Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mint gyerek, hogy tudok...

Mint gyerek, hogy tudok "segíteni" a szüleimnek megcsalás témában? Hogy tudok könnyen túl lenni rajta?

Figyelt kérdés

Nem fogom tudni röviden elmagyarázni, előre is bocsánat minden hibáért, amit ejtek a szövegben és ha esetleg összeszedetlen.

Szóval minden másfél évvel ezelőtt kezdődött. Apám alkoholista, amióta az eszemet tudom, az utóbbi években emiatt súlyos betegségei is vannak (cukorbetegség, napi ötször oltja magát magas dózisokban, májával, szívével, stb.). Nemrég csípőprotézis műtéte volt, így két hét kórház után mamámhoz költözött egy hónapra (nekünk sulink, anyámnak dolgoznia kellett, nem tudtuk volna kiszolgálni). És ekkor jöttünk rá igazából, hogy (bármennyire is bunkón hangzik sajnos) mennyire jó volt nélküle. Két évvel ezelőtt karácsonykor anya elmondta, hogy válni szeretne, viszont soha nem lehetett erről beszélni apával. Amikor anya megcsalta apát, rá kettő-három hónappal elmondta nekem, de mivel elég közel állunk egymáshoz, nem voltam kiakadva, sőt örültem, hogy végre boldognak látom. Bátyám nem tudott róla, csak most szilveszter előtt. Anya pedig, mint fent említettem szilveszterkor mondta el apának ezt, viszont kisebb elhallgatásokkal (olyan, hogy nem mondta meg, hogy kivel, meg a pontos időt, hogy mióta, illetve azt, hogy én már tudok róla régóta, de ezzel csak nekem akart kedvezni).

Szóval most a helyzet az, hogy amikor apa már ivott és részeg, akkor semmi sok nincs, mert vagy alszik, vagy csak tv-zik, de amikor józan, akkor nagyon mérges. Félreértés ne essen, soha nem emelne ránk kezet. A baj az, hogy iszonyúan rossz a hangulat itthon, soha nem akartam még ennyire csak nemes egyszerűséggel felszívódni, mint most. Szeretem apámat, de egyszerűen soha nem állt hozzám közel és nem is nagyon próbálkozott, így nagyon nehezemre esik vigasztalni vagy bármi. Anyával szinte legjobb barátnők vagyunk, annyira jó a kapcsolatunk, szóval érte eddig nem aggódtam, de most ezután olyan tompa lett és egyszerűen már nem tudom mit kezdjek velük, vagy épp magammal. Lehet ezt csak azért írom ki, mert egy kis támogatást akarok olyanoktól, akik hasonló cipőben jártak, vagy értenek hozzá, hogy igenis túl lehet ezen lenni és meg is oldódhatnak a dolgok.

16/L

2021. jan. 2. 23:29
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Egy kis fejlemény, ha valakit érdekelne a dolog ^^ :

Úgy tűnik mindenki kezd belenyugodni a helyzetbe. Apámnak az öccse tartozik pár millióval apámnak (örökség, ház téma), és úgy néz ki ezt a pénzt nemsokára meg is kapja (amiből el tud költözni). A házat pár napig újítgattuk, el fogjuk adni. Ennek a fele lesz a miénk és falura fogunk kiköltözni belőle (még egy szimpatikus házat is kinéztünk anyámmal). Bátyám, mivel nagyon sok minden köti a városunkhoz, valószínűleg apánkkal marad.

Most már azt várom, hogy minél hamarabb eladhassuk a házat és költözhessünk, hogy minden megoldódjon. :)

A válás valamikor a költözésnél lesz ,azt hiszem, úgy beszélték, és közös megegyezés alapján, hogy minél egyszerűbb legyen.

Nagyon köszönöm ismételten a válaszokat, nagyon jól esett még most is visszaolvasni!

2021. febr. 9. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!