Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám el se jön a második...

Anyám el se jön a második unokáját megnézni mert neki az elsőre kell vigyázni a nővéremnél?

Figyelt kérdés

8 hónapos a fiam, kétszer jött el hozzá. Szüléskor a férjem egész családja eljött a házunkba (a kórházba nem jöhettek be), hogy segítsenek legalább mindent rendberakni, egy patyolat házba érkeztünk, majd pár nap múlva csináltattak a biztonság kedvéért tesztet és eljöttek babalátogatóba.

Anyám 2 hónappal a szülés után jött el mert az első unoka miatt nem ért rá. Azóta egyszer jött el, de csak nagynehezen 4 órára. Ő úgy gondolja igaza van! Szerinte én várok el sokat tőle és ő mindent megtesz! Sajnos visszahallottam, hogy a munkája kapcsán amikor nem végez valamivel időben, akkor az ügyfeleinek az a kifogás, hogy neki az én fiamhoz kellett jönnie segíteni és milyen messze lakunk (70 km). Engem állít be olyannak aki irreális dolgokat vár el tőle. Amit szeretnék:

- 2 hetente jöjjön el úgy, hogy nem az óráját nézi

- ha már nem jön el, van okostelefonja amit használni is tud pasikkal, akkor az unokáját is tudja vele felhívni videón

Ennyit kértem tőle. Segítenie nem is kell, itt maradnia sem kell. Megoldunk mindent mi magunk. Amikor el is jött egyszer, nem azt mondta, hogy mit főzhetek ebédre? Hanem 12:00-kor a férjem fejéhez vágta, hogy jó lenne ha már csinálna valami ebédet, mert már kiesik a szeme. Aztán 15 percet kértünk tőle, hogy kimenjünk az udvarra egy kicsit kettesben, addig üljön a kiságy mellett. Mire bementünk ott aludt a fotelben! Én túl sokat kérek tőle, elment az eszem a szülés utáni depressziótól és különben is nem neki kell felnevelnie ... (az a 15 perc hónapok alatt igazi nevelési kényszer volt)

Most kórházban voltunk, nagy volt az ijedtség, a férjem felhívta őt. 2 hete szombat este kerültünk be, múlt pénteken jöttünk haza. Az anyám ma (szerda) hívott fel, hogy mikor engednek haza minket és mi van velünk? Mondtam neki, hogy ez ne érdekelje őt ha már nemhogy ide se jött de még csak azóta nem is telefonált. Majd megoldjuk akkor mi magunk. A férjem családja azonnal jött, az anyja (szintén otthonról végzett vállalkozása van, így hozta laptopját magával) itt is maradt nálunk ha bármi kell és hogy segítsen a házimunkákban amíg a fia otthonról dolgozik 8-10 órakat.

Anyám azt mondja neki munkája van és különben is ott az első unokája, nála lakik, úgyhogy rá kell vigyáznia. Ő 2 éves, a nővéremék 2 hetekre elmennek kettesben nyaralgatni, simán elküldi őket mert legyenek kettesben is. Hétköznapokon is bármikor rávágja, hogy menjenek csak a dolgukra, majd ő vigyáz a gyerekre, nekik nem mond nemet. Nem mondja, hogy hozzánk kellene jönnie.

Ezek után még van mersze azt mondani, hogy mi irreálisat követelünk tőle? És ezt másoknak is mondja?

Mit tegyünk? Rossz lenne ha a fiamnak nem lenne az egyik nagymamája. Most adódott lehetőség, hogy külföldre menjünk lakni (több órás repülőút), erre meg azt mondja másoknak, hogy mi elvisszük előle az unokáját! Hát mondtam neki, hogy nem oszt nem szoroz a 8 óra különbség, így se úgy se jön el hozzá. Akkor inkább éljen jó anyagiak között a gyerekem.

2021. jan. 27. 10:50
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
55%

Lehet a kioktató, degradáló, parancsolgató, elvárásokkal teli stílusod miatt nem akar a közeledben lenni és segiteni.

"Nem hogy azt kérdezné mit főzzön ebédre". Anyám a szomszéd utcában lakik, átugrik kb kétnaponta, megkinalom kávéval, beszélgetünk, játszunk a kicsivel együtt egy órát kb. Eszembe nem jutott volna a saját otthonomban főzetni vele. Neki se szokott eszébe jutni hogy ugyanmár legyünk kettesben, de nem is kell, mi gyerekünk megoldjuk. De nem is nyafogok és panaszkodoka saját anyamrol ismeretlen embereknek, a kapcsolatunk jó.

2021. jan. 27. 10:58
 2/26 anonymousreview60 ***** válasza:
89%
Kérdező, másodrangú vagy nem csak második gyerek, ezt fogadd el. Ez nem mostanság alakult ki, valami oka van.
2021. jan. 27. 11:06
 3/26 anonim ***** válasza:
32%

8 hónapos a gyerek? A koronavírus meg már egy éves hazánkban.

70 km? Sok is, nem is, attól függ. Autózik vagy tömegközlekedik?

Mert ha autózik, akkor azért az nem kevés üzemanyag, arról nem is beszélve, hogy bármikor balesetbe csöppenhet, vagy okozhatja ő is...Minek?

Ha meg tömegközlekedik: Pont ilyen vírushelyzetben mászkáljon emberek közé, mikor nem muszáj?

Irigy vagy a tesódra és az első unokára, egyszerűen erről van szó. Költözz haza te is, vagy legalább egy településre az anyáddal, aztán meglátod, többet láthatod!

Az első unoka, ha velük lakik, logikus, hogy mindennap ott van vele. Épp elég, hogy vele szív egy levegőt. Amit hallani, hogy a kisgyerekek is hogy terjesztik a vírust... akkor még keveredjen veletek is meg útközben más ártatlan idegenekkel...

Nem ésszerű, amit elvársz!

2021. jan. 27. 11:07
 4/26 anonim ***** válasza:
86%

"Rossz lenne ha a fiamnak nem lenne az egyik nagymamája."

Dehat nincs...

Nem kotelezo unokazni, de akkor ne veletek takarozzon, ha a noveredek miatt el van csuszva a munkaval! Undorito az ilyen, te pedig mit ragaszkodsz hozza ennyire? Szepen koltozzetek el es ennyi. Nem kell vele foglalkozni. Nem anya az ilyen..

2021. jan. 27. 11:09
 5/26 anonim ***** válasza:
98%
Ami nem megy ne erőltesd, ennyit tudok erre mondani.
2021. jan. 27. 11:15
 6/26 anonim ***** válasza:
80%

Az igaz, hogy anyukád csúnyán viselkedik, a hazudozása is nagyon kellemetlen.

Viszont az is igaz, hogy 140km-t leutazni oda-vissza nem kevés idő és pénz. Gondolom nem anyád mondta, hogy költözz oda.

Valahol az is érthető, hogy emiatt nem tud gyakrabban menni hozzátok és inkább a házában lakó unokával foglalkozik munka mellett. Az ő korában már egyébként sem olyan a teherbírása az embereknek, mint fiatalon.

De megértem, hogy téged miért bánt a helyzet. Viszont ha ő így áll hozzátok, akkor nem kell erőltetni. A párod családja segít, ez a fontos. Anyád meg ha később ápolásra,segítségre szorul, akkor nem te leszel ott neki, hanem a tesódék. Nézd a jó oldalát. Ő sem ad, de majd ti sem fogtok.

2021. jan. 27. 11:17
 7/26 anonim ***** válasza:
45%

1-es, ostobaságot írsz!

Egyrészt a nyitókérdésben semmiféle parancsolgató, kioktató, elvárásokkal teli stílus nincs.

Másrészt ott van ellenpontként a férje családja. Tapasztalt gyakorizóként mondom: ha egy nő az anyósáról jobb véleménnyel van, mint az anyjáról, akkor az anyjával ISZONYATOS problémák vannak!

Kérdező!

A kérdésed az volt, mit tegyetek. Igazából semmit se tudtok. Teljesen reálisan látod a helyzetet, igazad van, de anyukádat nem fogod tudni megváltoztatni. Aki nem törődik a saját lányával és unokájával (egészen elképedtem, hogy az se érdekelte, hogy kórháza kerültél a babával), attól úgysem tudsz sem szeretetet, sem gondoskodást kiharcolni sem magadnak, sem a kisbabádnak.

Igen, sajnos tudomásul kell venni, hogy a gyereketeknek egyetlen nagymamája és nagypapája lesz. De hidd el, az is elég, ha ők jó nagyszülők. Nekem pl. meghalt az apai nagymamám még a születésem előtt. Ilyen is előfordulhat.

A külföldre költözést egyvalami miatt gondoljátok meg: így az apai nagyszülőktől is távol lennétek. Ti is tapasztaltátok már, milyen jó, ha valaki segít a kritikus pillanatokban. És így a gyerek velük is ritkán találkozna, kevés közös élményük lenne. Biztos a nagyszülők is nagyon sajnálnák.

Írtad, hogy nővéredhez és tőle való unokájához homlokegyenest ellenkezőleg viszonyul. Biztos vagyok benne, hogy korábban is hasonlóan különbséget tett kettőtök között. Hogy miért tesz így, nyilván nem tudhatom. De ezek után sajnos várható volt, hogy a nővéredtől ill. tőled született unokájával is különbözően fog bánni.

2021. jan. 27. 11:22
 8/26 anonim ***** válasza:
81%

"Anyám 2 hónappal a szülés után jött el"

Egy anya ilyet nem tesz, akkor ott valami már korábban elszakadt közöttetek, ezt Te tudod Kérdező, de hogy nem most kezdődött a feszültség, az tuti.

Az, hogy a munkahelyén füllentett rátok hivatkozva, nincs jelentősége. Ilyet mindannyian követtünk már el ha dolgunk volt, és nem akartuk a főnök orrára kötni.

Nekem úgy tünik, mintha a párod családja lenne a minden, a sajátod pedig már le van ejtve, mert az első unokáról (tesód gyereke) sem írtál valami szeretettel. De legalább Te azok közé tartozol, akik nem az anyóst szidják.

Egyre ügyelj, ne válj olyanná, mint sokan elsőgyerekesek, hogy az egész világ boruljon le, mert gyereket szültél. Nem bántásként.

2021. jan. 27. 11:30
 9/26 anonim ***** válasza:
84%
Semmit sem tehetsz. Ha úgy látjátok, hogy a költözés javít az életkörülményeiteken és a gyerek jövőbeni lehetőségein, akkor menjetek. Anyád azért sopánkodik, mert akkor nem lesz mivel takaróznia a késések miatt. Van egy kedvenc gyereke és tőle a kedvenc unokája. Te nem tudod megváltoztatni. De rosszabbat mondok, ha felismeri ezt, még neki saját akaratából is nehéz lenne. Anyámtól sokat hallom, hogy a testvéremnek és a gyerekének mekkora szüksége van rá. Néhány naponta, hetente keres engem, velük naponta beszél. Sokszor egész hétvégén náluk van segíteni. Múltkor egy harmadik személytől (rokon) tudtam meg, hogy a városban van. Engem hívott,hogy anyám itt van-e még... Minket fel sem hívott, hogy 10 percre lesz tőlünk. Mikor továbbítottam az üzenetet neki, magyarázta, hogy azért nem szólt, mert nem lett volna ideje beugrani. Én nem is erőltetem már. Én vállaltam gyereket, nem ő unokát, így valahol érthető.
2021. jan. 27. 11:37
 10/26 anonim ***** válasza:
56%

Szimplán féltékeny vagy a testvéredre meg annak a gyerekére, holott nincs mire.

Ha otthon élnek, nyilván többet van vele a mama, mert hahó, egy fedél alatt vannak! Ti meg 70 km-re.

Nincs igazad, mert te nem meghívod hozzàtok anyukádat, hanem elvárásokat támasztasz vele szemben. 70 km-ről menjen hozzátok főzni? Mi a f..?

A nagy pozitív példaként beállított anyósoldali rész inkább baromi káros, hogy odatelepszik és kéretlenül is ott van. Lehet, hogy te örülsz neki, egészségedre, de attól még nem normális, és nem várható el anyukádtól ugyanez.

2021. jan. 27. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!