Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben a vírushelyzetben...

Ebben a vírushelyzetben elengednétek a kamasz gyereketeket a barátaihoz filmet nézni, mézeskalácsot sütni?

Figyelt kérdés
4-5-en lennének, 15-18 évesek

2020. dec. 5. 22:22
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
35%

Egyértelműen nem! Nem tudhatjuk, hogy esetleg az egyik haver nem tünetmentes hordozó-e. Húgoméknál pont most járták meg még az utolsó este házibuliban, hogy az egyik tagról másnap derült ki, hogy pozitív. Hála égnek, senkinek sem adta át, de lehetett volna belőle nagyobb baj is.

Most nem a bulizás, meg az együtt sütögetés a haverokkal időszaka van. És minél inkább nem tartják be egyesek a kellemetlen intézkedéseket, annál tovább fog tartani az egész.

Lehet lepontozni!

2020. dec. 6. 08:45
 32/60 anonim ***** válasza:
59%
30-as, az életerős sportolók a sok doppingszertől esnek össze a pályán, amit beléjük pumpálnak, hogy minél jobb teljesítményt érjenek el. Aztán a szívük nem bírja tovább.
2020. dec. 6. 08:47
 33/60 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom osztálytársak, velük amúgy is heti 5 nap össze vagy zárva, ha van mitől, akkor már rég megfertőződtél, nem egy hétvégi programon múlik.
2020. dec. 6. 08:58
 34/60 anonim ***** válasza:
49%
29-es, pedig nem okozott. Azt hiszem jobban fel tudom mérni a gyerekeim lelki állapotát, mint egy random ember a Gyik-ról, aki még sose találkozott velük.
2020. dec. 6. 09:12
 35/60 anonim ***** válasza:
52%

28. Én megértelek. Az emberek nem tudják globálisan szemlélni ezt a helyzetet.

Igen, van egy járvány. Minden évben végigsöpör az influenza. De korán sem akkora, mint amekkora a hájp körülötte.

Minden halottat akit valaha pozitívra teszteltek, a vírus áldozatának tekintenek. Így könnyű félelmet ébreszteni.

Hiteltelen intézkedések, tájékoztatás. Az öregek, akiket annyira féltettek tavasszal!!! meg ott héderelnek a boltokban egész nap egy kiflivel a kosarukban, férni nem lehet tőlük, bujnak a fenekedbe, én meg rohanok, hogy beleférjek az időben.

A gyerekeink meg itthon bezárva, a 14 év alattiak meg egész nap maszkban a suliban összezárva, meg a buszokon az öregekkel suliba jövet-menet. Az edzőtermek zárva, de profik, akik csapatokban játszanak edzhetnek...

Olaszban a tengerparton összeismerkedtünk egy házaspárral, a néni magyar, a férje olasz. Egy halottról, vagy betegről nem volt személyes ismeretük.

Kint a kávézóban olvastuk a magyar híreket, hogy szigorítanak olaszban, meg mekkora nagy mindmeghalunk van. Pont lazítottak, ott voltunk, tehát hazudtak.

Egy mézeskalács sütést meg tiltsak meg?

Hagyjuk már...

2020. dec. 6. 09:36
 36/60 anonim ***** válasza:
51%

Aki együtt lakik a nagyszülőkkel, vagy napi szinten gondozza őket, vagy aki eü dolgozó, az meg kell hogy kérje a gyerekét, hogy ne menjen.

Ezekkel a kivételekkel másnak lehet.

2020. dec. 6. 11:02
 37/60 anonim ***** válasza:
43%

Azt mondják sokan, akinek van valami betegsége, annak úgyis mindegy, dögöljön meg, Ödönkének kell a mézeskalácska.

Akkor miért nem lehet azt mondani, hogy aki ennyi bezártságba belerokkan, az szintén gyenge, és dögöljön meg?

Képzeljétek el, 100 évvel ezelőtt azt mondjuk az embereknek, hogy maradjanak otthon. Ja, és tessék, telefon, messenger, videohívás, tévé, netflix, torrent, kindle. Biztos borzasztónak gondolnák.

2020. dec. 6. 12:58
 38/60 anonim ***** válasza:
83%

13as vagyok. Nem értem miért kellett lepontozni a kérdésemet, tényleg nem értettem mit hablatyolt a 8as.

Ha komolyan a szülőkre érti, hogy nem kár értük akkor csak gratulálni tudok az érzelmi intelligenciájához. Én sem értek egyet RENGETEG emberrel, mégsem kívánom a halálukat. Minden életért kár. ✌

2020. dec. 6. 13:47
 39/60 anonim ***** válasza:
61%
34 a te gyermekeid lélektana nem reprezentatív az egész országra nézve.
2020. dec. 6. 14:13
 40/60 anonim ***** válasza:
53%

Az én 9.-esem békésen üldögél itthon. Nem látom rajta a lelki torzulás jeleit. Ha el akarna menni mézest sütni, megkérném, hogy ne tegye. Próbálják ki, hogy mindenki otthon süt és közben Discordon beszélgetnek. Tudom, hogy nem ugyanaz, de a semminél több.

Azért nem járnak iskolába, hogy minél kevesebb kontaktjuk legyen. A 4 barátnő, akivel pár órát együtt töltene, pont 4-gyel több annál, mint ahány emberrel elkerülhetetlenül találkozik. Ha mégis hazahozza a vírust, itthon jó eséllyel megkapja a szívbeteg édesapja.

A járvány még mindig növekszik, pont amiatt, mert sokan nem értik, hogy nem akkor kell bezárkózni, és és a lehetőségekhez mérten csökkenteni a kontaktusokat, mikor már minden családban van beteg, esetleg halott, mert akkor már késő, a családtagok már bezárkózva is szépen körbe fertőzik egymást. A járványt akkor kell lelassítani, amikor még kevés a beteg, és még nem kell a szakemberhiány miatt traumatológusokat meg gyerekgyógyászokat vezényelni az intenzívosztályokra, se gyorstalpalón átképzett nővéreket állítani a lélegeztetett betegek mellé.

2020. dec. 6. 16:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!