Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtilthatom anyámnak, hogy...

Megtilthatom anyámnak, hogy lássa a gyereket?

Figyelt kérdés
Anyám az egyik leggonoszabb ember akit valaha ismertem, egy érzelmi zsaroló, gonosz nőszemély. Jobban érdekelte mit gondolna róla, minthogy a gyereke mellett kiállt volna. Persze mások előtt játszotta a szentet, a minta anyát, idegeneknek nem merte elmondani a véleményét, ezt mindig otthon rajtunk töltötte ki, a négy fal között. Hányingerem van tőle. Gyerekként engem próbált megalázni, ettől jobban érezte magát, mert a való életben egy senki volt. Szerinte verni a gyereket normális. Nem egy pofonról van szó, hanem egy gyereket úgy megvert az apja, hogy ömlött e vér a szájából. Erre azt mondta, biztos megérdemelte. Szerinte ha valakit vernek otthon, így járt. A párommal úgy láttuk jónak, hogy nem tarthatja az unokájával a kapcsolatot, ha majd megszületik. Évekbe telt, míg én túlléptem rajta, nem akarom hogy a gyerekem is így nőjön föl. Jogos ez tőlünk? Ti megengednétek hogy lássa az unokátokat?
2020. dec. 22. 06:48
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%
Hogyan jött fel most, hogy látni akarja, ha egyébként nem volt a gyerek életének része a születésétől? Egyébként ilyen múlttal megértelek teljesen, nem kötelező tartani a kapcsolatot.
2020. dec. 22. 06:55
 2/25 A kérdező kommentje:
Még nem született meg a gyerek, csak tervben van.
2020. dec. 22. 07:00
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem tartjátok a kapcsolatot -mert nyilván ilyen múlttal nem tartjatok- kb xarik arra, hogy nektek gyereketek lesz, úgyhogy nem lesz itt mit megtiltani.
2020. dec. 22. 07:02
 4/25 anonim ***** válasza:
59%
Jaj, értem, így már világos. Édesanyád elég szörnyű dolgokat művelt veled, jogod van ahhoz, hogy kizárd őt az életedből és ez vonatkozik az unokára is. Ha a gyereked később mégis meg akarja ismerni, annak ne állj az útjába, hadd döntse el, hogy mit szeretne, de jelenlegi helyzetben ha találkoznátok, csak feltépnetek a régi sebeket és te biztos újra sérülnél.
2020. dec. 22. 07:04
 5/25 anonim ***** válasza:
91%

Miért ne tilthatnád?

Én se tartom anyámmal a kapcsolatot, nem is tudja, hogy gyerekem lesz, ha tudná valahonnan, nyilván akkor sem mennénk vagy látnánk vendégül, ergo nem találkoznának.

2020. dec. 22. 07:15
 6/25 anonim ***** válasza:
38%
Létezik olyan, hogy kapcsolattartási jog a nagyszülőnek, tehát kierőszakolhatja, ha akarja.
2020. dec. 22. 07:16
 7/25 anonim ***** válasza:
87%

6-os, a gyakorlatban nem igazán tudja kierőszakolni.

Persze, megítéli a bíróság, aztán havi egy órát találkozhatnak a szülő jelenlétében, ez aztán nagy élmény, olyan, amiért érdemes bíróságra menni.

De amúgy aki a gyerekeit leszarja, az 90%-ban az unokáit is.

2020. dec. 22. 07:40
 8/25 A kérdező kommentje:
Ő igényt tartana a gyerekre. Csak mi nem akarjuk.
2020. dec. 22. 07:48
 9/25 anonim ***** válasza:
89%
Honnan tudod, hogy igényt tartana rá?
2020. dec. 22. 07:52
 10/25 anonim ***** válasza:
52%

Titkoljátok egy az unokát előle,kész.

Nem kell megtudnia,hogy lesz egy unokájuk.

2020. dec. 22. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!