Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha megtudnád,...

Mit reagálnál, ha megtudnád, hogy a középiskolás gyereked amióta nagykorú minden héten többször is iszik alkoholt, úgy hogy a kollégiumi házirend tiltja?

Figyelt kérdés
Csak hétköznap, csak akkor amikor koliban van.
2021. jan. 1. 13:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%
Mindenki volt fiatal, legtöbbünknek voltak elhajlásai, kinek gyakrabban, kinek csak ritkán. Ha emiatt iszik, nem csinálnék belőle nagy ügyet, de arról azért beszélgetnék vele, megéri-e kirúgatni magát, vagy mi a B terve, ha kirúgják. Viszont ha egyéb oka lehet (lelki), akkor mindenképpen megpróbálnék valahogy segíteni.
2021. jan. 1. 16:19
 12/25 anonim ***** válasza:
63%
Nem lehet hogy a szülők a hibásak? Mert álltalában ez szokot lenni . Sokat veszekszetek a gyereketekel? Mert e miat is szokatak inni. De az is lehet hogy csak be akkar ileszkedni vagy bent maradni és menőnek maradni egy társaságba. A 9 -esnek igaza van.
2021. jan. 1. 16:24
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
Vegyük hogy a kérdező itt a gyerek, mert igazából nem derült ki. Ha nagykorú vagy akkor szerintem már a szüleid is komolyabban vesznek kivéve ha gyerekesen viselkedsz. Ehhez az kell hogy őszinte legyél velük. Mert ha otthon előadod a szent jófiút akkor biztos meglepődnének. De amúgy miért kellene ezt elmondani? És ha most mivel nincs koli nem iszol egyáltalán ezt miért érzed bajnak? Akkor kell félned ha romlott a tanulmányi eredmények a bukizás miatt, mert akkor jogosan lennének csalódottak a szüleid.
2021. jan. 1. 16:33
 14/25 anonim válasza:
34%
örülni kell, hogy normális a gyerek, még jó hogy nem drogozik, sokan azt csinálják
2021. jan. 1. 16:36
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Itt nem az a probléma hogy a kollégiumban iszik, hanem hogy napi szinten iszik, vagyis gyerek létére alkoholista. Ez pedig egy olyan probléma amit kezelni kell, mert már a húszas éveire jóválehetetlenül tönkre fog menni a gyerek.
2021. jan. 1. 17:02
 16/25 anonim ***** válasza:
76%

Mielőtt bármit is mondanék neki, visszagondolnék rá, hogy én mit műveltem olyan idősen, el szégyellném magamat, majd bontanék egy sört és csöndben iszogatnám!

És ez nem vicc!

2021. jan. 1. 17:31
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Te vagy az drága Éva néni? Sajnos azok az anyák akik 45 felett vállalnak gyereket nehezebben látnak bele a gyerekük hozzá állásába mivel nagy a korkülönbség. Te is voltál fiatal, de ez a 21. Század, mások az érték rendek. Múltkor amikor el mesélted nekem a busz megállóba, hogy még vezetésnél is iszik eszembe jutott hogy a reflexre is hatással van a pia, de később jutott eszembe és nem akartam emiatt telefonálni. Ha nem te vagy az, akkor is ez az igazság.
2021. jan. 18. 19:09
 18/25 anonim ***** válasza:
48%
megdicsernem de azert szólnék neki hogy óvatosan es ne bukjon le. most fiatal, most igyon, es ne 30-40 evesen 😸
2021. jún. 28. 00:18
 19/25 anonim ***** válasza:
13%
10: Megkérdezném, örülne-e egy májátültetésnek...
2021. jún. 29. 10:08
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

És mit iszik? Sörözik a haverokkal vagy azért komolyabban isznak?

Figyelmeztesd hogy ne rúgják ki és ésszel, de a túlzott tiltásnak illetve a nagyon durva megszorításnak se biztos hogy jó vége lesz, ahogy előttem is írtàk.

2022. máj. 3. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!