan megengedheted neki a körömlakkozást, nem lesz tőle semmi baja.
Ha mindent megtiltasz neki, akkor fog csak igazán lázadni. Ezeket a lányos dolgokat nem kell megtiltani neki, pláne nem ilyen korban.
Én ennyi idősen fogtam és hosszú barna haj helyett rövid vörössel mentem haza a fodrásztól. Meg piercingeket is csináltattam, természetesen a szüleim tudta nélkül, hát apám rendesen ki volt akadva, mikor meglátta. Mondjuk mára már egészen megtetszett neki. Én így éltem ki magam, szerettem volna kísérletezni és nem bántam meg.
A lányod is fog, feszegetni fogja a határokat. Néha majd részegen jön haza egy-egy buliból és neked kell majd támogatnod.
De ez ezzel jár. (illetve járhat, hiszen nem mindenki ilyen) Inkább fontos, hogy beszélgess vele erről. Kössetek kompromisszumokat. Pl fekete körömlakkot nem szeretnél, de lilára festheti. Vagy hajat akar festeni, akkor ne lilára fesse, hanem mondjuk vörösre. Vagy piercinget akar, akkor ne a szájába, hanem az orrába tegye.
Mindenesetre gondold át kicsit, hogy neked mi férhet bele és mi az ami egyáltalán nem. És bár nehéz próbálj meg az ő fejével gondolkozni kicsi :)
pont ez a fajta túlféltés vezet majd a "(mindenféle izomagyú pasik, gótkorszak, cigizés,ivás, sok buli)" részhez.
tudom 16 évessel nehéz, de leül, megbeszél vele.
1987-ben mentem szakmunkásképzőbe. Fekete körömmel, és a barna hajamba kék csíkokat festettem. Tanárok csak pislogtak. Fizika tanárom közölte, hogy ha a következő óráján is lesznek kék tincsek, és fekete körömlakk, akkor elintézi, hogy igazgatóit kapjak. Nos kék helyet narancssárha lett. a fekete koromlakk helyett aranyszínű lett. Igazgató kedves volt, letudta lázadásnak. Amúgy isztályelső voltam, később sikeres szakmai vizsga után kitűnőre leérettségiztem. Majd szereztem egy gyógyszerész diplomát. Biológiából, kémiából is diplomáztam. Jelenleg biológusként dolgozom. Ennyit a tinikorú lázadásról
44/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!