Mit néznek egy gyermekelhelyzében apa esélye?
A te esélyeid igen jók a leírásod alapján.
Elképzelhető, hogy nem is akarná magához venni az anya a gyereket, ha ennyire nem érdekli a sorsa.
Fizet gyerektartást?
1:nem vagyok cigány nem is értem hogyan gondolsz ilyet :) de veled is megtörténhet pont ugyan ez :D
2 nem fizet semmi csak a családi pótlékot küldi el de azt is csak akkor ha fizut kap (2-3 meg jön a számlára 9-10 küldi de akkor kap fizut is)
1.: Köszönöm szépen a tanácsot utána járok a dolognak
2.: Oviba én vittem abba 2 hónapos beszoktatási időbe, és most is én hordom. Le írtam hogy jelenleg mennyire foglalkozik a gyerekkel ebben a 6 hónapban kérdés alá.
Családi pótlékot intézd el, hogy te kapd, illetve 6 hós korától munka mellett is igénybe veheted a gyedet. A gyermekelhelyezési pert is indítsd el minnél hamarabb, ha eddig nem érdekelte a gyerek, akkor nem fog kapálózni érte, hogy ő kapja meg.
De ha mégis, akkor tudni kéne 1-2 dolgot.
Anyukának van-e hol laknia, van-e bevétele, megfelelően el tudja-e látni a gyereket. Ha a minimális dolgokat tudja biztosítani, akkor a bíróság, mivel eléggé anya párti, neki fogja ítélni, ha az anyuka önként nem mond le erről. Ebben az esetben egy jó ügyvéd még megnyerheti neked a pert, az utóbbi fél évre hivatkozva.
Keress egy jó ügyvédet aki az "a gyereknek az anyja mellett a helye" mentalitás helyett, a "jobb körülmények között nevelődjön a gyerek" mentalitás felé tereli a bíróságot.
Egy 6 hónapos gyereknél egy anyapárti országban jó ügyvéd nélkül, elég nagy esély van rá, hogy az anyuka kapja a gyereket amennyiben igényt tart rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!