Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Homfób szülövel ezt, hogy...

Homfób szülövel ezt, hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés
Az apám eléggé homofób. Azaz nagyon. Én jelenleg 16 vagyok és fiú és meleg. Szeretném megvenni a Meseország Mindenkié című könyvet magamnak. Az, hogy ki mit gondol erről a könyvről az nem érdekel. Amikor kijött ez a könyv akkor itthon is mondogatta, hogy "mi az hogy két királyfi van benne?" Meg ilyenek. Illetve anyával pakolgattuk a régi mesekönyveket és beszéltük hogy milyen jól jönnek mert a tesóméknak születik hamarosan gyerekük. Az egyik könyvről beszéltük hogy de jó lesz neki ezt olvasni majd apám (aki a konyhába volt) megszólalt hogy ő majd a b*zikról fog olvasni de nagyon lekezelően mondta. Ha megrendelem akkor kártyás fizetés kell hozzá és apám a postán dolgozik. Nem akarom, hogy bármiből is kiderüljön hogy nekem meg van ez a könyv. Illetve nekem nincs kártyám értelem szerűen és még azt se akarom, hogy megtudják hogy valamit egyáltalán rendeltem. Elrejteni el tudom ha meglesz csak az a nagy kérdés, hogy hogyan legyen meg.

2021. jan. 9. 11:01
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

#5 anyám készpénzel szokott fizetni és nagy értékben nem szokott venni dolgokat csak ha nagy bevásárlás van de oda meg apámmal megy mert kocsival mennek és neki nincs jogsija.

#6 általába nem mesekönyveket szoktam olvasni csak megtetszett ez a könyv és szeretném elolvasni.

Úgy néz ki, hogy meg tudom rendelni. Szóval köszi a válaszokat. Bár még van idő mert 14-ig karanténba vagyunk és utána lesz az, hogyapám nem lesz itthon.

Egyébként ha valaki tudna segíteni, hogy mit csináljak hogy apám abbahagyja ezelek a beszólásokat akkor megköszönném. Vagy esetleg azt, hogy hogyan tudnám leszarni mert most nagyon nem megy.

2021. jan. 9. 11:38
 12/44 anonim ***** válasza:
98%
Olyan webshopon vedd meg, ahol banki átutalással is lehet fizetni, mivel azt úgy is meg tudod oldani, hogy ők megadnak egy bankszámlaszámot, te meg bemész a bankba, és befizeted oda készpénzzel az árát.
2021. jan. 9. 11:41
 13/44 anonim ***** válasza:
17%
16 évesen még nem vagy meleg, ilyenkor túltengnek a hormonok.
2021. jan. 9. 11:46
 14/44 anonim ***** válasza:
87%
13, de lehet meleg. Én 16 évesen már nagyon régóta tudtam, hogy heteró vagyok. Egy meleg is pontosan ugyanígy tudhatja. Ne akard jobban tudni mások helyett, hogy kihez vonzódnak!
2021. jan. 9. 11:50
 15/44 anonim válasza:
16%
Várj még pár évet, aztán csak kiderül, hogy tényleg a saját nemedhez vonzódsz, vagy csak a hormonok ugráltatják az agyad.
2021. jan. 9. 11:52
 16/44 A kérdező kommentje:

#15.

Nem arra kértelek meg hogy mond el, hogy nekem kik tetszenek mert azt egyedül is el tudom dönteni. Te azt mondod, hogy ez a hormonok miatt van de az a fura, hogy mielött megjöttek a hormonok az elött is tudtam. Visszagondolva meg még az elött is voltak rá jelek

2021. jan. 9. 12:07
 17/44 anonim ***** válasza:
85%

A hormonok nem ugráltatják így az agyát. Semmi infó nincs arról, hogy mit érez a kérdező. Az orientáció nem változik. Még a hormonoktól se. Az ember elég fiatalon rájöhet az orientációjára, gondolom már te is beleszerettél valakibe 16 éves kor előtt vagy legalább éreztél szerelmet valamilyen nem irányába. Nem az volt a kérdés központjában, hogy meleg-e és nincs információ, ami alapján ezt eldönthetnénk, így ezt az állítást tényként kell venni és ennek tudatában meg kell válaszolni a kérdést.

Kérdező: Apád nem fogja abbahagyni, ő már agymosott homofób marad. Tapasztalatom szerint az ilyen embereket lehetetlen érvekkel meggyőzni, mert ezt a véleményt is érvek nélkül alakította ki és tartja fenn. Ezzel sajnos együtt kell élni, akármennyire is nehéz, a helyzetet elnézve jó ötlet lenne az első pillanatban elköltözni onnan.

Ha sikerül megoldani, akkor örülök. Azt még hozzátenném, hogy akármennyire is a melegekkel hozzák kapcsolatba a könyvet, 3 mesében van LGBTQI+.

Egyébként nem ajánlom annyira a könyvet. Nem írták meg annyira jól, akármennyire jó szándék van mögötte, szóval nem hiszem, hogy egy átlag gyereknek elég szórakoztató lenne, az meg biztos, hogy egy 16 évesnek nem lenne élvezhető.

Sok szerencsét, nehéz az élet ilyen szülő mellett.

2021. jan. 9. 12:07
 18/44 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem rossz könyv, de azt egyáltalán nem értem, miért lett ilyen meleg jelkép, amikor szinte egyáltalán nincs is benne szó melegekről. Szexualitásról meg pláne nincs. Emberi élethelyzetekről és kapcsolatokról szól, nem szexről. Egyszerűen maga az a tény lehet az oka a könyv körüli felhajtásnak, hogy a Labrisz adta ki, és gyerekeknek szól. De a tartalma egyáltalán nem problémás, és csak nagyon minimálisan LMBT+. Ha egy másik kiadó adta volna ki, senkinek semmi baja nem lenne vele és senki nem hangoztatná, hogy nem való gyerekeknek.
2021. jan. 9. 12:19
 19/44 anonim ***** válasza:
98%

"ha elolvasok egy könyvet ami a sorozatgyilkosokról szól (és megnézem a Dexter c. sorozatot) akkor sorozatgyilkos vagyok"

Igazából erre sokkal nagyobb az esély, mint arra, hogy meleg leszel egy meleg könyvtől. Ugyanis a melegség nem döntés kérdése, de az igen, hogy meggyilkolsz-e valakit. És a könyvek, filmek mindenféle ötleteket adhatnak, hogy hogyan lehet ölni. Vannak is ilyen esetek, hogy embereknek, főleg fiataloknak egy film adott ihletet ahhoz, hogy megöljenek valakit. Olyan viszont nincs, hogy valaki attól lesz meleg, hogy elolvas egy könyvet.

2021. jan. 9. 12:24
 20/44 anonim ***** válasza:
84%

A könyv kifejezetten rossz! A feléig bírtam élvezet nélkül és otthagytam.

Az érettségi után igyekezz minél távolabb a primitív apádtól.

2021. jan. 9. 12:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!