A Dagobert név engedélyezett nálunk?
#30: nem troll, csak úgy érzi, hogy a gyakori Kiss családnévhez mindenképpen különleges név kell, hiszen nehogy már hétköznapi legyen a gyermeke. Természetes dolog, egyszer cikket is írtam erről régen.
Viszont most is azt mondom, hogy kár. Bár vicces az is, amikor divatneveket adnak a gyereknek, mert milyen különleges már a Benett is, meg szép, meg mostanában hallotta is valahol az anyuka. Aztán amikor beíratja az oviba, ott szembesül vele, hogy a különleges, de divatnevű Benettnek 3 másik ugyanilyen nevű kis csoporttársa is lesz. Paff, oda a varázs.
Manapság, ha előrelátó akar lenni egy szülő, sokkal inkább javasolt nemzetközibb neveket adni, amikkel érvényesülni tud a gyerek külföldön is, akár Németországban, akár Angliában, nagyjából bárhol, mert nem fog idegenül hangzani, nem kell folyton betűzgetnie, hogy hogy kell leírni. Az Orbán pont nem ilyen, arról Európában mindenkinek a "magyar diktátor" fog eszébe jutni. A Dagobertről meg Dagobert kacsa.
DuckTales - hú-ú! A nagy kaland, a kacsamesééék, DuckTales - hú-ú!
Most egész nap ez fog a fejemben járni, fantasztikus. Pedig fiatal vagyok a Kacsamesékhez, soha nem néztem. De vastagon benne van a popkultúrában, és benne is lesz. Pl. én a Family Guyból ismerem. Az meg, hogy még a csuti zsebdiktátor nevét is megkapja mellé, még jobb. Mondjuk remélem csak troll a kérdező. Mármint ahhoz sem kell túl sok ész, hogy bárki beírja a google-ba, hogy "engedélyezett magyar utónevek". Szóval már ez gyanús. De ha mégsem troll, akkor sajnálom szerencsétlen gyereket, már oviban kikészítik majd két ilyen retard névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!