Miért csesztet anyám azzal, hogy nem tudok főzni/nem segítek neki a főzésben, amikor nem is hagyja?18l
A gáztűzhelyhez nem enged oda, mondván, hogy felgyújtanám vele a konyhát, ő meg ezért nem hajlandó elmagyarázni. Azt, hogy segítsek neki a főzésben, nem igazán hagyja. Pl megbeszéljük, hogy majd ekkor meg ekkor elkezdi, majd segítek. Na ő elkezdi hamarabb, nem szól nekem, én meg éppen a szobában tanulók, vagy valami, szóval nem veszem észre. Kimegyek a megbeszélt időre, ő meg durrog, hogy már megint nem segítettem neki. Vagy látom, hogy csinál valamit, megkérdezem, hogy segítsek-e, rámondja, hogy nem kel, aztán amikor végez megint hisztizik, hogy nem segítettem. Ha meg mondom, hogy egyrészt nem szólt, hogy segítsek, másrészt kérdeztem és nemet mondott, akkor még neki áll feljebb, hogy ő nekem nem fog szólni, mert magától értetődő, hogy nekem menni kéne segíteni. De basszus, ha elkezdi hamarabb, mint ahogy megbeszéltük, én meg valami mással vagyok elfoglalva, akkor nyilván nem kezdem el fél percenként lesegetni, hogy na elkezdte-e már nélkülem, meg ha azt mondja, hogy nem kell segíteni, akkor sem értem, hogy ma f***ért kell vergődni, hogy nem segítettem. Ő mondta, hogy ne....
Ezért gyakran csesztet, hogy, én milyen bunkó vagyok, hogy nem segítek, meg mi lesz velem nélküle, hogy nem tudok főzni. Slusszpoén, hogy amúgy tudok főzni, koliba néha szoktam, ha szörnyű a menzakaja, csak anyám nem tudja. Meg azon is megsértődik, hogy a mamámnak, aki az ő anyja, segítek. Persze, mamám nem viselkedik idegbeteg idiótaként, ha segíteni akarok, akkor hagyja, és nem azt mondja, hogy nem kell, és utána puffog, hogy miért nem segítettem. Mamámat megkérdezem, vagy igent mond, vagy nemet. Anyámat megkérdezem, igent mond, de hamarabb elkezdi mint ahogy megbeszéltük(aminek amúgy semmi értelme, mert mire leül enni kihűlik és ő van legjobban kiakadva rajta), és utána puffog, vagy nemet mond és azután vernyog, hogy miért nem lett neki segítve.
Mire jó ez a játszmázas anyám részéről? Vagy egyáltalán miért csesztet, ha nem is hagy lehetőséget?
Ugyanaz.
Nálam viszont attól tartok valamiféle riválisnak tekint tudat alatt, verseng, megpróbál ledominálni.
Ha ritkán oda is férek, nem hagyja, hogy magam után eltakarítsak. Félrelök, hogy majd ő akar, ez az ő konyhája. Aztán meg aztán ordít, hogy kuplerájt hagyok. Vagy ilyen szemét megjegyzéseket tesz rám, hogy 3-4 óra, mire megfőzök egy szar levest, ahogy ő mondja...miközben 1 óra alatt végeztem az ebédemmel.
Egyszer sikerült macaron sütnöm elsőre és épp mosogattam, amikor nekem esett, hogy ez az ő konyhája és takaródjak el onnan végre, aztán ilyen hiszti-rohamot kapott.
Az a legviccesebb, hogy én vagyok az egyetlen, aki figyel a rendre és rendszeresen elmosogatom a szennyes edényem is, a férje meg egy lusta, igénytelen büdös paraszt, aki egy villát nem képes elmosni...és rá soha nem ripakodik.
Elegem van...sajnos nincs pénzem elköltözni
Az én anyám is ugyanez, apám meg szintén ilyen a takarításban.
Volt olyan hogy itthon boltam, direkt kitakarítottam hogy ne nekik kelljen fáradtan a munka után. Erre apám nekiáll megint porszívózni meg felmosni azzal az indokkal hogy én "nem jól" csinálom. Ilyenkor megkérem hogy akkor mutassa már meg, de elküld a francba hogy majd ő megcsinálja.
Na azóta utálok bármilyen házimunkát is csinálni, nyugodtan pontozzatok le érte.
Ez ilyen tipikus anya-dolog. Megkérdeztem hogy segítsek-e, a válasz az volt hogy nem, csak útban lennék, húzzak ki a konyhájából. Majd fél óra múlva direkt hangosan csörömpöl és puffog, hogy senki nem segít neki ebben a házban.
Ja, aztán egyszer elmondta hogy azt hitte éhen fogok halni amikor elköltöztem otthonról, mert azt hitte nem tudok főzni (ő ugye nem hagyott).
Ha tudod előre mi lesz, akkor előre szembesítsd vele. Pl. megbeszélitek, hogy holnap reggel kilenckor elkezdtek húslevest főzni, akkor mondd hogy ha ő felkel hatkor és elkezdi előbb nélküled, akkor fizet neked 10000-et. A beszélgetést vedd fel.
Ha elküld valami segítségből, hogy majd ő megcsinálja, akkor mondd, hogy jó, de ne jöjjön később azzal, hogy neki nem segít senki. Mondd el sokszor, mint egy hülyének, hogy "Jó, majd te megcsinálod, mert nekem nem hagyod. Én segítenék, de nem engeded. Elutasítod a segítségemet. Nem szeretnéd, hogy segítsek. Ebből az okból nem segítek. Ezért csinálod ezt most egyedül, anélkül hogy segítenék."
Mostohaanyám volt ugyanez, de ráadásul amikor főztem, akkor le is szrozta a kaját - érdekes, az öcséimnek és apának mindig ízlett :D
Én megtanultam elengedni a fülem mellett, ami negyon nehéz volt, de muszáj, vagy belebolondultam volna.
Kitakarítottam a szobámat és ennyi, mert úgyis újra felmosott, újra vasalt, stb. Akkor minek gürizzek, ha semmi nem volt jó neki?
Ha bementem a konyhába, kizavart, ha nem mentem, akkor azért nyávogott, hogy semmit nem csinálok.
És mikor az exemnél sütöttem, vittem haza belőle, akkor megsértődött, hogy "bezzeg itthon semmit nem készítesz". WTF? Komolyan.
Erre nem lehet mit mondani, amint tudsz, költözz el, mert mérgező egy ilyen kapcsolat. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!