Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtilthatom anyámnak, hogy...

Megtilthatom anyámnak, hogy lássa a gyereket?

Figyelt kérdés
Anyám az egyik leggonoszabb ember akit valaha ismertem, egy érzelmi zsaroló, gonosz nőszemély. Jobban érdekelte mit gondolna róla, minthogy a gyereke mellett kiállt volna. Persze mások előtt játszotta a szentet, a minta anyát, idegeneknek nem merte elmondani a véleményét, ezt mindig otthon rajtunk töltötte ki, a négy fal között. Hányingerem van tőle. Gyerekként engem próbált megalázni, ettől jobban érezte magát, mert a való életben egy senki volt. Szerinte verni a gyereket normális. Nem egy pofonról van szó, hanem egy gyereket úgy megvert az apja, hogy ömlött e vér a szájából. Erre azt mondta, biztos megérdemelte. Szerinte ha valakit vernek otthon, így járt. A párommal úgy láttuk jónak, hogy nem tarthatja az unokájával a kapcsolatot, ha majd megszületik. Évekbe telt, míg én túlléptem rajta, nem akarom hogy a gyerekem is így nőjön föl. Jogos ez tőlünk? Ti megengednétek hogy lássa az unokátokat?
2020. dec. 22. 06:48
1 2 3
 11/25 qkker1 ***** válasza:
19%

"6-os, a gyakorlatban nem igazán tudja kierőszakolni."

Jó ügyvéddel elég sűrű "nagyszülői kapcsolattartás"-t lehet kierőszakolni. Havi egy hétvége, iskolai szünetekben néhány nap, karácsony vagy újév, nyári szünetben 2-3 hét.

2020. dec. 22. 07:54
 12/25 anonim ***** válasza:
81%

qkker1: ez NEM nagyszülöi kapcsolattartásra érvényes, hanem a szülönek!

Ennyit egyetlen bíróság sem itél meg nagyszülönek, a havi pár óra a szülö jelenlétében az, ami "jár".

Másrészt semmiféle bíróságnak eszébe sem jutna olyan nagyszülönek láthatást megitélni, aki a szülövel sem tart sok éve kapcsolatot!

2020. dec. 22. 08:01
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
KÉrdezö: egyszerü megoldás, nem kell vele tudatni, ha gyereketek lesz. (Mert godolom, nem nála laktok jelenleg)
2020. dec. 22. 08:01
 14/25 anonim ***** válasza:
6%

#6: de, igen, kierőszakolhatja. Mégpedig bírósági úton.

És annak nem tehet keresztbe az anyuka.

2020. dec. 22. 09:26
 15/25 anonim ***** válasza:
6%
2020. dec. 22. 09:27
 16/25 anonim ***** válasza:
23%

15-ből a lényeg:

"Összegezve, a címben feltett kérdés kapcsán kijelenthetjük, hogy a nagyszülők jogosultak látni az unokájukat a felek közötti egyezség vagy a bíróság, illetve a gyámhatóság döntésében rögzítettek szerint. Abban az esetben, ha a nagyszülőket valamilyen oknál fogva eltiltják az unokájuktól, a Rendelet alapján a gyermek lakhelye szerint illetékes gyámhivatalhoz fordulhatnak írásban a kapcsolattartás rendezése érdekében."

2020. dec. 22. 09:28
 17/25 anonim ***** válasza:
93%

A leírtak alapján remélem nem laksz otthon.

Még a baba megszületése előtt szakítás meg vele minden kapcsolatot.

A gyereked soha ne ismerje meg azt, hogy milyen amikor a kedves nagymama aki egy fél délutánt vigyáz rá,véresre vert.

Velem megtette.8-éves voltam.

Az volt a bűnöm, hogy szerinte

az anyám nem elég szigorú velem.Ennyi.Lepontozgató gyerek verést támogató nagymamák, kapjátok be.

Kérdező ha veled így bánt,a gyerekedet sem fogja kímélni.

Anya is tudta milyen.De felnőtt nőként is félt tőle.Te kérlek legyél bátor a saját gyereke miatt.Zárd ki az életéről a házából is.Bántott az téged eleget.

2020. dec. 22. 09:29
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy érzed, hogy a gyermeked veszélyben lenne az anyád mellett a viselkedése miatt, vagy nem érzed azt, hogy biztonságot jelentene a kapcsolattartás, akkor a téged ért sérelmeket alapul véve teljesen jogosan meghozhatod azt a döntést, hogy a gyermeked életéből kizárod a nagymamát.

Ha úgy érzed elég nagy az esély rá, hogy a gyerekedet is bántalmazná a hozzáállása, és véleménye alapján, illetve a téged ért bántalmazások fényében akkor a döntésed jó. Mivel te vagy a szülő, így a te felelősséged elsősorban a gyermeked védelme, s jó léte. Ebbe beleszólása senkinek nincs.

Az viszont mindenképp pozitív szerintem, hogy ezt a dolgot felvállalod, és megbeszélted a férjeddel, és közös döntést hoztatok, és a véleményetek egyezik. Ez talán segíteni fog kicsit enyhíteni azt a fájdalmat, amit a bántalmazásokkal elszenvedtél.

Én sokáig nem mertem beszélni, hogy miket csinált velem az apám, aztán rájöttem, hogy nem az én szégyenem. Ha valaki rákérdez erre a dologra, vagy bele akarja ütni az orrát, akkor nyugodtan mondd el, hogy mit miért csinálsz, csináltál. Egy kapcsolat két emberen áll, és nem a te szégyened, hogy így bánt veled az anyád. Az, hogy valaki elhiszi, amit mesélsz, az meg mellékes.

2020. dec. 22. 09:31
 19/25 anonim ***** válasza:
92%
Igen, perelhet nagyszülői lathatasert. De nem fogja megkapni, mert hivatkozhatsz ra, hogy vertek teged kiskorodban. Ilyenkor sehol nem adjak meg neki. Ha igen, az is par ora, es minden esetben jelen lehetsz.
2020. dec. 22. 09:37
 20/25 anonim ***** válasza:
13%

19: azért ez nem úgy megy, hogy bemondásra....

Ha nincs rá bizonyítéka (gyámhatóságtól, rokonoktól, stb.), akkor elmehet vele a sóhivatalba....

2020. dec. 22. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!