Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Undorító a stílusa és nem...

Undorító a stílusa és nem veszi észre magát. Valamivel lehet hatni rá?

Figyelt kérdés

Édesanyámnak 100% hogy pszichés gondjai vannak. Undorítóan viselkedik másokkal és nem tudja visszafogni magát. Mindenkire gyanakszik, mindenki szar, mindenki hazudik meg lenézi őt. Egyszerűen nem lehet vele sehova sem elmenni. Kicsiként is gyűlöltem elmenni nyaralni, programokra, bárhova pont miatta. Üvölt mindenkivel olyan stílust meg mer engedni magának, hogy hihetetlen. Volt hogy üvöltözött pénztárossal, mert új volt és kicsit lassú. Postással is kiabált, mert szerinte nem jól állt a maszkja (laza volt a pántja). Volt hogy a boltban elromlott a terminál és állította, hogy a pénztáros hazudott és csak zsebre akarta vágni a pénzt. Postásnál is azért nem tudott kártyával fizetni, mert zsebre akarta tenni a pénzt. Ha pénztáros elüt valamit véletlenül, akkor az szándékos volt és direkt akarta lehúzni. Ha köhögnek mellette az is direkt volt, csak azért hogy gúnyolják meg hogy lefertőzzék. Ilyenek után órákig üvöltözik otthon és minket is bánt, mert ha ő ideges és szarul érzi magát, akkor másnak is legyen szar napja. A munkahelye is felcseszi, itthon csapkod, trappol meg kiabál. Nem veszi észre magát és csodálkozik, hogy mindenki kerüli. A munkahelyén sem bírják, csoda hogy nem rúgták még ki. Egy barátja sincsen, nem is volt, elkergetett mindenkit, még a rokonok egy részét is. Elviselhetetlen, katasztrófa. Az évek alatt annyi gyűlölet lett bennem iránta, ha ránézek ideges leszek. Idegbeteget nevelt belőlünk, az egész család gyenge idegileg. Rettegünk itthon, hogy mikor fog robbanni megint. Takarítunk, elpakolunk magunk után, főzünk, de mindig talál valamit. Két tesóm is olyan lett mint én. Az jár mindenki fejében, hogy hogy a francba tudnánk eltakarodni innen. Szeretnénk szeretni, de így nem megy. Amíg így viselkedik eltol magától mindenkit. Őszintén nem tudom apa hogy bírja. Régen imádkoztam azért, hogy elváljanak, de sosem történt meg. Azóta is csak marják egymást.

Van esély rá, hogy megváltozik egyszer? Nem lehet sehova sem elvinni. Párkapcsolatom sincs, mert rettegek, hogy mi lesz. Nagybátyjámmal is azért nem tartjuk már a kapcsolatot, mert anyának nem tetszett a párja és fúrta őket.

2020. dec. 22. 11:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem javul, nem fogja belátni, hogy nem normális. Kitartást, amint lehet, költözzetek. Apukádról nem írtál, vele mi van? Ha otthon él, ő ki tudna menteni titeket, ha nem, akkor nem tudtok elköltözni hozzá?
2020. dec. 22. 11:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, de nehéz ez, maximálisan átérzem. Nem tudom hány évesek vagytok, de minél előbb el kell tőle költözni. Talán annyit tehettek, hogy összefogással mindig rászóltok hogy vegyen vissza magából mert full ciki amit rendez. Minél többször van neki megmondva, talán egyszer magába száll. Vagy felveszed videora, és lejátszod neki a viselkedését. Visszanézve teljesen máshogy gondolja majd ő is hogy hogy viselkedik. Persze vágni fogja a pofákat rá, de majd csak elgondolkodik hogy ez nem jó így. Pszichológus sem ártana neki, de tudom hogy az ilyen nem megy el segítséget kérni.
2020. dec. 22. 11:55
 3/19 A kérdező kommentje:
Apa is otthon él. Gyűjti nekünk a pénzt, hogy eltudjunk menni. Mi is megyünk dolgozni amikor tudunk és a számlára rakjuk a fizetésünket. Testvéreim 16 évesek(ikrek), én 18 vagyok. Mindig szóltunk neki, hogy ne viselkedjen így, de akkor meg velünk üvöltözött, hogy szaros kölykök neki ne mondják meg, hogy ő mit csináljon. Inkább nem megyünk vele sehova, mert elsüllyedünk szégyenünkben. Ha tudnátok mennyiszer sírtam a viselkedése miatt. A szülői értekezleteken is amiket leművelt.
2020. dec. 22. 12:12
 4/19 anonim ***** válasza:
1%

A többi "leművel"-es kérdést is te írtad ki...???

Soha, senki mástól nem hallottam még ezt a szót!

2020. dec. 22. 12:26
 5/19 anonim ***** válasza:
2020. dec. 22. 12:28
 6/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem fog megváltozni, tapasztalatból tudom.Az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni, mindig nekik van igazuk és mindenki hibás csak õ nem.Nem fogja észrevenni magát soha az életben.
2020. dec. 22. 12:32
 7/19 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy mikor leköhögték, akkor üvöltözött mert hogy lefertőzik, tehát nem vírustagadó, nem én írtam ki a linkelt kérdést. Egyébként ha beírod a keresőbe, hogy leművel gyakori kérdések, akkor rengeteg más kérdést is feldob, nem én írtam ki az összeset és nem én vagyok az egyetlen, aki ezt a szót használja.
2020. dec. 22. 12:32
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó a helyzet, elképzelhető, hohy van vmi mentális problémája, hogy mindenkiről rosszat feltételez, téveszmés, stb... mondanám, hogy vigyétekel orvoshoz, de az ilyeneknek semmi belátási képessége vagy betegsegtudata nincs. A megoldás tényleg a költözés, addig pedig próbálj meg érzelmileg apukádra és a tesóidra támaszkodni, sajnos sztem nincs más megoldás.
2020. dec. 22. 12:35
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is nagy valószínűséggel mentális problémája van, tehát hiába mondjátok neki szépen, vagy csúnyán, hogy ez a viselkedés nagyon nincs rendben, nem fogja belátni. Erre csak az lenne a megoldás, ha ő maga döbbenne rá, hogy hopp, tényleg nincs rendben ahogy viselkedek. Sajnos általában az ilyen emberek előbb halnak meg egyedül magányosan, mint hogy segítséget kérjenek, mert meg vannak róla győződve, hogy nekik igazuk van, és a világ rossz, és mindenki csak bántja őket.

Nagyon sajnálom, de én úgy gondolom, hogy nem tudtok ezen segíteni, ami saját maga nem éri fel ésszel, hogy valami problémája van.

Amint tudsz / tudtok, minél előbb költözzetek el onnan.

Esetleg apukáddal beszélhetnél, hát ha hajlik ő is a költözésre/válásra. Talán az lenne a legjobb megoldás.

2020. dec. 22. 12:53
 10/19 anonim ***** válasza:
78%
Gyűjtsetek pénzt, akár apukáddal egyetemben és álljatok elé, adjatok neki ultimátumot. Mondjátok meg neki, hogy vagy viselkedik vagy az egész család elhagyja őt. Tudom, h kb olyan ez a szint mint az óvoda de hátha ez segít.
2020. dec. 22. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!