Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fiatal felnőttek, akik még...

Fiatal felnőttek, akik még otthon laknak, de már dolgoznak. Ti mennyi pénzt adtok haza havonta?

Figyelt kérdés

2021. jan. 11. 14:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
78%

A gyerek azért van itthon, hogy legalább egy önerőt össze tudjon kaparni. Amíg azt látom, hogy tesz azért, hogy majd idővel elköltözhessen, addig nem kérek pénzt, hisz a 18.szülinapja után is annyi a rezsi, mint eddig volt. De volt már olyan, hogy elromlott a mosógép, és akkor kértem tőle. Nekünk így jó. A szomszédom viszont elkéri rezsi címen, és ő gyűjtögetni, mert a fia minden kacatot meg vesz az éppen aktuális barátnőjének, ő maga pedig már 8 éve otthon van. Ő sem a lánytól sajnálja, de így sosem áll talpra, ha a lánynak már a 3.pár csizmát veszi meg a télen.

Persze azt te tudod, hogy mennyire vagy rászorulva...

2021. jan. 11. 15:51
 12/29 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem felesleges összehasonlítani, minden család más és más. Annyi mindentől függ ez.
2021. jan. 11. 15:53
 13/29 anonim ***** válasza:
75%
Hónap végén leszek 31 éves. Kettesben élek anyukámmal, és sokan megszóltak már emiatt, de jelenleg nincs tervben, hogy a közeljövőben elköltözöm, mert ő sem szeret egyedül élni, meg én se, szóval semmi értelmét nem látnánk annak, hogy szétköltözzünk és mindketten magányosan éljünk csak azért, mert a társadalom szerint ciki egy ennyi idős felnőttnek a szüleivel élnie. Tőlem egyáltalán nem fogad el pénzt anyukám. Igaz, hogy a ház fele apukám halála óta az enyém, szóval lakbért amúgy se lenne logikus fizetnem, de a rezsibe se enged beszállni mondván, hogy akkor is lenne rezsi, ha nem lennék itt. Anyagilag annyival támogatom, hogy szoktam venni apró dolgokat, pl. múltkor látott Facebookon egy hirdetést valami retro édességről, amit régen gyakran vettünk, és meglepődött, hogy olyan még létezik, én meg pár napra rá vásárlás közben láttam a voltban olyat és megvettem neki. Vagy ha pl. akciós valami üdítő vagy nasi vagy akármi, aminek örül, ha van, de magától nem jutna eszébe megvenni, abból hozok haza nagy tételben. Emellett pedig a ház körüli munkával támogatom.
2021. jan. 11. 16:09
 14/29 anonim ***** válasza:
56%
140 K-t fizetek. Tudom, hogy ez sok, de így nyugodt a lelkiismeretem.
2021. jan. 11. 16:15
 15/29 anonim ***** válasza:
60%

Nekem a felét kellett a fizetésemnek hazaadni mindig.

100 ezer Ft-tal vettek fel, tehát 50 ezret. Aztán ahogy kaptam emelést úgy kellett többet adnom. Apukánk korán meghalt, csórók voltunk. Plusz ott volt a két tesóm is.

2021. jan. 11. 16:39
 16/29 aldiss válasza:
63%

Mi ketten éltünk anyummal, 27 évesen költöztem el.

A rezsi felét fizettem én és ha mentem boltba vásároltam mindkettőnknek.

Anyum az elején nem akarta, hogy fizessek, de így legalább szépen fel tudtuk újítani a lakást az évek alatt.

Szóval összességében kb. a negyedét, karácsony előtt a harmadát "adtam" le a fizetésemnek.

41F

2021. jan. 11. 18:11
 17/29 anonim ***** válasza:
46%
Ezt hülyeség összehasonlítani. Gondolom attól függ ki mennyit keres. Egy könyvtáros nyilván nem biztos, hogy annyit tud haza adni, mint egy szoftverfejlesztő anyámkínja, aki mondjuk ötzázezer vagy egy millát keres.
2021. jan. 11. 18:16
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

#15 vagyok

Én majd azzal szeretném támogatni a gyermekem, hogy nem kell hazaadnia, gyűjtse csak önerőre/albérletre. Ha ő ragaszkodik hozzá, akkor eltenném és egyösszegben megkapná lakásvásárlásnál.

2021. jan. 11. 18:36
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

#14 Ez szép dolog! 😊

És marad mellette önerőre gyűjteni?

2021. jan. 11. 18:37
 20/29 anonim ***** válasza:
50 ezret, illetve ha én megyek a boltba akkor bevásárolok. Anya többet szeretne tőlem elvenni, pedig nem jár rosszabbul anyagilag, hogy itthon lakok. Közösen beszéltük meg, hogy maradjak, mert ő beteg és nem akar magában maradni, mégis elkérné a fizetésem háromnegyedét. De hát nekem is vannak céljaim, jogsit szeretnék, lakásra akarok gyűjteni stb.
2021. jan. 11. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!