Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tanuló fiamnak mikor érdemes...

Tanuló fiamnak mikor érdemes felhozni a családalapítás és a magán életre való felkészülést témáját ?

Figyelt kérdés
A férjemmel idősebb szülők vagyunk és szeretnénk bebiztosítani gyermekünk jövőjét azzal, ha felkészítjük arra, ami vár rá az életben. Többször próbáltunk utalni rá, hogy eljön az ideje, amikor magát és a családját kell eltartania, ezért nem árt, ha nem éri váratlanul majd. Többször váltott már iskolát most egy bölcsész egyetemen tanul 6 éve. Barátnői nem voltak még, legtöbbször az egyik barátjához megy el beszélgetni, aludni. Jövőre lesz 35 éves és szeretnénk elmondani Neki, hogy már mi is vágyunk egy kis magánéletre. Ti hogyan mondanátok ezt el ?
2020. dec. 13. 10:27
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
73%

Na jól van, kb. mindenki azt írja, amit én is gondolok (20-as voltam)

:)))))

Incl. a #13 kommentjét.

;-)

2020. dec. 13. 12:09
 22/41 anonim ***** válasza:
84%

Tenyleg nem utalgatni kell ra, hanem mostmar megmondani, hogy x honapja van munkat es lakhatast keresni, aztan csa van.

Nem azzal van a baj, ha a felnott gyerek otthon lakik, hanem azzal, ha ez mar valamelyik felnek terhes, es nektek mar az, ahogy latom. Plusz ugye 35 eves, nem dolgozik, 6 eve csinal egy egyetemet, amit 3 ev alatt be kellett volna mar fejeznie... csak ugy letezik, de semmi perspektivaja. Itt az ideje kilokni a feszekbol. Bar mar 10 eve is ezt kellett volna tenni.

2020. dec. 13. 12:10
 23/41 anonim ***** válasza:
89%
35 évesen 6 éve jár egyetemre. De akkor mit csinált 18 és 29 éves kora között...??? :-O :-O :-O
2020. dec. 13. 12:23
 24/41 anonim ***** válasza:
95%
Szegény kicsike,korai még ezt szóba hozni.Várjatok még 10 évig.
2020. dec. 13. 12:29
 25/41 anonim ***** válasza:
91%
Ha már eddig otthon volt már nem mindegy?Ha magától nem éri fel ésszel és nincs meg nem is volt igénye az elköltözésre akkor valszeg nem is lesz,max erőszakkal tehetitek ki,viszont jogilag azt már 18 éves kora óta megtehettétek volna,de kicsit barátságosabb lenne az a módszer ha felajánlanátok neki hogy menjen el dolgozni,és ti fizetitek az albérlete egy jelentős részét,amíg össze nem szedi magát vagy valami...
2020. dec. 13. 12:39
 26/41 anonim ***** válasza:
73%

Engem egyáltalán nem zavarna, ha a gyerekem velem lakna, ettől még nem érezném úgy, hogy nincs magánéletem. Szóval ezzel a résszel egyáltalán nem tudok azonosulni, nem is nagyon értem a problémát.

Családot alapítani pedig nem mindenki szeretne, ez nem egy kötelező dolog, amit mindenkinek meg kell egyszer tennie. Aki nem akarja, arra nem lehet ráerőltetni, mert se neki nem lenne jó, se annak a családnak, akiket nem is akart igazán.

2020. dec. 13. 13:22
 27/41 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem ez egy kamu kérdés.
2020. dec. 13. 13:27
 28/41 anonim ***** válasza:
97%
már sehogy. Majd pofára esik, ha nem lesztek neki.
2020. dec. 13. 13:45
 29/41 anonim ***** válasza:
93%

Bölcsész egyetemen tanul hat éve, jövőre 35 éves lesz...

Ehe, találj ki jobbat legközelebb.

2020. dec. 13. 13:45
 30/41 anonim ***** válasza:
71%

30#

Sok két bites szülő van aki tényleg ilyen helyzetben van és tulképp fogalmuk sincs hogy kell gyereket nevelni,meg hogy a gyerekük végeredményben mit is csinál,szóval könnyen eltudom képzelni hogy nem kamu.

2020. dec. 13. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!