Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérnétek pénz a felnőtt...

Kérnétek pénz a felnőtt fiatoktól albérletre?

Figyelt kérdés
31éves vagyok, és 3év után idén jöttem haza külföldről. Apámnak van egy lakása, ami eddig kiadó volt, de most én élek benne, de ugyanúgy fizetek érte mint egy idegen. Anyagilag soha nem támogatott semmivel, viszont az élettársa gyerekeit segítik. Évente 2-3 disznót vágnak, és mindig a felét nekik adják, az élettársa unokájának telefont, és kerékpárt vesznek, stb. Tudom, hogy semmi közöm hozzá, hogy mire költi a pénzét, és én is boldogulok onállóan, de valahogy mégis bánt.

2020. dec. 9. 10:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%

#10, asszem, a kérdezőnek az fáj, hogy az apja őt, a vérszerinti gyerekét nem támogatja, az aktuális luvnyájának a gyerekeit/unokáit viszont igen.

Ezt csinálja az exférjem is. A közös gyerekünknek nem ad - megtehetné..-, az új nő (más férfitól) született lányának a külföldi egyetemét fizetni. Szerintem is bántó ez.

2020. dec. 9. 10:45
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Csak a rezsit fizesse, és a felmerülő javítási költségeket. Bérleti díjat sosem kérnék tőle. Nekünk is esedékes lesz, ha felnő a lányunk, marad egy üres plusz lakásunk a számára.
2020. dec. 9. 10:57
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Ha szuksege van a penzre akkor teljesen jogos hogy elkeri az alberlet penzt.

Mas orszagokban ez nem tema. A haz lehet befektetes ez a jovedelme es azert adjak ki alberletbe, sokan meg azt hiszik hogy akinek van egy lakasa amit kiad az tele van penzzel es masokon akar nyereszkedni.

Ha apadnak nincs szuksege a penzre akkor tudna segiteni azzal hogy nem keri el a berleti dijat, viszont nem varhatod el tole.

Ha nekem lenne gyerekem es egy hazam kiado akkor csak abban az esetben engednem neki hogy ingyen ott lakjon ha nekem az alberletbol szarmazo kieses nem jelent anyagi hatranyt es a gyereknek nincs amugysem hol laknia.

Viszont ha az az X alberleti dij kell a megelhetesemhez, kiadasaimra akkor mindegy ki lakik benne, alberletet fizetnie kell.

2020. dec. 9. 11:01
 14/27 anonim ***** válasza:
85%

Ez nagyon sokrétű téma, megérne egy külön kérdést.

Én kizárólag a konkrét kérdésre igyekeztem tárgyilagos választ adni, a legjobb meggyőződésem szerint.

Nem látunk bele családok életébe, lehet, hogy az "aktuális luvnya" 20 éve az apja élete párja és az életük pont az ő jóvoltából van összefogva és gyarapszik.

Semmit nem tudunk, így marad csak a kérdésre a válasz.

2020. dec. 9. 11:03
 15/27 anonim ***** válasza:
41%
Az én szüleim valószínűleg nekem adnák a lakást ha szükségem lenne rá. Tesóm barátnőjének a rokonsága viszont elvárta volna, hogy bérleti díjat fizessenek amikor úgy volt, hogy egy rokon üres lakásába beköltöznének ketten. 60+rezsiért adta volna ki nekik egy közeli rokona a csajnak. Abban az esetben tudom megérteni ha minimális lakbért kér, hogy ha neki feltétlenül szüksége van arra a pénzre (pl. adóssága van amit fizetnie kell) de itt úgy tűnik nincs ilyesmiről szó, szóval nekem kicsit gusztustalan.
2020. dec. 9. 11:15
 16/27 anonim ***** válasza:
94%

10-esnél pont, mondjuk én már az első kommentben erre lettem volna kíváncsi, de csak a ködösítés jött, hogy “12 ezerrel kevesebb a nyugdíja a fizetésemnél”. Persze konkrét összeget nem írt, ha már itt tartunk.

A lakásból bevétel származott. Miért is kéne erről teljes egészében lemondani (sanszos, hogy legalább 130-140 ezrekről beszélünk, de akár többről is) egy FELNŐTT ember kedvéért, aki láthatóan meg tudja fizetni, nem hajléktalan, nincstelen valaki? Talán nem apuci lakására kellett volna alapozni, hogy “cöh, elcsövezek én majd abban, fater tuti nem kér érte pénzt, igaz, előttem azért volt kiadva”. Ha meg közölte fater, hogy ennyibe és ennyibe kerül, akkor ott kellett volna mondani, hogy kösz, de inkább akkor máshova megyek, mert ez nekem nem megfelelő, nem pedig utólag puffogni.

2020. dec. 9. 11:15
 17/27 anonim ***** válasza:
45%

Szia, én a helyedben negmondanám neki,hogy köszönöm a lehetőséget,de találtam olcsóbbat és elköltöznék. Adja ki valami idegennek, tegyék csak tönkre és akkor boldog lehet.

Nem azzal van baj,hogy fizetsz.hanem az összeggel. Annyival azért megtámogatnálak,hogy fizess fele összeget.

2020. dec. 9. 11:16
 18/27 anonim ***** válasza:
49%

Egyetlen esetben kérnék: ha a gyerekemnek marad pénze ezután is, elsősorban azért, hogy megtanulja a pénzt beosztani.

De ez nem azt jelenti, hogy felélném ezt az összeget. Befektetném számára, és később támogatnám belőle, amikor valamikor szüksége van rá (ingatlanhoz, üzlethez, bármilyen más, nagyobb kiadásra, amit önerőből nehéz megoldani).

2020. dec. 9. 11:17
 19/27 anonim ***** válasza:
76%
Inkább mennék egy idegen lakásába. Itt a gond azon van, hogy az idegeneket támogatja, tőled meg pénzt kér.
2020. dec. 9. 11:21
 20/27 anonim ***** válasza:
Én is kivennék inkább egy másik albérletet.
2020. dec. 9. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!