Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezekután másnak lenne kedve...

Ezekután másnak lenne kedve társalogni az anyjával?

Figyelt kérdés
29éves vagyok, és anyámnak mindig kioktató stílusa volt. "miért nem borotválkozol meg? Hogy áll a hajad? Miért motorozol? Miért nem hordasz inget? Miért nem jársz templomba? stb" Apám ezzel szemben igencsak jófej, gyakran rá is szól anyámra, hogy ne szóljon a dolgaimba. Annó 17-19 éves koromban, mikor apámmal ittunk egy-egy sört a műhelyben, (fél liter) akkoris ki volt kelve magából, hogy apám alkoholistát nevel belőlem. Ma voltam apámnál, segítettem motort cserélni az autójában, és anyám vérigsértődött, hogy ott voltam, és be sem mentem hozzá beszélgetni. Bevallom, hogy ahol csak tudom kerülöm, mert unom hallgatni a folytonos prédikációt, és kioktatást.

2020. dec. 5. 18:32
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Beszélgess erről vele. Lehet hogy bunkó, meg minden kis dologból nagy dolgot csinál, meg beleszól mindenbe, de akkor beszélj vele. Ilyen természete van, de ha meg sem próbálsz ezen változtatni akkor már elbuktál. Azért mert ilyen, feltehetőleg szeret, és "neked csak jót szeretne" - Azért ne dobd el ilyen könnyen őt. Annak ellenére hogy ilyen, vannak érzései, biztos nem esik neki jól, ha vele nem foglalkozol, de apukáddal mindig beszélgetsz, őt meg csak ignorálod. Próbálj meg vele beszélni, és változtatni a dolgain. Tudni fogja, hogy ha nem hallgat rád akkor kerülni fogod, mert a szöveg alapján erre már volt példa. Viszont adj neki egy lehetőséget a változásra, azért csak így eldobni valakit aki - akárhogy is, de - szeret, nem biztos hogy okos döntés.
2021. jan. 2. 19:45
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Hagyd elsorvadmi magaba! Vemribi
2021. jan. 4. 15:07
 13/13 anonim válasza:
59%

Kerülni senkit sem kell.

Mindenki úgy cselekszik,ahogyan az akkori helyzete,legjobb belátása vezeti.

Lehet hogy téved,de ha így is van biztosan nem a rossz szándék vezérli.Önmagában egy ember nem gonosz,inkább csak híján van a tudásnak.

Ha pedig a surlódásokat képtelen vagy kommunikációval hárítani,akkor ezen a területen van mit csiszolni.

Kommunikáció,kommunikáció,

kommunikáció.

2021. máj. 1. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!