Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaz ez az állítás?

Szerintetek igaz ez az állítás?

Figyelt kérdés
"Amit a gyerek otthon lát, azt utánozza"

2020. dec. 19. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Így nem mondanám. Inkább olyasmi lehet, hogy amit otthon lát, az a természetes neki (sajnos).

De majd írnak mások is, kíváncsi vagyok én is:)

2020. dec. 19. 14:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy bizonyos korig szerintem igen. Persze csak magamból kiindulva. Aztán, amikor kifejlődik a gyerekben a véleményalkotás mások cselekedeteiről, akkor már nem feltétlenül igaz ez, sőt akár az ellenkezőjét is csinálhatja, ha úgy gondolja, hogy valami nem helyes.
2020. dec. 19. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Részben igaz. Kb 10 éves koromig azt hittem, hogy minden család verekszik otthon. Én egy kortyot nem iszok, es nehezen kezelem a feszültséget. Nincs előttem minta.
2020. dec. 19. 15:50
 4/4 anonim válasza:

Nem véletlen ez a mondás: A gyermek a szülő tükörképe.

Gyermekkorban a picik hajlamosak a felnőttek utánzására, gondoljunk csak a beszédkészség elsajátítására, vagy hogy ők is főznek, babáznak, szerelnek, takarítanak stb.

Szóval gyermekkorban igen, az lesz a normális viselkedés számára, amit otthon lát, azt fogja utánozni.

2021. jan. 6. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!