Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám el se jön a második...

Anyám el se jön a második unokáját megnézni mert neki az elsőre kell vigyázni a nővéremnél?

Figyelt kérdés

8 hónapos a fiam, kétszer jött el hozzá. Szüléskor a férjem egész családja eljött a házunkba (a kórházba nem jöhettek be), hogy segítsenek legalább mindent rendberakni, egy patyolat házba érkeztünk, majd pár nap múlva csináltattak a biztonság kedvéért tesztet és eljöttek babalátogatóba.

Anyám 2 hónappal a szülés után jött el mert az első unoka miatt nem ért rá. Azóta egyszer jött el, de csak nagynehezen 4 órára. Ő úgy gondolja igaza van! Szerinte én várok el sokat tőle és ő mindent megtesz! Sajnos visszahallottam, hogy a munkája kapcsán amikor nem végez valamivel időben, akkor az ügyfeleinek az a kifogás, hogy neki az én fiamhoz kellett jönnie segíteni és milyen messze lakunk (70 km). Engem állít be olyannak aki irreális dolgokat vár el tőle. Amit szeretnék:

- 2 hetente jöjjön el úgy, hogy nem az óráját nézi

- ha már nem jön el, van okostelefonja amit használni is tud pasikkal, akkor az unokáját is tudja vele felhívni videón

Ennyit kértem tőle. Segítenie nem is kell, itt maradnia sem kell. Megoldunk mindent mi magunk. Amikor el is jött egyszer, nem azt mondta, hogy mit főzhetek ebédre? Hanem 12:00-kor a férjem fejéhez vágta, hogy jó lenne ha már csinálna valami ebédet, mert már kiesik a szeme. Aztán 15 percet kértünk tőle, hogy kimenjünk az udvarra egy kicsit kettesben, addig üljön a kiságy mellett. Mire bementünk ott aludt a fotelben! Én túl sokat kérek tőle, elment az eszem a szülés utáni depressziótól és különben is nem neki kell felnevelnie ... (az a 15 perc hónapok alatt igazi nevelési kényszer volt)

Most kórházban voltunk, nagy volt az ijedtség, a férjem felhívta őt. 2 hete szombat este kerültünk be, múlt pénteken jöttünk haza. Az anyám ma (szerda) hívott fel, hogy mikor engednek haza minket és mi van velünk? Mondtam neki, hogy ez ne érdekelje őt ha már nemhogy ide se jött de még csak azóta nem is telefonált. Majd megoldjuk akkor mi magunk. A férjem családja azonnal jött, az anyja (szintén otthonról végzett vállalkozása van, így hozta laptopját magával) itt is maradt nálunk ha bármi kell és hogy segítsen a házimunkákban amíg a fia otthonról dolgozik 8-10 órakat.

Anyám azt mondja neki munkája van és különben is ott az első unokája, nála lakik, úgyhogy rá kell vigyáznia. Ő 2 éves, a nővéremék 2 hetekre elmennek kettesben nyaralgatni, simán elküldi őket mert legyenek kettesben is. Hétköznapokon is bármikor rávágja, hogy menjenek csak a dolgukra, majd ő vigyáz a gyerekre, nekik nem mond nemet. Nem mondja, hogy hozzánk kellene jönnie.

Ezek után még van mersze azt mondani, hogy mi irreálisat követelünk tőle? És ezt másoknak is mondja?

Mit tegyünk? Rossz lenne ha a fiamnak nem lenne az egyik nagymamája. Most adódott lehetőség, hogy külföldre menjünk lakni (több órás repülőút), erre meg azt mondja másoknak, hogy mi elvisszük előle az unokáját! Hát mondtam neki, hogy nem oszt nem szoroz a 8 óra különbség, így se úgy se jön el hozzá. Akkor inkább éljen jó anyagiak között a gyerekem.

2021. jan. 27. 10:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
Lehet csak az indulat szólt belőled és amúgy nem vagy ilyen pattogi, de anyád mellett te se vagy épp egy matyóhímzés... kicsit olyan érzésem van, hogy beleestél a friss anyukák gyakori hibájába, hogy azért mert szültél egy gyereket, egyből úgy gondolod, hogy mindennek is rólatok kell szólnia. Tényleg elmehetett volna több alkalommal, de ugyanakkor te meg tényleg elvárásokat támasztottál, így azért nehéz igazságot tenni köztetek. Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni, vond le a konzekvenciákat és engedd el, koncentrálj a gyerekre és a saját családodra.
2021. jan. 27. 11:53
 12/26 anonim ***** válasza:
73%

Igazad is van, meg nem is. Nyilván nincs köztetek igazi anya-lánya viszony, hiszen akkor érdekelné, hogy mi van veled, veletek, miért kerültetek kórházba, baj esetén érdeklődne és jönne, ha szükség van rá.

Másrészt viszont úgy nyilatkozol, mintha neki kötelességei lennének feléd.. Felnevelt már két gyereket, nem neki szültél, nem az ő dolga sem vigyázni a gyerekre, vendégségben rátok főznie, nem is értem.

Nekem mondjuk az anyósodék gondoskodása is iszonyat sok lenne, hogy ott tobzódnak szülés után nemsokkal, meg átjönnek az mi házunkba rendezkedni, takarítani, hozzányúlnak a mi cuccainkhoz... Gondolattól is kiráz a hideg. Ha kórházba kerülünk akkor is max akkor jöjjenek, ha kérem, a férjem nem kisbaba, el tudja látni egyedül is a háztartást, tud nekem is segíteni.

Szóval én úgy látom, hogy egyik oldal nagyon kevés, másik oldal baromi sok. Azt neked kell tudni, hogy anyukáddal hol ment félre a dolog, gondolom nem tegnap kezdődött. Ettől függően lehet kijelenteni, hogy normális vagy sem a viselkedése.

2021. jan. 27. 12:02
 13/26 anonim ***** válasza:
74%

Sajnos el kell fogadnod, hogy Anyádnak nem számítasz, így a gyereked sem. Ezek mellett nyilván baromira zavar, hogy veletek takarózik, de hát ez van, ezzel aztán tényleg nem tudsz mit kezdeni.

Amit tenni a tudsz az az hogy letojod Anyádat nagy ívből és ha menni akartok külföldre akkor egy percig nem gondolkozol ezen tök mindegy mit mond..

A másik pedig hogy örülsz neki hogy ilyen jó családja van a férjednek és az Anyósod Anyád helyett is Anyád.

2021. jan. 27. 12:08
 14/26 anonim ***** válasza:
82%
Engedd el. Ne hívd, ne erőlködj. Nem érdeklitek. Szomorú, de ez van. A másik oldalról legalább vannak nagyszülei, ezt értékeld. Ha anyád után futsz, csak keserűséget okozol magadnak. Sajnálom.
2021. jan. 27. 13:00
 15/26 anonim ***** válasza:
86%
Nem kellesz neki és emiatt a gyereked se kell neki na.. sajnálom ha bántóan hangzik de te magad is felismered hogy mekkorákat szarik a fejetekre. Annál örülj hogy van egy értelmes anyósod (ez is ritka), legyetek akkor ti úgy egy család, anyád meg legyen a másik gyerekével meg a másik unokájával egy család. Látod, miket pörögsz és mégse kellesz neki. Nyugodtan költözzetek ki, ahogy mondod, sokat nem veszítetek a nagymamából, cserébe meg legalább tényleg jobb életetek lesz. Abban biztos lehetsz, hogy ha nem mentek se fog többet látogatni, valamiért szeret mártírkodni, ehhez jössz neki jól aztán ennyi..
2021. jan. 27. 13:23
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
Anyukádat ezek után ne keresd, hívogasd, teljesen felesleges. És ha bárkivel beszélsz, aki közös ismerősötök, nyisd ki szépen a szádat és meséld el neki, hogy az elmúlt 8 hónap alatt összesen kétszer volt képes meglátogatni titeket, akkor is csak futólag. Szeretném látni az arcát, amikor visszajut a fülébe.
2021. jan. 27. 13:58
 17/26 anonim ***** válasza:
33%

De ne mondd már hogy csak a gyereked születése után tűnt fel, hogy nincs elő segítő kapcsolat közted és anyád között?

Komolyan azt hiszed, hogyha hisztizel, meg kijelented hogy te milyen nagymamat akarsz a gyerekednek attól bármi érdemben változik?

Igazából hot mindegy hogy a noverednek mit segít, a ti kapcsolatotok szempontjából. Nekem nincs másik unokája anyámnak de ő meg pasizik meg utazgat, de ezt már a gyerekeim születése előtt is tudtam, és is nem számítottam a segítségére.

Vagy csalódott vagy mert azt hitted hogy a gyerek szulestol te leszel az univerzum közepe?

2021. jan. 27. 14:49
 18/26 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem előtte sem lehetett valami baromi jó a viszony, csak akkor nem foglalkoztál vele, mert nem volt érdekedben.
2021. jan. 27. 14:54
 19/26 anonim ***** válasza:
63%
Miért kérdező, te hány naponta viszed át hozzá az unokáját? Mikor ott vagy szó nélkül nekiállsz főzni, takarítani? ha nem, akkor nincs jogod elvárni ezt.
2021. jan. 27. 16:13
 20/26 anonim ***** válasza:
50%

Fordítva ülsz a lovon, kérdező :D

Én sem mennék olyan emberhez vendégségbe, aki ahelyett, hogy megkínálna kávéval, azon pattogna, hogy "na, mész már a konyhába főzni"? WTF?

Egyébként TE hányszor viszed a gyereket? Vagy csak vele szemben elvárás, hogy dobjon félre mindent értetek és utazgatton 3-4 órát?

2021. jan. 27. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!