Elvált szülők gyermekei ti ezt hogy éltétek meg?
Olyan családba nőttetek fel ahol a szülők nem voltak együtt, ez mindig egy fájó pont volt nektek vagy túl tudtátok tenni magatokat?
Volt olyan hogy az egyik szülő a másik ellen hangolt és amikor nagyobbak lettetek az ellenhangot szülőt megértettétek jobban és több időt tölöttetek vele?
Apám nagyon korán elment, nem is nagyon van emlékem arról, hogy velünk él. Szóval számomra az volt természetes, hogy külön vannak, így nem okozott törést, és még csak nem is vágytam "igazi" családra.
Amit mások történetei kapcsán mindig levonok, mint "tanulságot", hogy apám (kivéve, ha a munkája miatt külföldön volt), soha egy láthatást sem hagyott ki, plusz lehetősége lett volna jobb állásba kerülni másik városba, de azt is kihagyta, hogy egy városban maradjunk (nyilván közben anyám sem gondolkodott költözésben). Akkor ez számomra természetes volt, később lett nyilvánvaló, milyen sok szülő "hátrahagyja" a gyerekeit.
Inkább csak az egyik nagyszülő próbált áskálódni, de már akkor is lepergett rólam, és abba is hagyta.
Szóval azt mondom, a gyereknek így is biztosíthattok kiegyensúlyozott hátteret, és így is lehetsz jó apa.
Én örültem neki, mert előtte elég feszült légkör volt otthon, nem éreztem jól magam úgy, apukámmal se volt jó a kapcsolatom, szóval kb. megváltás volt, mikor elváltak. Nem azonnal, mert eleinte anyukám elég stresszes volt, de mikor ő is megszokta a változást és látta, hogy milyen jól megvagyunk, onnantól már kimondottan jó volt. Nyugis lett otthon lenni. 16 éves voltam akkor.
Nem nagyon volt egymás ellen hangolás, de mint mondtam, addigra apukámmal már eléggé megromlott a kapcsolatunk és mikor mentem a kötelező 2 heti látogatásokra, ott gyakran volt veszekedés még így is, de nem azért, mert ellene lettem volna hangolva, az ő viselkesésével érte ezt el.
De ez amúgy tényleg nagyon változó, attól függ, hogy kinél hogy zajlott, mennyire tudták a szülők jól kezelni, ilyesmi.
Én is beállok a sorba, nekem sem okozott gondot a válás, sőt. Azt kívánom, bár előbb történt volna meg. Az apám már tizenéves kora óta rendszeresen ivott, ezen pedig a mai napig (40 év után) sem változtatott, maximum rövid szüneteket tart.
Közben többször összetörte magát, elvesztette a jogosítványait (E kategóriával bezárólag), tönkrement a karrierje, folyamatos bánatot okozott mindenkinek a családban. Nem verekedős, hanem a buta, kötekedős alkesz. Soha nem tanult semmiből és végül anyám is elhagyta hatvanéves korában.
A mai napig nem tudom megbocsátani anyámnak, hogy olyan sokáig kitett minket apám szeszélyének és nem vált el már kiskorunkban. A legelső gyerekkori emlékem is az, hogy apámat látogatjuk a kórházban a balesete után.
Soha nem fogom megérteni, miért húz le valaki évtizedeket olyan ember mellett, aki csak bánatot okoz és sosem változik.
14/
remélem nem fog főleg hogy ő miatta lett a szakitás és be is látta hogy hibázot szóval remélem lesz benne egy kis önironia és a gyerek érdekeit nézi.
15/
És mennyi ilyen van sajnos hogy az anya "magának szülte a gyereket" és a gyerektartáson kivül semmi sem érdekli de ha adni kell akkor mindent megtesz azért hogy azt meg tudja akadályozni.
Ezért is volt 2-3 éve a KT törvény szikoritása amiben már nem csak pár ezer ft a füntetés meg az ejnyebejnye ha az anya a minimális kétheti láthatásra nem adja oda a gyereket és mindenféle indokra hivatkozik hanem most már zero tolerancia van és brutál pénzbüntetés. És ismeretségi körömben láttam is már példát rá hogy a férfi rendört hivott hogy jegyzőkönyvezzék és az anya még 1x nem merte megcsinálni mert repkedtek a 10ezrek és 2. alkalommal már a pénzbüntetés is jóval több.
Természetsen mindent hivatalossá akarok tenni pont a azért mert nem nagyon bizok már meg benne és ha most még igy is gondolja késöbb simán máshogy fogja gondolni tételezzük fel ha elkezdek ismerkedni az neki egy nagyon fájó pont lesz mert most is foggal körömmel vissza akarja csinálni az egésszet.
Attól a pontól félek mert ott biztosan el fog szállni rossz irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!