Elsősorban olyan személy válaszát várnám aki abban tudna segíteni,hogy egy gyerekelhelyezés után ami az én javamra végződött,az apuka aki egyedüli tulajdonos a közösen lakott ingatlannak,kirakhat-e a házból minket,úgy hogy a gyerek még kiskorú?
20-as
Érdekes hozzászólás, nem vagyok szimpatikus? Még szerencse hogy nem Te vagy a gyerekem apja!
Ha meg mégis, mi volna ha végre szemtől szembe álva mondanád el hogy pontosan mi is az én bűnőm amiért ellenszenves vagyok?!
Már ne is haragudj, de az olvasottak alapján tényleg nem vagy szimpatikus! Teljesen igaza van a húszas válaszolónak!
Nem is értem, hogy gondoljátok, hogy a bíróság kiteszi őt a saját tulajdonú ingatlanából?
Ha 50-50%lenne a tulajdonjog, akkor sem tudnád csak úgy kitenni, csak ha kifizeted a részét!
Amit ráköltöttél a házra azt bizonyítani is tudni kell! Arról nem is beszélve, hogy te is ott éltél, te is használtad, amortizáltad!
Hogy a megítélt gyerektartást nem fizeti az tényleg görénység! Én ilyet soha nem tennék a gyerekemmel!
De ezen felül semmiben nincs igazad! Mi az,hogy elváltál, de 3 évig ott akarsz még élni? Mindketten felnőtt emberek vagytok, ahogy Ő megoldja a lakhatását, neked is meg kell a Tiédet!
Harcoltál a gyermekfelügyeleti jogért, megszerezted, most már fel kéne nőni hozzá, és felfogni, hogy ez nem csak jogokkal jár hanem kötelezettségekkel is!
Mindenről van számlám, vagyis ha annak csak a felét vissza kapnám elég lenne önerőre. Az elmúlt 5 évben (amikor is először bukott le) megtanultam hogy senkiben sem szabad bízni, a változásban meg legkevésbé.
A gyereket ketten válaltuk, és válás ide vagy oda ketten is tartozunk érte felelősséggel.
Nem tudom miből gondolta itt bárki is hogy nekem az a célom hogy az apuka költözzön el a saját ingatlanából, mert ez nekem eszembe sem jutott.
Én évekig elviseltem a megalázást a megcsalást, mig apukának csak azt kellet(kell) elviselni, hogy napi szinten a gyermeke közelében lehet, és én mosok főzök takaritok sok esetben utána is. Senki nem kérdezi hol tölti az estéket/éjszakákat, hisz szabad ember, de azt szerintem és a bíróság szerint is joggal elvárható, hogy legyen gerince és ha már csinált egy gyereket azt ne rakja ki az utcára.
Tök jó, hogy ezt megkérdezted.
Fiatalembereknek és fiús anyáknak elmentendő a történet, hogy hogyan nyúlják le ellés után az anyagias kis nőstények a hímeket.
(Ha TE nem tudsz a kölködnek ellátást/megélhetést biztosítani, akkor engedd át annak a szülőnek, aki képes rá. Tudod, kaukázusi krétakör, stb.)
23: "joggal elvárható, hogy legyen gerince és ha már csinált egy gyereket azt ne rakja ki az utcára"
Őt nem is akarta, hisz magad írtad #11-ben, hogy magának akarta a gyerek felügyeleti jogát. Tehát a gyerekkel kettesben maradtak volna az ő kizárólagos tulajdonú lakásában.
Én inkább azt kérdezném, annak van-e gerince, aki magának akarja a gyereket, majd a gyerekre való hivatkozással ott akar maradni a másik tulajdonában?
Az más kérdés, ha értéknövelő beruházásba (tehát nem csak állagmegóvásba!) adtál pénzt. Akkor ez értelemszerűen jár neked.
Nem egészen értem, voltaképpen mit szeretnél. Még 3 évig együtt lakni a volt férjeddel? Vagyis a válás elhatározásától számítva még 7 éven át együtt lakni vele? Ez nem őrli fel mindkettőtök idegeit? És még inkább: szerinted nem árt a gyereketeknek? Szerintem nagyon!
Tudod mit kellet volna tenned? Akkor beadni a válópert, amikor már el is tudsz (és akarsz) menni. Vagyis 7 évvel később, mint ahogyan tetted (vagy tettétek).
Fiúk, figyelem! így szedik el ingatlanaitokat a semmirekellő golddigger nőcik.
(Ha nem azok lennének, akkor lennének annyira becsületesek, hogy a ffi ingatlanát ne vegyék el. Elvégre lehet szülőhöz/rokonhoz/szállásra költözni, vagy a gyereket az apa gondoskodására bízni.
De nem, AZ ILYENEKNEK AZ APA INGATLANA KELL!!!
Ezek a golddigger-es hozzaszolok nem azoktak olvasni. (Mar ha tenyleg tobb van, es nem csak egy ember irkal kamu-profilokrol.)
Ha megtanultatok volna olvasni (esetleg ertenetek a joghoz), akkor lathatnatok, hogy:
- NEM lehet elvenni a tulajdonjogat a lakasnak.
- Vagy egyutt laknak a szulok ott a kozos gyerekkel
- vagy a no egyedul, de akkor lakbert fizet, mint alberlo. (Es akkor abbol a penzbol o berel maganak mast.)
Es persze mindez zaros hataridoig, legkesobb a gyerek felnotte valasaig van igy (pontosabban maximum a tanulmanyai vegezteig), azutan mar nem kotelessege a sajat gyerekenek lakhatast biztositania. De legtobbszor csak atmenetileg engedelyezi a birosag, elore eldontott 1-2 ev (gyerek koratol fuggoen), ami alatt a gyereket egyedul nevelo szulo is el tud helyezkedni.
A tobbi a kamu kategoria.
Kedves 29, a kérdező jelenleg is fizet a lakhatásért nem is keveset!
Köszönöm mindenkinek, hogy időt szánt rá hogy akár a saját tapasztalatát akár saját félelmét burkoltan ugyan de leírta!
Amit akartam megtudtam.
Mindenkinek a legjobbakat!
...ja, és BÚÉK! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!