Középiskolába járok,18 vagyok és nem engednek ki szünetben dohányozni, pedig a házirendben sehol nincsen tiltva. Mit tudnék ezesetben tenni, hogy kiengedjenek?
Sajnos ezzel én is szembesültem elmultam 18 felnött emberként szavazhatsz hivatalosan ihatsz dohányozhatsz szexelhetsz, de nem mehetsz ki suliból.
A probléma az,hogy mivel vállalják a személyes biztonságodat azzal hogy kiengednek és elbasz mondjuk az autó olyan pert csesznek rajuk hogy hohóó.Nem lehet ez ellen mit tenni. Ha a szüleid külön irnak esetleg az igazgatónak hogy vállalják a felelőséget,hogy elhagyhatod az iskolát az ő felelőséggükre feltéve ,hogy az órai megjelnésre ez nem lesz hatással. De sok sikert ,hogy meggyőzd erről a szüleid. és btw 18 vagy ha dohányozni akarsz csináld nem leszek kép mutató mint előttem lévők.
Utolso. Én nem azt mondtam, hogy ne dohányozzon. Hanem azt, hogy attól még lehet normálisan szívni. Napi 1-2 szál cigi nem elég iskola után és estefele? Nehogy már szünetben rohanni kelljen ki az iskolából, olyan stresszes élete van, vagy mi?
Amúgy meg nem hiszem, hogy kiengedik a suliból. Nálunk legalábbis zárták az ajtót, csak akkor mehettünk ki, ha megmutattuk az órarendünket és valóban vége volt a napnak. Ellenkező esetben kiengednek, hát nem biztos, hogy vissza is megy egyik-másik gyerek.
Ha az iskola házirendjét figyelmesen elolvasod akkor megtalálod benne hogy a tanuló tanítási időben (tanórák között) nem hagyhatja el az iskola területét. Amíg iskolában vagy az iskola felelős érted (a tanórák végéig).
Pl ha téged cigizés közben a suli előtt elütnek a szünetben akkor az iskolát hurcolják meg. Ha a tanítás után a suli előtt csap el egy autó akkor az iskolát nem bánthatják. Ezért mélységesen egyetértek azzal, hogya szünetben ne menjenek ki a suliból a diákok.
Diákként bírd ki cigi nélkül a tanítás alatt! Ha nem megy akkor iratkozz át egy olyan suliba ahol a cigizést halgatólagosan engedik (a helyi gyűjtő, vagy esti tagozat).
A mi sulinkban létezett olyan, hogy kilépő, de csak lyukas órákra szólhatott, szünetekre nem, és az osztályfőnöknek, igazgatónak és a szülőnek is alá kellett írnia (tehát hamisítani nem lehetett). Aki kiment cigizni úgy, hogy nem volt kilépője, az általában vagy kilógott (mondjuk hozzácsapódott egy társasághoz, akiknek volt kilépője), vagy lebratyizott a portással, aki kiengedte (aztán amikor az egyik gyerek nem jött vissza, ez megszűnt, ellenőrizték rendesen, hogy aki kimegy, annak van-e kilépője, meg azt is, hogy visszajön).
A cigisek többsége amúgy megoldotta órák előtt és után, és kibírta mindenki, egy osztálytársam volt, aki nem bírta ki, de őt meg annyiszor elkapták, amikor ki akart lógni, és annyi igazgatóit meg osztályfőnökit kapott ezért, hogy inkább átment valami esti suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!