Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csesztet anyám azzal,...

Miért csesztet anyám azzal, hogy nem tudok főzni/nem segítek neki a főzésben, amikor nem is hagyja?18l

Figyelt kérdés

A gáztűzhelyhez nem enged oda, mondván, hogy felgyújtanám vele a konyhát, ő meg ezért nem hajlandó elmagyarázni. Azt, hogy segítsek neki a főzésben, nem igazán hagyja. Pl megbeszéljük, hogy majd ekkor meg ekkor elkezdi, majd segítek. Na ő elkezdi hamarabb, nem szól nekem, én meg éppen a szobában tanulók, vagy valami, szóval nem veszem észre. Kimegyek a megbeszélt időre, ő meg durrog, hogy már megint nem segítettem neki. Vagy látom, hogy csinál valamit, megkérdezem, hogy segítsek-e, rámondja, hogy nem kel, aztán amikor végez megint hisztizik, hogy nem segítettem. Ha meg mondom, hogy egyrészt nem szólt, hogy segítsek, másrészt kérdeztem és nemet mondott, akkor még neki áll feljebb, hogy ő nekem nem fog szólni, mert magától értetődő, hogy nekem menni kéne segíteni. De basszus, ha elkezdi hamarabb, mint ahogy megbeszéltük, én meg valami mással vagyok elfoglalva, akkor nyilván nem kezdem el fél percenként lesegetni, hogy na elkezdte-e már nélkülem, meg ha azt mondja, hogy nem kell segíteni, akkor sem értem, hogy ma f***ért kell vergődni, hogy nem segítettem. Ő mondta, hogy ne....

Ezért gyakran csesztet, hogy, én milyen bunkó vagyok, hogy nem segítek, meg mi lesz velem nélküle, hogy nem tudok főzni. Slusszpoén, hogy amúgy tudok főzni, koliba néha szoktam, ha szörnyű a menzakaja, csak anyám nem tudja. Meg azon is megsértődik, hogy a mamámnak, aki az ő anyja, segítek. Persze, mamám nem viselkedik idegbeteg idiótaként, ha segíteni akarok, akkor hagyja, és nem azt mondja, hogy nem kell, és utána puffog, hogy miért nem segítettem. Mamámat megkérdezem, vagy igent mond, vagy nemet. Anyámat megkérdezem, igent mond, de hamarabb elkezdi mint ahogy megbeszéltük(aminek amúgy semmi értelme, mert mire leül enni kihűlik és ő van legjobban kiakadva rajta), és utána puffog, vagy nemet mond és azután vernyog, hogy miért nem lett neki segítve.

Mire jó ez a játszmázas anyám részéről? Vagy egyáltalán miért csesztet, ha nem is hagy lehetőséget?

2021. jan. 19. 14:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz.

Nálam viszont attól tartok valamiféle riválisnak tekint tudat alatt, verseng, megpróbál ledominálni.

Ha ritkán oda is férek, nem hagyja, hogy magam után eltakarítsak. Félrelök, hogy majd ő akar, ez az ő konyhája. Aztán meg aztán ordít, hogy kuplerájt hagyok. Vagy ilyen szemét megjegyzéseket tesz rám, hogy 3-4 óra, mire megfőzök egy szar levest, ahogy ő mondja...miközben 1 óra alatt végeztem az ebédemmel.

Egyszer sikerült macaron sütnöm elsőre és épp mosogattam, amikor nekem esett, hogy ez az ő konyhája és takaródjak el onnan végre, aztán ilyen hiszti-rohamot kapott.

Az a legviccesebb, hogy én vagyok az egyetlen, aki figyel a rendre és rendszeresen elmosogatom a szennyes edényem is, a férje meg egy lusta, igénytelen büdös paraszt, aki egy villát nem képes elmosni...és rá soha nem ripakodik.

Elegem van...sajnos nincs pénzem elköltözni

2021. jan. 19. 16:38
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
Édesanyám mesélte hogy a mamám ugyanilyen volt kiskorában vele is.Azt mondta hogy ha majd nem fogsz tudni semmilyen ételt elkészíteni,lesheted hogy bárkinek is kelleni fogsz,nem fog veled senki sem normálisan foglalkozni,csak arra leszel jó nekik hogy meg.........,másra nem.Viszont megtanítani meg nem akarta,azt mondta neki,hogy ő neki se segített se az anyja,se senki más,ő csak nézte és megtanulta.És mivel ilyen hozzáállással Édesanyámnak nem volt más választása,csak nézte ő is hogyan készíti el az anyja,és valamennyire megtanulta.Később amikor már lett saját keresete,vett magának szakácskönyveket és tökélyre fejlesztette magát.Ezért szerintem nincs veszve semmi,ha anyud nem hajlandó veled foglalkozni,akkoriban még nem voltak főzősműsorok,vagy youtube csatornák ilyen videókkal,azokat nézegessed,lapozgasd a szakácskönyvet és amikor anyud nincs otthon,nyugodtan,higgadan tudsz majd gyakorolni.Visszatérve az előzőhöz,az a vicc az egészben,vagy inkább a szomorú hogy Édesanyám is ugyanígy állt Kishugomhoz,amikor megakart tanulni főzni.De lehet még rosszabb is volt,mert egy 1 szobás panelba laktunk,minden kicsi volt,a konyha is csak egy csepp apró konyhácskánk volt,így anyám még annyit se engedett meg Kishugomnak hogy nézze őt főzés,sütés közben,mert azt mondta hogy csak láb alatt vagy,nekem itt sürögnöm-forognom kell,nem érek én rád veled foglalkozni hogy téged tanítgassalak,majd ha legközelebb nem lesz ekkora dolgom idejöhetsz.De ez a legközelebb sosem jött el,mert mindig ugyanúgy megismételte magát,ha Kishugom mondta neki hogy:De anya megígérted hogy legközelebb nézhetem.Erre az volt a válasz,hogy mindig rosszkor mondod,lássad már hogy nem érek rá,majd legközelebb.Egy dologra emlékszem,amikor anyánk elment reggel bevásárolni,mi addig odamentünk a gázhoz,meggyújtottuk,vettünk ki tojást,fölvertük és elkezdtük készíteni a bundáskenyereket.Szerettük volna ha Édesanyánk büszke lenne,de amikor benyitott,először meglepődött arcot vágott,talán még egy icipici mosoly féleség is kiült az arcára,azután viszont elkapta az ideg.Elkezdett ordibálni,hogy mit gondolunk mi,föl akarjuk robbantani ezt a kis lakást is?,meg hogy nézzétek már meg mekkora füst lett most a ti hülyeségetek miatt,most nyithatom ki az ablakot hogy kimenjen a szag,remélem a szobába nem jutott ebből a bűzből.És mit csináltatok,hát normálisak vagytok ti,a palacsintasütőmet teszitek tönkre,hogy vennem kelljen egy másikat?Idiótak,takarodjatok be a szobába és gondolkozzatok el,ha egyáltalán tudtok még gondolkozni azzal a nemnormális fejetekkel.A már kész bundáskenyereket pedig kidobta a szemeteskukába,hogy ezeket meg jól odaégettétek,most mehetek vissza a boltba újabb kenyeret vásárolni,csak a bajt hozzátok rám mindig,minek is kellett megszülnöm titeket,semmi hasznotokat nem vettem még eddig,csak a hülyeségeken jár az agyatok.Később Kishugomnak már a sokadik barátja után lett egy normálisabbnak látszó élettársa is,hozzá odaköltözhetett,így megtanult mindent amit csak szeretett volna a sütés-főzés tudományában.A gyerek egyedül lakott addig,így magára főzött-sütött,és szerencsére elég sokat megtanult tőle Kishugom.És az is csoda volt,hogy mamám szavai ellenére,úgy is kellett egy normálisabb fiúnak Kishugom,hogy a gyerek tudta hogy Kishugom nem valami járatos a konyhában.Szóval szerencsésnek kell lenned,nem mindent negatívan felfogni,és előbb-utóbb valamilyen úton-módon majd csak összejön neked is,hogy megfogsz tudni tanulni,lehet mesteri módon ételt készíteni.Sok szerencsét kívánok neked,és soha ne add fel,ha nagyon akarod eltudod érni hogy önállóan is megállod a helyedet majd a konyhában.
2021. jan. 19. 17:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám is ugyanez, apám meg szintén ilyen a takarításban.

Volt olyan hogy itthon boltam, direkt kitakarítottam hogy ne nekik kelljen fáradtan a munka után. Erre apám nekiáll megint porszívózni meg felmosni azzal az indokkal hogy én "nem jól" csinálom. Ilyenkor megkérem hogy akkor mutassa már meg, de elküld a francba hogy majd ő megcsinálja.

Na azóta utálok bármilyen házimunkát is csinálni, nyugodtan pontozzatok le érte.

2021. jan. 19. 18:12
 14/19 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#13: Én pont így vagyok a szereléssel apám káromkodása miatt.
2021. jan. 19. 19:36
 15/19 Metionin ***** válasza:
100%
Nálunk is az volt mint a 13-nál, anyám vergődött hogy minden tiszta retek, mindent neki kell csinálni, de ha kitakarítottam akkor képes volt újracsinálni mert neki nem jó az ahogy én csináltam. A végeredmény ugyanaz volt csak olyasmik nem tetszettek neki, hogy pl. én több dolgot csinálok bal kézzel és hogy az akkor biztos nem jó, egyszer odaállított palacsintát sütni és kiborította amikor meglátta hogy a jobb kezemben van a serpenyő és ballal teszem bele a tésztát. De ha tiszta a konyha akkor nem mindegy hogy melyik kezemmel mosogattam / fogtam a felmosót / kavartam az ételt? Ha nem csináltam meg, akkor meg az volt a baja. Én is utáltam a házimunkát emiatt.
2021. jan. 19. 19:52
 16/19 anonim ***** válasza:
88%

Ez ilyen tipikus anya-dolog. Megkérdeztem hogy segítsek-e, a válasz az volt hogy nem, csak útban lennék, húzzak ki a konyhájából. Majd fél óra múlva direkt hangosan csörömpöl és puffog, hogy senki nem segít neki ebben a házban.

Ja, aztán egyszer elmondta hogy azt hitte éhen fogok halni amikor elköltöztem otthonról, mert azt hitte nem tudok főzni (ő ugye nem hagyott).

2021. jan. 19. 20:07
 17/19 anonim ***** válasza:
88%

Ha tudod előre mi lesz, akkor előre szembesítsd vele. Pl. megbeszélitek, hogy holnap reggel kilenckor elkezdtek húslevest főzni, akkor mondd hogy ha ő felkel hatkor és elkezdi előbb nélküled, akkor fizet neked 10000-et. A beszélgetést vedd fel.

Ha elküld valami segítségből, hogy majd ő megcsinálja, akkor mondd, hogy jó, de ne jöjjön később azzal, hogy neki nem segít senki. Mondd el sokszor, mint egy hülyének, hogy "Jó, majd te megcsinálod, mert nekem nem hagyod. Én segítenék, de nem engeded. Elutasítod a segítségemet. Nem szeretnéd, hogy segítsek. Ebből az okból nem segítek. Ezért csinálod ezt most egyedül, anélkül hogy segítenék."

2021. jan. 20. 07:59
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Mostohaanyám volt ugyanez, de ráadásul amikor főztem, akkor le is szrozta a kaját - érdekes, az öcséimnek és apának mindig ízlett :D

Én megtanultam elengedni a fülem mellett, ami negyon nehéz volt, de muszáj, vagy belebolondultam volna.

Kitakarítottam a szobámat és ennyi, mert úgyis újra felmosott, újra vasalt, stb. Akkor minek gürizzek, ha semmi nem volt jó neki?

Ha bementem a konyhába, kizavart, ha nem mentem, akkor azért nyávogott, hogy semmit nem csinálok.

És mikor az exemnél sütöttem, vittem haza belőle, akkor megsértődött, hogy "bezzeg itthon semmit nem készítesz". WTF? Komolyan.

Erre nem lehet mit mondani, amint tudsz, költözz el, mert mérgező egy ilyen kapcsolat. :(

2021. jan. 20. 10:19
 19/19 Savlekotő ***** válasza:
74%
Feszkót akar,ha nem ez majd a szád állásba köt bele,ezeknek mindngyiknek egy a baja nincs rendben a pár kapcsolatuk nemi életük,nincs életük,stb,és a gyerekre lökik a saját nyomorukat..
2021. jan. 21. 03:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!