Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ányám miért ragaszkodik...

Ányám miért ragaszkodik ennyire a gyerekhez?

Figyelt kérdés
Még csak 16 vagyok. Anyámnak már kb 13-14 éves korom óta mondom, hogy nekem gyerekem sose lesz. De mindig azzal jön, hogy ennyi idősen ő se akart de végül hármat szült. Én mondtam, hogy ezt a hibát sose fogom elkövetni. Azzal jön, hogy ha 28 leszek akkor majd megtudom (ő 28 évesen szült először). Meg, hogy eggyütt fogunk örülni és egész terhességem alatt velem lesz. Annyira idegesítő ezt halgatni hogy már úgy vagyok vele, hogy kés fogok szúrni a hasamba hogy a lehetőségem se legyen terhesnek lenni. Kikészít már teljesen és bármit mondok ugyanazok a válaszok jönnek és már rooszul vagyok ettől az egész hülyeségtől

2020. dec. 31. 11:00
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Mindig anyám hozza fel a témát én csak mondom hogy sose lesz mert nem akarom elcseszni az életemet és mindig veszekedés lesz belőle. Meg van más is ami miatt nagyon rosszul esnek ezek a dolgok és mindig kivág belőlem de azt inkább nem írom le mert tudom, hogy itt milyenek az emberek.
2020. dec. 31. 11:30
 12/36 anonim ***** válasza:
95%
Olyan megható, hogy egymást idegesítitek.
2020. dec. 31. 11:30
 13/36 anonim ***** válasza:
81%
Vizsgáld meg a minőségi különbséget az általad megoldásnak látott harakiri, és a mentálhigéniés fejlődés között, ami oda vezet, hogy egyszerűen csak elfogadod, hogy ő ezt mondja, harag nélkül. Ez a tulajdonság a tolerancia, amivel egy ember nagyon sok kellemetlen pillanattól képes megkímélni magát, hisz csak a saját érzéseink felett van hatalmunk... 💖
2020. dec. 31. 11:34
 14/36 anonim ***** válasza:
42%

16 évesen még a dackorszakban vagy, gyakorlatilag mindenre nemet mondasz amit más ráderőltet!

De nem maradsz mindíg 16 éves, fejben sem.

Nyilván amennyit ezzel a fejjel megértesz a világból, arra ez a válaszod. Jelenleg...

2020. dec. 31. 11:35
 15/36 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem szeretnél gyereked az a te dolgod. Annyiban hibás anyukád hogy már ilyen fiatalon ezzel traktál. Én sem szeretnék gyereket és ugyan annyi idős vagyok mint te. De azzal is tisztában vagyok, hogy 30 körül bekapcsol a nőknél egy villogó piros lámpa, és ott azonnal: Gyerek, gyerek, gyerek. Én gyerek nélkül képzelem el az életemet, csak magamra tervezek, de egy ici-pici kiskaput hagyok, hogyha úgy alakulna ne az legyen hogy: Na, most akkor mi van?
2020. dec. 31. 11:35
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb ha nem reagálsz rá, vagy csak simán mondd azt, hogy még van 12 éved hogy 28 legyél, szóval felesleges még mondogatnia.

Aztán az hogy te nem akarsz gyereket, rád tartozik, nem kell így az orra alá dörgölni mert csak tovább generálod nála ezt az egészet.

A hasba szúrással pedig ne is viccelődj.. nem kell gyereket vállalnod ha nem akarsz de azért belehalnod se kell ebbe..

2020. dec. 31. 11:37
 17/36 anonim ***** válasza:
73%

Ahogy latom, anyukad hajthatatlan, de probald meg vele finoman kozolni, hogy ne hozza fel ezt a temat, meg egy ideig ugysem aktuális. Majd 28 evesen terjetek vissza ra.

En sem akarok gyereket, tudom milyen mindenkitol megkapni hogy majd kesobb... Ja persze. 24 eves vagyok, meg mindig nem szeretnék, ha gondolod irj privatban, en megertelek, es valószínű az indokaink is hasonloak.

2020. dec. 31. 11:49
 18/36 anonim ***** válasza:
43%
Ezen annyira feleslegesen vitatkoztok. Ha legközelebb szoba kerül, hagyd rá anyukadra, hogy jó,majd 28 évesen visszatertek a kérdésre. Egyébként 16 évesen én is azt mondtam sose lesz gyerekem és biztos nem, most 24 évesen egy 3.5 éves kapcsolatban már úgy érzem, hogy lehet,hogy lesz, pár éven belül akár, lehet nem, majd alakul. Mindketten nyitottak vagyunk rá, de jelenleg nem tervezünk még gyereket. Nem kell erre rastresszelni, pláne nem 16 évesen
2020. dec. 31. 11:55
 19/36 anonim ***** válasza:
75%

Első és egyik legfontosabb dolog amit most megtanulsz, hogy a konfliktus elkerülés miatt azt mondod, igen anyu majd lesz, de még nagyon messze van, csak 16 éves vagyok.

Aztán, hogy 10 év múlva akarsz-e gyereket, majd TE eldöntöd. Addig meg nyugtatgatod anyut, hogy lesz és kész.

Én ezt csináltam egész végig, már 40 fölött vagyok. Szerintem már rájött, hogy nem lesz és elfogadta.... Komoly probléma, hogy egyesek a gyerekvállalást majdnem kötelező dolognak tekintik.

2020. dec. 31. 11:57
 20/36 A kérdező kommentje:
Anyámnak szerint azaz élet rendje, hogy elkezdek dolgozni majd találkozok a nagy ő vel különköltözünk lesznek gyerekeink és megörekszünk. Szerinte így fogom leélni az életemet. De én szeretnék kiköltözni Londonba és vagy itt magyarországon vagy ott elvegezni egy művészetis egyetemet és ott élni Londonba. Különböző művészeti ágakat kipróbálni és kiteljesedni. Szerezni olyan embereket akik annyira elborultak mint és velük megőrülni. Nekem ez az élet ahol magammal és a hozzám közelálló emberekkel foglalkozhatok és talán lesz egy olyan pasi aki elfogad minden hülyeségemmel együtt. Szabadnak és függetlennek lenni. Így kepzelem el az életemet 35-40 eves koromig és, hogy utána mi lesz azt majd meglátom akkor. Lehet valamibe meghalok lehet, hogy az addigi életstílusomat folytatom de nem akarok gyereket/gyerekeket mert az elvenné rengeteg időmet és energiamat én meg nem olyan eletet készülök élni ahova befér egy gyerek.
2020. dec. 31. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!