Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Reménykedem, hogy anya egyszer...

Reménykedem, hogy anya egyszer megérti. De hogyan lépjek előre?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, már 18 éves korom óta eltartom magam. Ezt csak azért mondom, mert nincs anyagi függés, ami anyámat eléggé zavarja. Irányítása alatt akar tartani, befolyásolni, de nem hagytam. Kamaszkoromban viszont kihasznált, manipulált, ellenem fordította a dolgokat, amiket korábban elárultam neki (pl. "Biztos azért nincsenek barátaid, mert rendetlen vagy"). Én ezt tűrtem és csak indokolt esetben fordultam szembe vele, de akkor olyan szinten elfajult a dolog, hogy lek.-zott, pedig én csak el akartam menni az osztálykirándulásra (a saját pénzemből). Szörnyű volt. Az egyetem alatt a koliban is rendszeresen sírtam a viselkedése miatt, pedig megszakíthattam volna a kapcsolatot vele.

Ezek után ő még mindig engem lát bűnösnek és nem érzi át, hogy milyen hatással volt az egész életemre. Én egy dolgot tettem ellene, azóta hazugnak nevez, pedig egy nem volt óriási dolog és tisztességesen bocsánatot kértem (amit tőle még életemben nem hallottam).

Nem tartom jó szülőnek, de mégiscsak az anyám és nincs neki senkije rajtam kívül. Hogyan bírhatnám rá, hogy belássa ezeket? Így nem tudok továbblépni.

2018. máj. 25. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Hiába ha a szülőd, sajnos sokan nem érdemlik meg ezt a "címet". Apukáddal milyen a kapcsolatod?

Semmivel sem fogod jobb belátásra bírni. El kell őt engedned örökre és élned a magad életét.

2018. máj. 25. 23:35
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
A saját érdekedben szakits meg vele minden kapcsolatot. Mi a tesoimmal most jottutunk el oda h ezt tesszük a saját érdekünkben,h többet ne árthasssanak..
2018. máj. 26. 00:03
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Megmondod neki, hogy anya, amint rossz szot mersz rám mondani, nem fogok veled többé beszélni. Ha megteszi, akkor megszüntetném a kapcsolatot. Amint felhiv és bocsánatot kér, adnék neki még egy esélyt. Ha szeret akkor változtat magán, ha meg nem, akkor örlödjön magában. Nekem tuti nem kéne egy olyan ember az életembe, aki folyamatosan leszol és negativ gondolatokkal töm tele. Ha kell, el is költöznék a városbol is.
2018. máj. 26. 00:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#3 jót mondott, tedd ezt!
2018. máj. 26. 02:33
 5/8 anonim ***** válasza:
17%

"23 éves vagyok, már 18 éves korom óta eltartom magam. Ezt csak azért mondom, mert nincs anyagi függés, ami anyámat eléggé zavarja."

Milyen jovedelmed volt/van, hogy az egyetem alatt tudtad fizetni a tandijat, konyveket-jegyzeteket, a koleszt, a kajat, a kozlekedest es mindent?

2018. máj. 26. 03:24
 6/8 anonim ***** válasza:

A szülői lét nem jogosítvány a bántalmazó viselkedésre.

Aki rendben van saját magával, az nem megy neki a másik embernek, különösen nem a saját gyerekének.

Arra gondolj, különösen így felnőttként, hogy az ő bántalmazó viselkedése és a negatívkodásai őhozzá tartoznak, nem tehozzád.

Húzd meg a határaidat, óvd, védd a lelkibékédet. Ha annak árán sikerül csak, hogy eltávolodsz, akkor annak árán. De ne érezz lelkifurdalást amiatt, hogy jogosan megvéded magadat a jogtalan bántalmazó viselkedéstől.

Van egy könyv, Susan Forward: Mérgező szülők. Egy pszichológus a hozzá járók eseteit írja le, hogy a bántalmazó viselkedés (nem tettlegesség, a verbális bántalmazás néha rosszabb) hogy oda tud csapni egy életen át. Vannak, akik még a szülő halála után is cipelik magukon negatív mintákat.

Senki nem kötelezhető arra, hogy ezt hagyja megtenni magával. Te sem.

2018. máj. 26. 06:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy próbálj meg imádkozni Istennek, hogy segítsen neki megérteni a dolgokat. Vagy nem tudom.
2018. máj. 26. 14:48
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem költözz el, akkor is, ha lelkileg nem tudsz továbblépni. Majd továbblépsz később.
2018. máj. 27. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!