Fiatal felnőttek, akik még otthon laknak, de már dolgoznak. Ti mennyi pénzt adtok haza havonta?
A gyerek azért van itthon, hogy legalább egy önerőt össze tudjon kaparni. Amíg azt látom, hogy tesz azért, hogy majd idővel elköltözhessen, addig nem kérek pénzt, hisz a 18.szülinapja után is annyi a rezsi, mint eddig volt. De volt már olyan, hogy elromlott a mosógép, és akkor kértem tőle. Nekünk így jó. A szomszédom viszont elkéri rezsi címen, és ő gyűjtögetni, mert a fia minden kacatot meg vesz az éppen aktuális barátnőjének, ő maga pedig már 8 éve otthon van. Ő sem a lánytól sajnálja, de így sosem áll talpra, ha a lánynak már a 3.pár csizmát veszi meg a télen.
Persze azt te tudod, hogy mennyire vagy rászorulva...
Nekem a felét kellett a fizetésemnek hazaadni mindig.
100 ezer Ft-tal vettek fel, tehát 50 ezret. Aztán ahogy kaptam emelést úgy kellett többet adnom. Apukánk korán meghalt, csórók voltunk. Plusz ott volt a két tesóm is.
Mi ketten éltünk anyummal, 27 évesen költöztem el.
A rezsi felét fizettem én és ha mentem boltba vásároltam mindkettőnknek.
Anyum az elején nem akarta, hogy fizessek, de így legalább szépen fel tudtuk újítani a lakást az évek alatt.
Szóval összességében kb. a negyedét, karácsony előtt a harmadát "adtam" le a fizetésemnek.
41F
#15 vagyok
Én majd azzal szeretném támogatni a gyermekem, hogy nem kell hazaadnia, gyűjtse csak önerőre/albérletre. Ha ő ragaszkodik hozzá, akkor eltenném és egyösszegben megkapná lakásvásárlásnál.
#14 Ez szép dolog! 😊
És marad mellette önerőre gyűjteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!