Mit gondoltok erről?
(én egy kívülálló vagyok, akinek mesélték)
Adott több testvér. A két legnagyobbnak nincs párja, a két következőnek van (a legkisebb meg sokkal kisebb). A korosztály 20-13 év (plusz a kicsi, aki sokkal kisebb náluk, ő most lényegtelen a sztoriban). A legnagyobbat folyamatos megjegyzések érik, hogy mikor lesz unoka(?) meg párja. És ez elgondolkodtatott, mert a legnagyobbnak nem kimondott életcélja, hogy folyamatosan legyen párja, hanem inkább a tanulmányai a fontosak. De ezért szerintem nem kellene őt piszkálni...
Nektek melyik fontosabb, hogy legyenek elért eredményeitek az életben (iskolák elvégzése, jó eredmények) vagy hogy mihamarabb és/vagy mindig legyen valakitek?
Az első, ami felötlött bennem: MIÉRT kellene, hogy ezek kizárják egymást? Tapasztalat szerint általában kifogásnak használják azt, hogy "a tanulmányok fontosabbak mint a családalapítás" azok, akik nem mernek párkapcsolatot kezdeményezni.
Én úgy gondolom, érthető, ha egy bizonyos korú embert családalapításról, párkapcsolatról, stb. faggatnak a közeli hozzátartozói, persze az egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen stílusban teszik.
Nem értem, mi köze van a kettőnek egymáshoz, mivel nyilvánvalóan semmi.
Egy lúzer, sikertelen embernek is joga van ahhoz, hogy úgy döntsön, nem kell neki társ és/vagy gyerek. Ahogy egy full sikeres, gazdag ember is lehet erősen családcentrikus.
Egy biztos, normális ember nem társfüggő, és nem is tűri el, hogy akár a családja, akár bárki más beleugasson abba, hogy mikor lesz társa és gyereke. Már csak azért sem, mert a társkeresés nem úgy működik, hogy rendelek egyet a webshopból és a megadott időpontra megérkezik.
Azt, hogy ebben a családban komoly bajok vannak. 20 évesen menyasszony, unoka? Kapjon már az agyához, aki ezeket kérdezte, mert előbb egzisztenciát kell teremteni és önismeretet szerezni, higy az a házasság ki is tudjon tartani. Ráadásul 25 éves korig fejlődik az agy érzelmi kontrollért felelős része, azaz addig nem is felnőtt az ember.
A 13-17 éveseknek persze, hogy van párja, mert annyira hajtja a hormon a pöcsét/nuniját, a 18-20 éves meg felvételire készül vagy egyetemen tanul. Nem irígylem azt, akit ilyen fiadzási nyomásnak tesz ki az ostoba akárkije.
Személy szerint sok kapcsolaton keresztül mentem 15 éves korom óta. Mostanra egyáltalán nem húz a vágy, hogy minden áron legyen valakim. Alapból személyes fejlődésben és eredményességben volt mindíg is a prioritásom. De egy langyos párkapcsolatba nem mennék bele mert most azt erőltetik. Viszont nem lenne kizárt a kettő, ha megtalálnám számomra a megfelelő partnert.
24F
Én megjegyezném,hogy a tanulás mellett lehet még párkapcsolata valakinek. Sőt!
De ha a legnagyobb nem akar párkapcsolatot,akkor persze nem kell.
Az ő élete
Mindenkinek egyéni, de húsz évesen nem feltétlenül fog családot alapítani.
Nyilván egyénfüggő, de nekem mindkettő fontos. A jó eredmény és a család is. Nem zárja ki a kettő egymást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!