Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam Anyának, hogy új...

Hogy mondjam Anyának, hogy új ruhákat szeretnek?

Figyelt kérdés

Alig van néhány ruhám. 2 farmer, 2 régi szakadt kinőtt macigatya, amit pizsamának hordok, kb 5 viselhető poló, a többi kicsi, csicsás, régi, szakadt, kb 4 melltartó, és 3-4 pulcsi

A barátnőim mind alacsonyabbak nálam, csak én tudok nekik ruhákat adni. Zsebpénzt nem kapok, nincs keresetem.

Anya megértő, tuti adna pénzt/elmennénk vásárolni, de nem tudom, hogy hogy mondjam neki el.

Ui: jó anyagi helyzetben vagyunk

2021. jan. 9. 22:05
1 2
 11/18 anonim válasza:
64%
Hát ez lehet hülyeség, de mi anyuval azt szoktuk csinálni hogy egymás cuccait IS hordjuk. Mármint nem fehérnemű meg ilyesmi hanem egy-két pulcsi esetleg póló ami jó állapotban van meg tetszik is. De szerintem ha szimplán szólsz neki hogy szeretnél új cuccokat az elég. Meg ha esetleg nehezen menne bele akkor érdemes letenni valamit az asztalra, pl jó jegyek, esetleg házimunka ilyesmi. Bár ennek alapesetben nem kéne kérdésnek lennie.
2021. jan. 10. 00:32
 12/18 anonim ***** válasza:
89%
Valami van a háttérben, amiről nem írsz.
2021. jan. 10. 04:15
 13/18 anonim ***** válasza:
99%

Én szülőként észreveszem, ha valamelyik gyerekemnek szakadt, elnyűtt a ruhája vagy túl kevés neki. Ezt nem lehet nem észrevenni, csak ha valaki folyamatosan részeg, drogos, vagy sosincs otthon.

Valami van a háttérben, amit nem mondasz el

2021. jan. 10. 06:07
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Ez furcsa, de anyukám is alacsonyabb nálam, én pedig az over size ruhákat szeretem, így nem tudjuk egymás ruháit hordani.

Nálunk úgy működik, hogy Anya mondja, hogy milyen színű ruhákat mos, vagy ki kérjük, (mert van 2 öcsém) hogy most mossunk olyanokat, és ha van olyan szennyes akkor azt berakjuk a mosógépbe. Általában én vagy néha az Anyukám vasal. Majd beszélek vele.

2021. jan. 10. 10:53
 15/18 anonim ***** válasza:
77%

Valamit titkolsz... kérdés, hogy mit és miért.

Vagy anyukádat ennyire sem érdekli, mi van veled, ami viszont szomorú. Főleg, hogy nem mersz megkérdezni tőle, hogy kaphatsz-e pár új ruhát.

Számomra félelmetesek ezek a kérdések, apával soha nem volt semmi tabu, ha ruha, betét kellett, kértem tőle pénzt és megvettem. Egy pillanatig nem hezitáltam, mert tudtam, hogy nem fog leszólni, hanem ad rá.

2021. jan. 10. 11:05
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, én fiús szülő vagyok, nem is nagyon jól eleresztve, de néha magam szoktam kiadni a jelszót, hogy akkor most már irány ruhát/cipőt/alsóneműt venni. Van egy alsó limit, ami alá alsógatyából/felsőruházatból/pólóból, szétrúgott cipőből nem vagyok hajlandó menni.
2021. jan. 10. 19:14
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ennyit nem mersz megkérdezni? Hogy fogsz elkéredzkedni egy buliba pl? :')
2021. jan. 11. 00:22
 18/18 Savlekotő ***** válasza:
Jó anyagi helyzetben éltek, de szakadt kinőttek a ruháid,vagy fogalmad nincs a valódi anyagi helyzetetekről vagy rajtad spórolnak..
2021. jan. 21. 04:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!