Megértik majd a szüleim?
Szombaton lesz hét éve,hogy el kellett sajnos engednem a dédimamámat.
Nagyon nagy trauma ez az életemben tudom,hogy sajnos ez a dolgok rendje viszont én eléggé depressziós lettem miatta kórházban is voltam emiatt kétszer is. Illetve gyógyszert is szedek más okok miatt is de főképpen a mamám elvesztése játszik szerepet a depressziómban. Nem nagyon tudom elengedni sajnos őt. Voltam már szakember által kezelve nem nagyon segített.
Jelenleg van egy nagyon kedves aranyos barátom aki mindenbe mellettem áll és támogat nagyon sok mindent köszönhetek neki.Úgy érzem,hogy az tudna segíteni nekem a gyász feldolgozásában,hogyha ő itt aludna és elmennénk a temetőbe kihelyezni egy koszorút mamám sírjánál mivel úgy érzem,hogy ettől kicsit könnyebb lenne az elengedése.
Tudom,hogy nem feltétlenül kellene ahhoz itt aludnia egy délután is megtehetnénk de úgy érzem nekem erre lenne most szükségem mert ez többet segítene mint bármi más.
Édesapám megértené sőt őt azt sem zavarja,hogyha itt alszik viszont anyukám úgy van vele,hogyha már itt volt menjen is haza ő valamiért nem látja be,hogy a párom pozitív hatással van rám és nagyon sokat fejlődtem a segítségével régebben sokkal szörnyűbb állapotban voltam.
Szerintem ebben az esetben lehetne egy kicsit engedékenyebb lehet,hogy csak én gondolom így de szerintem megérthetné.
Alapjában véve nem rossz a kapcsolatom vele viszont édesapámmal több mindent megtudok beszélni mint vele. Tudom,hogy ennyi idősen már lehetne külön élnem a szülőktől de még sajnos nem tudom ezt megtenni.
Szerintetek érdemes lenne megpróbálnom megbeszélni ezt a szüleimmel vagyis leginkább az édesanyámmal vagy hagyjam és legyek egyedül ezen a napon?
Trollkodok légyszíves kíméljenek. Köszönöm...
21/L.
A dédmamád nevelt, vagy mi volt az a különleges kapcsolat, ami miatt nem tudod elengedni ennyi év után sem?
Teljesen érthetetlen, még olyan esetben is, ha egy nagymama nevel a gyereket (=szülői státuszban szerepel a gyerek életében)
Ez így csak mese habbal.
Elhiszem, hogy fáj a dédi halála, és azt is, hogy a pasiddal akarsz aludni. A kettő között álságos bármiféle logikai összefüggést keresni.
Mégis mit vártál? azt, h a dédszülőd életed végéig ott lesz melletted? Én még a nagyszüleimet is alig ismertem. Nőj már fel! 21 éves vagy.
Nagyon gáz ürügy ez a dugáshoz. Édesanyádnak igaza van.
Hát mifelénk nem a "viszünk koszorút a dédi sírjára" kifejezést használjuk, de oké...
Ha nem elírtad és nem 12 éves vagy, akkor mi lenne, ha megmondanád anyádnak, hogy "a Pisti ma itt alszik" vagy "ma a Pistinél alszom"? Minek a mese a dédiről? Az, hogy mellékesen az ottléte alatt visztek egy koszorút a sírhoz, más téma, kinek mi köze hozzá? Vagy minden percről beszámolsz?
Felnőtt vagy, ha nem hagynak élni és úgy bánnak veled, mint egy 10 évessel, akkor ideje a saját lábadra állni, pl. bevállalni egy vitát vagy pároddal elköltözni. Az otthoni lázadás itt már nem igazán opció mondjuk, azt 10 éve kellett volna elkezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!