Igen, létezik. Ez az ideális. Aki a szülők bűnei mögé bújva ismétli meg őket a saját életében, az a saját gyengeségeit próbálja ezzel álcázni. Apukád egy jó ember, továbblépett azon, hogy őt "megnyomorították" lelkileg, és saját erejéből lett olyan, amilyen. Legyél büszke rá!
2021. jan. 5. 16:18
2/15 anonim válasza:
Hogyne létezne? Ha mindenki olyan lenne, mint a szülei, akkor elég unalmas lenne a világ.
Ha valakinek az apja verte őt, ő is vagy olyan lesz mint az apja, vagy a büdös életbe nem fog kezet emelni a gyerekére. Mind a kettőt a saját tapasztalat motiválja, csak az első kompenzálni próbál a saját sérelmein a gyerekén keresztül, az utóbbi pedig javítani akar azon, hogy az ő gyereke ne élje át azt, amit ő.
2021. jan. 5. 16:25
3/15 anonim válasza:
Sok bántalmazott gyerek határozza el, hogy nem lesz olyan, mint a szülei, pontosan azért, mert tudja, milyen érzés ilyen körülmények között felnőni. Szerencsére apukád ezt be is tudta tartani.
2021. jan. 5. 16:26
4/15 anonim válasza:
Csak tudatos. Elgondolkodott azon hogy mi az amit nem szeretne ugyanúgy csinálni mint a szülei. És csak a jó tulajdonságokat viszi tovább.
2021. jan. 5. 16:26
5/15 anonim válasza:
Nagyon jol teszi hogy ő nem bánt. Én úgy gondolom ő megfogadta ha lesz gyermeke ő jobb szülő lesz és sose fogja bántani. Az ő rossz gyerekkorát nem adja át a fiának, hanem jobbat akar neki. EZ a jó szülő én szerintem.
2021. jan. 5. 16:28
6/15 A kérdező kommentje:
Mesélte, hogy volt amikor minden nap kapott verést. Mindenféle eszközzel bántotta a nagyapám, és nem csak fizikailag, hanem lelkileg is bántotta őt.
2021. jan. 5. 16:37
7/15 anonim válasza:
Sokat szenvedett és nem akarja,hogy te ugyanazt megéld.Nagyon fájdalmas élete lehetett.
2021. jan. 5. 16:46
8/15 anonim válasza:
Akit vernek az nem ver. Ennyi.
2021. jan. 5. 17:05
9/15 anonim válasza:
Persze az én apámat is verte az ő apja, de ő sosem ütött meg minket. Anyám viszont annál többet, pedig őt sosem bántották a szülei.
Nem csak a szülői példán múlik a felnőtt kori viselkedésed.
2021. jan. 5. 17:16
10/15 anonim válasza:
Nem függünk ennyire a szüleinktől. Nem kell evidensnek lennie, ha az apám alkesz én is az leszek. Bántalmazás esetén jól tette, h megszakította a kapcsolatot, engem is vertek meg néhányszor. Így vissza gondolva néha jogosan, de én se bántanám sose a gyerekeimet. Viszont 20-30-40 évvel ezelőtt természetesnek lehetett mondani, ha nem viselkedett egy gyerek, akkor elfogadott volt a bántalmazás. Ma már nem elfogadott egyáltalán és helyesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!